Dát v této době jméno Štěpánka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.7.16 20:56

Dát v této době jméno Štěpánka?

Ahoj,

konečně máme potvrzené, že opravdu čekáme holčičku, a hledáme jméno. Nelíbí se nám krátká jména, jako Ela, Nela…, i když je to teď dost v módě. Také nic cizího nechceme. Mám ale problém s tím, že si hodně spojuji jména s lidmi, kteří ho nosí. Tedy snažíme se najít jméno takové, které nemá nikdo, s kým bych si ho spojovala. A to je opravdu těžké. Navíc spousta kamarádek už má děti a to bych taky nechtěla dávat stejné. A samozřejmě musí se nám jméno oběma líbit. Tedy vylučovací metodou jsme došli ke Štěpánce. Čím víc nad ním přemýšlím, tím více se mi líbí. Jenom si nejsem zcela jistá, jestli není už opravdu takové za zenitem. Co myslíte? K příjmení Pevná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3054
12.7.16 20:59

Mě se líbí, hezké jméno pro holku, ne tak obvyklé, k příjmení se hodí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
12.7.16 20:59

Mě se líbí, měla jsem ho i ve výběru. Manželovi se moc nelíbilo. Vybrali jsme jiné.

Za mě tisíckrát lepší jedna Štěpánka, než po ulici tisíce běhajících emiček, Natálek, elišek atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
12.7.16 21:00

Pokud se narodi holka, bude to Stepanka. Je to krasne ceske jmeno. :palec: Doma mame Josefa a Anezku, libi se nam stara ceska jmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955

Mám dvě známé Stepanky, jedné je 35, druhé 20. Moc se mi to jméno líbí, podle mě za zenitem není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Ahoj,

my jestli budeme mít holčičku, tak bude Maruška, je to taky starší jméno, ale nám se líbí a manžel si ho přeje po babičce, tak neřeším, že je „za zenitem“ a Štěpánka není žádné starodávné jméno přeci 8)

• Citovat
  • Upravit
80
12.7.16 21:01

Proč ne? Je to hezké jméno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.16 21:01

Syn by byl Štěpánka, kdyby byl holka. Takže mě se jméno líbí, ale nelíbí se mi v kombinaci s příjmením pevná. Dala bych Alenu.

• Citovat
  • Upravit
26270
12.7.16 21:03

Tak já si vzpomněla na Štěpánku Haničincovou a čertíka Bertíka a toho jsem jako dítě milovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572

Je to krasne jmeno. Hlavne se musi libit vam a nedat na kecy ostatnich. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909

Jestli se Vam to jméno libi, tak ho dejte ;) K Vašemu příjmení se hodi a určite to není žádne starodavne jméno. Osobne znám 4 Štěpánky a nejmladší je 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
12.7.16 21:04

Kamarádka má 3 měsíční holčičku Šťepánku. Je to pěkné jméno a aspoň jich nebude moc :D Hlavní je, že se líbí vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
12.7.16 21:07

Štěpánka se mi líbí, ale k Vašemu příjmení by se mi líbilo něco s „R“.
Třeba Martina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
12.7.16 21:07

Tak asi nejvíc záleží na vás, co se vám líbí, já se nekoukám na to kolik dětí to jméno má, ale pokud ke jménu mám určitý vztah, či se mi líbí, nevidím důvod proč bych ho nedala. Mám ve svém okolí pár lidí kteří se nekoukali na to, kolik dětí má určité jméno, ale dali po některém zemřelém příbuzném který mu byl nějakým způsobem blízký, my to u druhorozené taky tak budeme mít. U prvorozené máme taky jméno které má každý druhý, ale prostě se nám líbilo. Neřeším to, jsem ročník 80 a jen na základce v jedný třídě byly 2× Jitka a 3× Michaela, Takže v každé době jsou módní jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
12.7.16 21:08

My taky čekáme holčičku a máme vybraný jméno Štěpánka. Moc se nám líbí. Podle mně není na tuhle dobu zas tak starodávný :) To už bych spíš řekla u jmen jako Božena, Jiřina atd. První dcera je Eliška, když jsem měla tohle jméno vybraný, tak jich bylo málo. Teď je jich mraky, to by mě klepla pepka. Doufám, že se to samý nestane i se Štěpánkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze