Jméno Magnus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1692
12.1.20 21:51

@SAJ To je možná věc povahy. Prarodiče pochází ze zahraničí a mamka, ač narozená tady, má cizí jméno. Jako dítě to prý celkem těžko nesla a nesnášela představování, nové dětské kolektivy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
12.1.20 22:20

Magnuse znam, ale je to nor. Pro ceske dite ceskych rodicu total ulet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.1.20 22:26
@ocean.mama píše:
Magnuse znam, ale je to nor. Pro ceske dite ceskych rodicu total ulet

třeba je to původem indické dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
12.1.20 22:38
@Pajik 76 píše:
Můžou někteří rodiče taky někdy přemýšlet nad tím, že to dítě bude chodit do školky a do školy? Co Vám to dítě udělalo, že ho chcete takhle handikapovat?

a ve skole mu to jmenu bude vadit jak presne? Neprehanej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
12.1.20 22:45
@Gabi_Pam píše:
Ahoj :) vybirame jmeno pro kluka a chtela bych se zeptat jak na vas pusobi jmeno Magnus? Diky :)

V pohode, ziju ve Skandinavii, tady je to caste jmeno. No Cesi z nej budou mit trochu oci navrch hlavy, ale podle me neni proc. Jen si moc neumim predstavit zdrobeliny. Co jeste Marcus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
12.1.20 22:48
@wildcherry píše:
Tak zrovna lzicko, Lizinko, kozo Lizo me ani nenapadlo.Ne,za me pekne jmeno, v okoli sice nemame, ale jedno z mala jmen, co by se musely hanit.

Isabella, Isabel (Belinka treba) uplne v pohode, souhlasim. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
12.1.20 22:52
@SAJ píše:
Jinak, učím a pod rukama mu už prošla řádka hodne nezvyklých jmen a většinou mi po chvilce začala připadat ta původně divná jména úplně obyčejně.

Presne tak :mrgreen: :palec: No a kdyz jmeno nejde zdrobnovat, tak se holt nezdrobnuje, nebo se najde prezdivka. Jen je treba si tohle pri vyberu ujasnit, nekdo zdrobneliny nesnasi a radsi pouziva jmeno v zakladni podobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.1.20 23:11
@Pajik 76 píše:
Můžou někteří rodiče taky někdy přemýšlet nad tím, že to dítě bude chodit do školky a do školy? Co Vám to dítě udělalo, že ho chcete takhle handikapovat?

Proč máte pořád pocit, že dětem budou jiné děti kvůli jménu ubližovat? Děti se nad tím vůbec nepozastavují, pokud jim to nenameldují rodiče. Děti měly ve školce například Isidoru, Huga, Huberta, Inez a ještě cizokrajnější jména. V Čechách, i když v anglické školce. V životě se nad tím jedinkrát nepozastavili.

A ještě mám jeden postřeh. Naše děti chodily do této školky v obyčejných teplákách z Lidlu, jiné děti měly třeba Pradu nebo Chanel. A v životě to tam nikdo neřešil. Jediný rok chodilo naše dítě do české školky a brzy přiběhlo s pláčem, že chce také nějaké oblečení Adidas, Nike nebo Puma. :mrgreen: Vážně úsměvná, ale zejména poučná historka. Mimochodem děti měly různé kousky oblečení těchto značek ze sekáče, takže to docela posloužilo výchově.

Přidávám citaci z článku psycholožky Michaely Mrowetz: Honzík, nebo Rufus? ;-)

Proč mají lidé takovou potřebu komentovat a hodnotit jména dětí jiných rodičů?
Potřeba komentovat netradiční jméno může pramenit v lepším případě z pouhého údivu nebo neznalosti a v horším z vnitřních komplexů, vždy však jde o projev nevychovanosti. Jde o komplex závisti, že ten, který jméno komentuje, nebyl natolik odvážný a originální jako rodiče dítěte s neobvyklým jménem.

Neměl by rodič přihlížet i k faktu, že bude mít třeba plachého introverta?
Hlavní funkcí jména je především jeho identifikační – rozlišovací – role. Fatimu Novákovou si zapamatujeme snadno, a nebude tedy nutné pomáhat si jakýmkoli hodnotícím popisem, oproti tomu u Marušky Novákové si mohou lidé přidat někdy i škodlivě určující vlastnosti či popis. Mám zkušenost, že introvertním lidem spíše vadí obvyklé jméno, protože nemají schopnost odlišit se svým projevem od okolí vzhledem k přílišné uzavřenosti… Více na****
Edit adminem: smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.1.20 23:17

Jinak tema me zaujalo vzhledem k tomu, ze jsme o tomto jmenu uvazovali a ted oba s manzelem litujeme, ze jsme se ho nakonec bali dat. Nasemu diteti by sedlo presne. :pankac: (Navic by se dost hodilo i ke jmenu sourozence.) Jinak kamarad z Nemecka nam rekl, ze je to tam bezne jmeno. My k nemu prisli dost zajimavym zpusobem… Jak jsem psala, lituji toho, ze jsme ho nedali a to by melo ditko ceske prijmeni. Navic nemyslim si, ze by nase deti stravily vetsinu sveho zivota v Cechach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
12.1.20 23:25
@Levandule121 píše:
Jinak tema me zaujalo vzhledem k tomu, ze jsme o tomto jmenu uvazovali a ted oba s manzelem litujeme, ze jsme se ho nakonec bali dat. Nasemu diteti by sedlo presne. :pankac: (Navic by se dost hodilo i ke jmenu sourozence.) Jinak kamarad z Nemecka nam rekl, ze je to tam bezne jmeno. My k nemu prisli dost zajimavym zpusobem… Jak jsem psala, lituji toho, ze jsme ho nedali a to by melo ditko ceske prijmeni. Navic nemyslim si, ze by nase deti stravily vetsinu sveho zivota v Cechach.

