Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mefag-r píše:
Zdravím Maminky, jaký máte názor na jméno Malvína? Doma mám už holčičku Justýnu a chtěla bych i neobvyklé pro druhé. díky
Moc se mi to jmeno libi ![]()
@Luca82 píše:
Rikala bych holcicce Malvinko, Míno nebo Mínko.
Ale to zase nekdo rekne, ze je to kocici jmrno.
My mame kocky Matyldu a Adélu
Pro me je treba zase Sára jmeno psí
Já bych zase chtěla druhou dcerku Matyldu ![]()
K dceři Justýně jsem chtěla i Jindřišku, ale Malvína se mi líbí trochu víc
Taky mame Justynku. Ja mam v plan pro pripadne druhe zase Celestynu.
A Malvina je moc hezke jmeno. Dala bych ho. Tyna a Mina.
![]()
Jméno je to hezké, ale asi bych ho nikdy nedala. K takovým jménům musí sedět příjmení ![]()
My jednu tříletou Malvínu máme doma ![]()
To jméno se mi líbí, je neobvyklé, ale zároveň nijak extra nevyčnívá, protože zní „česky“. Říkáme jí Malvínko, Malví, Mali, Malvíšku… variant je spousta.
Posměch se nikdy žádný nekonal, od dětí rozhodně ne, ty to vždycky vezmou prostě jako fakt. Dospělým se většinou líbí (často zaznívá, že je to jako pro vílu), ptají se, jak nás napadlo, nebo prostě nekomentují.
@Kassy píše:
My jednu tříletou Malvínu máme doma
To jméno se mi líbí, je neobvyklé, ale zároveň nijak extra nevyčnívá, protože zní „česky“. Říkáme jí Malvínko, Malví, Mali, Malvíšku… variant je spousta.
Posměch se nikdy žádný nekonal, od dětí rozhodně ne, ty to vždycky vezmou prostě jako fakt. Dospělým se většinou líbí (často zaznívá, že je to jako pro vílu), ptají se, jak nás napadlo, nebo prostě nekomentují.
Ani u nás ne. Decka mají vseci tři min obvykle jména. My říkáme moderní pro mladé moderní lidí
.
Jako třeba rodina, okolí se podívili na začátku. Ale teď řeknou, že jiné jméno by si pro ně představit neuměli.
A ve skolce/škole se žádný posměch od dětí nekonal, dnes už nikdo jméno jakékoli neřeší, ani na vesnici. Stejně tak by se mohli smát tady jedním se narodil Bohumír.
Pokud to dítě co se směje na to někdo nenavede (rodic omezený) tak to dělat nebude.
Naopak si všimam na školních akcích, že dcera je celkem mezi klukama oblíbená, že nabíhají, vymyslí ptakoviny, aby si jich všimla.
Jmeno bych dala
Je to hezke a nebude jich na piskovisti pobihat 10 ![]()
Nelíbí se mi vůbec. Kromě základního tvaru mě nenapadá jak jí říkat.
Krasne a hlavne neobvykle
To jmeno se musi libit hlavne vam a ne ostatnim. ![]()
Moc pěkné. Navíc české.
Už mne štvou ta cizí jména, kterými se to tu zaplevelilo.
Navíc, bude mít u Toušně písečák , kam se může jít koupat a tvrdit, že je to její.
Moc hezké jméno. Jediná asociace: Malvína - víla
I bych ho dala ale pro případnou dceru už máme vybrané jiné.
@destin píše:
Moc pěkné. Navíc české.
Už mne štvou ta cizí jména, kterými se to tu zaplevelilo.
Navíc, bude mít u Toušně písečák , kam se může jít koupat a tvrdit, že je to její.
Jsem si právě našla- původ jména nejasný, pravděpodobně germánský či keltský.
Takže jen česky zní a pak se snadno odsuzují jména jiná, „cizí“. Cizí jsou skoro všechna, jen některá jsou tradičnější (myšleno v několika posledních generacích), některá méně, ale to se vše mění.