Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dala bych Matěje. Dnešní mladá generace ti fakt neřekne že jsi Matěj, ale deb.il. ![]()
@Anonymní píše:
Holky s partnerem se nám líbí jméno Matěj, čekáme dvojčátka a chtěli bychom tak pojmenovat chlapečka, ale mám strach, aby s tím neměl v životě problémy. Ségra bude Maruška, tam máme jasno. Okolí nám říká, že je to tak trošku nadávka, jako ty jsi ale Matěj. Všichni (hlavně moje mamka), dejte Matyáše, ale toto jméno, stejně jako Tadeáš, Tobiáš teď hodne letí a než to áš, tak se nám ten Matěj líbí víc. Plus příjmení bude Vašák, to nám víc k příjmení sedí ta první varianta. Matyáš Vašák, no nevím, jaký je Váš názor. Anonym kvůli příjmení.
Máme Matěje doma.. Nechápu tu nadávku.. Na každé jméno jde vymyslet voslovina
Máme Matěje a až teď si všímám, že jich je docela dost. Připrav se na to, že mu stejně budou všichni říkat Matýsku.
Říká se: „Ty si ale Matěj“
Ale taky „To je Kuba“ a Jakubů je přitom habakuk
Nám se Matěj narodí za 2 týdny
A přesně dnes ti nebudou nadávat, že jsi Matěj, ale bl.ec,de. il, atd
Trochu mi to evokuje Mateji, proc te holky nechteji nebo Matejskou pout. Jinak proc ne. Na kazde jmeno se neco najde
To muze rict jenom starší generace. Jméno je v pohodě a hodi se k vašemu prijmeni i k Marušce. Klidne ho dejte ![]()
Mám dvojčata úplně se stejnými jmény, dcera je po babičce a syn schválně, aby se to hodilo. Obě jména jsou krásná, podle mě a mé rodiny, prostě Máťa a Mája, ale už bych to neudělal. Dcera teď v pubertě strašně řeší, jak musí mít i to jméno podobné s bráchou. Vadí jí, že jsou na stejné písmenko
Jinak Matěji mu asi nikdo nikdy neřekl, takže to problém nebude, nějaké ty jsi Matěj, bych neřešil.
Matýsek se pos*al je nesmrtelný
to bude slýchat asi pořád, ale jinak je to krásné jméno
Nelibi a nikdy se mi nelibil. Taky znam, ze se pouziva, ty si Matej. Stejne se mi nelibi Janek.
Ale deti to neznaji, nevnimaji. Pokud jim to nebude dospely cpat.
Mame od soboty kote, tak byl od deti navrh, ze mu budou volat Matej, Matysek. Neproslo. Mi se to jmeno proste nelibi.
Tak Matyáše rozhodně ne, k příjmení to je vyloženě blbý.. a na Matějovi nevidím nic špatnýho ![]()
Hezké jméno, nadávku ty jsi, ale Matej už dneska nikdo nepoužívá.. Akorát Matýsků je hodně, dcera má ve třídě 4 a je jedno jestli Matěj nebo Matyáš, rika se jim stejně.
Jsem Matěj a nestěžuji si. Maty, Máťo je vyloženě hezký i Mates se mi líbí. Matěji mi nikdo neříká, to se mi nelíbí, ale jinak super. Pro mě je důležité, že je to klasické jméno, děkuji rodičům, že mi nedali žádnou exotiku, to bych se musel nechat přejmenovat, takže myslím, že syn bude spokojen. A které jméno má svou pouť? To je přece pocta a dobrý dárek k svátku, jet na Matějskou
.
@Matt 02 To je, ale škoda ne, že Matěje nikdo ne osloví Matěji, ale raději komoleninou Máťo.. To mi připadá vyložene otřesný, stejně hrozny jako když se Davidovi říká Dádo ![]()
Holky s partnerem se nám líbí jméno Matěj, čekáme dvojčátka a chtěli bychom tak pojmenovat chlapečka, ale mám strach, aby s tím neměl v životě problémy. Ségra bude Maruška, tam máme jasno. Okolí nám říká, že je to tak trošku nadávka, jako ty jsi ale Matěj. Všichni (hlavně moje mamka), dejte Matyáše, ale toto jméno, stejně jako Tadeáš, Tobiáš teď hodne letí a než to áš, tak se nám ten Matěj líbí víc. Plus příjmení bude Vašák, to nám víc k příjmení sedí ta první varianta. Matyáš Vašák, no nevím, jaký je Váš názor. Anonym kvůli příjmení.