Dát v této době jméno Štěpánka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65130
12.7.16 21:08

Apak si najde přítele Štěpána a budete jim Štěpi a Štěpi :). Dcera to tak má, ale s jiným jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.7.16 21:12

No, asi bych si ujasnila, jestli potrebuju dat diteti modni jmeno, nebo budu vybirat takove, co se me a partnerovi libi… v dobe kdy jsem vybrala dceri jmeno jsem znala jednu cca 5letou a jednu cca 50nici… jeste pred porodem se narodila jedna znamejm a na hristi jsem ji uz taky zaslechla… Stepanku jako takovou povazuju za nadcasovou i kdyz osobne bych mozna dala Stepanu… kdyztak mrkni na kdejsme.cz nebo tak nejak tam budes mit i vekovej prumer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
12.7.16 21:14

Kamaradka ma Tonicku, taky uz se moc nedava, ale jsou to oboje oekna jmena. Pokud se vam libi, neresila bych modni trendy. S prijmenim mi taky sedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
12.7.16 21:15

Hezké jméno, to dejte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878

Chtela jsem mladsiho syna Stepana…nakonec mame Mateje, neb mi to ex tchyne nevedomky znechutila " Stepan a Sasa, takovy mazlivy…"…nicmene, jeji sestra byla Stepanka…to jmeno je krasne…ja, az si jednou tu holcicku poridim, tak bude Alzbeta Anna…ale…kdyby byla jeste jedna…tak bude Stepanka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160

Mě se to jméno nelíbí a zdá se mi nepraktické - zní to v základní podobě jako zdrobnělina. Ale pokud se líbí vám, směle do toho, nehledě na okolí a „dnešní dobu“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
12.7.16 21:21

Nevím, proč přemýšlíš o tom, zda jsou některá jména za zenitem. Mě se jméno moc líbí a pasuje i k příjmení. Prostě dej takové jméno, na kterém se s mužem shodnete, bez ohledu na módu nebo okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.7.16 21:22

Znam dve male Stepanky. Proc nedat, kdyz se vám libi? Vzdyt je to fajn, ze je to dnes rozmanitejsi.

Příspěvek upraven 12.07.16 v 21:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.7.16 21:23

Nemám ráda jména, která jsou ženskou obdobou primárně mužského jména: Petra, Martina, Pavla…ale Štěpánka je z nich asi nejhezčí, tak proč ne

druhá věc je, že to je primárně zdrobnělina. Jak budou Štěpánku oslovovat na úřadě nebo v práci? Nechtěla bych, aby mi vlastně všichni říkali zdrobněle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
12.7.16 21:26
@Anonymní píše:
Ahoj,konečně máme potvrzené, že opravdu čekáme holčičku, a hledáme jméno. Nelíbí se nám krátká jména, jako Ela, Nela…, i když je to teď dost v módě. Také nic cizího nechceme. Mám ale problém s tím, že si hodně spojuji jména s lidmi, kteří ho nosí. Tedy snažíme se najít jméno takové, které nemá nikdo, s kým bych si ho spojovala. A to je opravdu těžké. Navíc spousta kamarádek už má děti a to bych taky nechtěla dávat stejné. A samozřejmě musí se nám jméno oběma líbit. Tedy vylučovací metodou jsme došli ke Štěpánce. Čím víc nad ním přemýšlím, tím více se mi líbí. Jenom si nejsem zcela jistá, jestli není už opravdu takové za zenitem. Co myslíte? K příjmení Pevná.

za mě rozhodně ano :-) kdyby ji nedali známí, taky jsem o ní uvažovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xns
13
12.7.16 21:30

Je to moc pěkné jméno. Klidně bych ho dala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
12.7.16 21:30

Moje známá teď taky čeká Stepanku. Hezké, v dnešní době neotřelé, jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
12.7.16 21:32
@Anonymní píše:
Ahoj,konečně máme potvrzené, že opravdu čekáme holčičku, a hledáme jméno. Nelíbí se nám krátká jména, jako Ela, Nela…, i když je to teď dost v módě. Také nic cizího nechceme. Mám ale problém s tím, že si hodně spojuji jména s lidmi, kteří ho nosí. Tedy snažíme se najít jméno takové, které nemá nikdo, s kým bych si ho spojovala. A to je opravdu těžké. Navíc spousta kamarádek už má děti a to bych taky nechtěla dávat stejné. A samozřejmě musí se nám jméno oběma líbit. Tedy vylučovací metodou jsme došli ke Štěpánce. Čím víc nad ním přemýšlím, tím více se mi líbí. Jenom si nejsem zcela jistá, jestli není už opravdu takové za zenitem. Co myslíte? K příjmení Pevná.

Moc krásné jméno. Nám se narodil v lednu synek / nevěděli jsme zda to bude holčička nebo kluk - dali jsme Jaromír pro holčičku jsme měli vybráno Apolenka. Teď se docela česká jména vrací, byly tam s náma v porodnici miminka Lukášek, Adleta, Evička, Michal a Tomášek. Před 3 lety frčela jména Nella, Ella, Claudie, Tadeáš, Maxmilian, Šimon a Štěpán / chodí s druhým synkem do školky/ - určitě dejte Štěpánku - krásné jméno :srdce:

Příspěvek upraven 12.07.16 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
12.7.16 21:35

Máme kluka Štěpánka a kamarádka má holčičku Štěpánku :-) líbí se mi ta jména, nejsou častá, česká, jemná… za mě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.7.16 21:49

Stepanka je fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie