Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké dívčí jméno se hodí k Antonii? Mně se líbí Sofie, ale nevím, jestli se k Antonii takové moderní jméno hodí
Děkuji za názory ![]()
A to mají být sestry nebo 2 jména pro jedno dítě? Pokud sestry, tak je to úplně jedno. Pokud 2 jména, tak se mi k tomu nelíbí asi nic, jméno je to samo o sobě „silné“, možná by se to víc hodilo jako druhé jméno.
Ta kombinace se moc nehodí. Antonie + Žofie (což je vlastně počeštělá Sofie), Antonie + Anastázie, Antonie + Františka, atd.atd.
@Klára710 pokud bys chtěla jet v trendu starších jmen, tak než Sofie, tak spíš Žofie. Jinak bych k Toničce dala (předpokládám že bude mít sestřičku) Emílii, Rozálii, Terezii, Marii. Jména tohoto typu.
Josefina. Tonička a Pepička ![]()
Edit. A ještě mě napadla Amálie.
U nás v rodině máme sourozence - bratranec se jmenuje Antonín a sestřenice se jmenuje Rozálie…podle mě Rozálie/Rozárie, Emílie, Terezie, takováto jména se k tomu hodí
Sestryspolu stráví jen malou část života. Nemá smysl hledat něco co se bude doplňovat. Ještě k tomu bude mít stejné jiné příjmení jestli se vdaji.
Jinak Sofii znám plno, to bych nebrala už jen z toho důvodu. Pak se jí stane že bude mít ve třídě 3 Sofie… ![]()
Antonie je krásně jméno
@Klára710 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké dívčí jméno se hodí k Antonii? Mně se líbí Sofie, ale nevím, jestli se k Antonii takové moderní jméno hodíDěkuji za názory
Nehodí. Sofie je takové krásné nyní "moderní " jméno a Tonička je jak pro babičku. Tudíž bych i jméno pro druhou sestru volila podobné, např. Josefína, aby ta první nebyla jak chudá příbuzná..
@řehořice píše:
Sestryspolu stráví jen malou část života. Nemá smysl hledat něco co se bude doplňovat. Ještě k tomu bude mít stejné jiné příjmení jestli se vdaji.
Jinak Sofii znám plno, to bych nebrala už jen z toho důvodu. Pak se jí stane že bude mít ve třídě 3 Sofie…
Antonie je krásně jméno
tenhle argument tu padá často, ale podle mě je lichý. Někdo má rád harmonii třeba v papírech, v oblečení a pod., pro někoho je významná harmonie ve jménech jeho dětí. Ptž tvoje děti to budou napořád…Já to tak mám taky. Pokud by jedna ségra byla Božena a druhá Vanessa, majzne mě to do očí. I když samozřejmě každého věc.
To radši tu Žofii, ta k Antonii víc sedne.
Nebo Anna, Anastázie, Jozefina, Karolína, Alena…tak něco.