Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme kluka Štěpánka a kamarádka má holčičku Štěpánku
líbí se mi ta jména, nejsou častá, česká, jemná… za mě ![]()
Kdyz jsem se narodila, znala jsem v okoli Nely maximalne ctyrnohe. Dnes jich je
takze se tim nezabyvejte, stejne to nevyresite. Ja mam ve svem okoli Stepanky treba ctyri (dospele) a ve skole to neni zadne mimoradne unikum. Jmeno je to moc pekne, dejte ho, pokud se Vam libi!
Klidně bych Štěpánku dala. Já osobně žádnou dospělou ani starou Štěpánku kupodivu neznám, zato znám dvě malé Štěpánky. Jedné je tuším 9 let a druhé jsou tři. Ale k vašemu příjmení mě první napadla Romana.
Me se nelibi jak je to jmeno vlastne uz zdrobnelina. Jednu znam a nemame moc vrely vztah, tak ani ke jmenu nemam vrely vztah. Dej jakejmeno chcete a neptej se na nazor.
Mě se tedy moc nezdají zdrobněliny, Štěpa, Štěpka, není to můj šálek čaje..Taky k příjmení bych zvolila něco výraznějšího…Ale asi se to jméno dostává do módy, známí čekají taky Štěpánku
.
@vokishka píše:
Apak si najde přítele Štěpána a budete jim Štěpi a Štěpi. Dcera to tak má, ale s jiným jménem.
to bylo přece v tý pohádce, něco s čertama…Hrála tak Eva Josefíková princeznu Štěpánku a milého měla Štěpána.
Je to moc krasné jmeno..navíc jsem jednu Štěpanku ted už musím bohužel říct znala…ohromnou ženskou a bojovnici
![]()
Máme doma chlapečka Štěpána, bývalá spolužačka dala dceři jméno Štěpánka. Mě se líbí velmi i holčičí varianta. Jak píšete, všude je samá Nela, Ela, Sofie, Natálka, Mia. Tohle je krásné a ne moc časté.
Jestli bude příští dítě holčička, máme vybranou Anežku.
Mám ráda klasická jména.
Máme ve školce jednu Štěpánku, je hrozně roztomilá
řekla bych, že je to teď celkem oblíbené jméno, ale zas ne tolik, aby jich bylo moc ![]()
Já bych holčičku pojmenovala Štěpánka. Je to hezké jméno a pokud se Vám líbí, tak bych neváhala. Je jedno jaká je doba. Mě osobně se ty příliš moderní jména nelíbí ![]()
Je to krásné jméno, sice starsi, ale nemá ho jen tak někdo, za mě jo ![]()