Tak to je mi lito, ze litujete. :hug: Krasne popsano tebou vyse. Jako ucitelka v zahranici jsem se setkala s mnohymi jmeny a vsechna se mi nakonec libila. Muj prvni syn ma jmeno bezne (introvert) a druhy neobvykle (extrovert), nikoho s timto jmenem jsme neznali ale libilo se. Oba jsou kupodivu spokojeni. :mrgreen: Druhemu hodne lichoti, kdyz mu lide jmeno chvali, nikdy s tim problem nemel, je to osobnost a jmeno se na nej hodi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
12.1.20 23:28
@Levandule121 píše:
Proč máte pořád pocit, že dětem budou jiné děti kvůli jménu ubližovat? Děti se nad tím vůbec nepozastavují, pokud jim to nenameldují rodiče. Děti měly ve školce například Isidoru, Huga, Huberta, Inez a ještě cizokrajnější jména. V Čechách, i když v anglické školce. V životě se nad tím jedinkrát nepozastavili.

A ještě mám jeden postřeh. Naše děti chodily do této školky v obyčejných teplákách z Lidlu, jiné děti měly třeba Pradu nebo Chanel. A v životě to tam nikdo neřešil. Jediný rok chodilo naše dítě do české školky a brzy přiběhlo s pláčem, že chce také nějaké oblečení Adidas, Nike nebo Puma. :mrgreen: Vážně úsměvná, ale zejména poučná historka. Mimochodem děti měly různé kousky oblečení těchto značek ze sekáče, takže to docela posloužilo výchově.

Přidávám citaci z článku psycholožky Michaely Mrowetz: Honzík, nebo Rufus? ;-)

Proč mají lidé takovou potřebu komentovat a hodnotit jména dětí jiných rodičů?
Potřeba komentovat netradiční jméno může pramenit v lepším případě z pouhého údivu nebo neznalosti a v horším z vnitřních komplexů, vždy však jde o projev nevychovanosti. Jde o komplex závisti, že ten, který jméno komentuje, nebyl natolik odvážný a originální jako rodiče dítěte s neobvyklým jménem.

Neměl by rodič přihlížet i k faktu, že bude mít třeba plachého introverta?
Hlavní funkcí jména je především jeho identifikační – rozlišovací – role. Fatimu Novákovou si zapamatujeme snadno, a nebude tedy nutné pomáhat si jakýmkoli hodnotícím popisem, oproti tomu u Marušky Novákové si mohou lidé přidat někdy i škodlivě určující vlastnosti či popis. Mám zkušenost, že introvertním lidem spíše vadí obvyklé jméno, protože nemají schopnost odlišit se svým projevem od okolí vzhledem k přílišné uzavřenosti… Více na: https://mojebetynka.maminka.cz/…k-nebo-rufus

pises mi z duse.

Taky zastavam nazor, ze deti jmena jinych deti neresi, dokud to nezacnou resit pred detmi doma jejich rodice.

Uplne ze stejneho soudku mi prijdou nazory, ze deti ve skole resi vek rodicu… rozumej v pripade, ze rodice jsou starsi rocniky. Jasne, deti zcela urcite resi, ze maminka Pepicka vypada trochu starsi, protoze deti jsou uplni experti v odhadovani veku dospelych. Dale naprosto jasne vedi, jaky vek je pro materstvi optimalni a hlavne, toto vsechno dokazou odhadnout bez toho, ze by vubec rodice svych spoluzaky kdy zahledly, protoze ve skole se povetsinou rodice nevyskytuji.

Jo a na zaver, pokud se deti budou nekomu posmivat kvuli jmenu, je pravdepodobnejsi, ze to spadne spis na tuctove jmeno, protoze u tuctovych jmen jsou posmesky vice bezne diky tomu, ze i to jmeno se v populaci casteji vyskytuje a cele generace meli moznost se na tom jmenu vyradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
13.1.20 07:12

Jmén samo v pohodě, latinské jméno se silným a přitom pozitivním významem pro chlapa, podobně jako třeba Viktor.
Jen se mi vtírá Monty python Zivot Briana, kdy se tak jmenoval ten kamarád Pontia Piláta, ve spojení s jeho druhým jménem to bylo něco přisprostle vtipnýho…
Takže ve spojení s českým příjmením bych to nedávala, pokud máte příjmení s významem pták, koule, pytlík atd…ackoli lidé jsou dneska nevzdelaní a nerozklíčujou to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
13.1.20 07:29
@divine woman píše:
Tam žádný Magnus nebyl. Spíš mi to evokuje švédské hokejisty - Magnus Johansson.

Já vím, že ne, ale že mi hned naskočilo taková magie jak v Harrym :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
13.1.20 09:04
@aknadar píše:
Magič

tak to mě dostalo, prý Magič, tys mi tak zlepšila den, že ani nevíš jak!! :mrgreen: :lol: :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.1.20 11:27

Wow, tolik negativnich reakci jsem necekala :) S tim handikepovanim me to opravdu rozesmalo :))
Souhlasim s nazorem, ze deti jmena jinych deti neresi, dokud se do toho nezacnou plest rodice - to je trosku smutne.

Jinak manzel je napul nemec, takze i dost casu travim v Nemecku. Pro nej je to normalni jmeno a mne se take velmi libi. Prijmeni mame ceske - Kinsky.
Souhlasim, ze moc peknych zdrobnelin to jmeno nema, ale my si oba na zdrobneliny moc nepotrpime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze