Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mekana. Škoda že někdo z okolí nepořizuje kozu, bylo by to super jméno, to bych používala.
@Russet děkuji za upozornění
To je můj názor na toto jméno a případné pojmenování dítěte ![]()
Tak pro fanynky Mečislavy tu mám ještě Krasoslavu, Leokádii, Čistoslavu a Něhoslavu. A nakonec Scholastika.
Bedřiška a Jindřiška, taky pěkné, ne? Jo a Florián mi ted naběhl. Čeština je skutečně bohatá řeč.
diskuse mě velmi pobavila, smála jsem se od první stránky
![]()
K tématu. Za celou svou dosavadní rodičovskou kariéru jsem se se jménem Mečislav/a u dítěte nesetkala, ani naše děti takového spolužáka/u nepamatují. Takže je bezpochyby neotřelé a velmi originální a takto pojmenovaný/á jedinec zřejmě jmenovce jen tak nepotká.
Je otázka, jestli to ocení.
Bohužel nelze vyloučit, že až bude rozum brát, bude se bouřlivě dožadovat změny svého jména. A argument, že se jmenuje po meči, nikoli po koze, nemusí obstát. Je dobré s takovou reakcí počítat a připravit se na ni.
@Russet píše:
Tak pro fanynky Mečislavy tu mám ještě Krasoslavu, Leokádii, Čistoslavu a Něhoslavu. A nakonec Scholastika.
Stojí mi rozum nad tím jak někdo může něco takového vymyslet
![]()
@Russet píše:
A to je fakt v kalendáři?
@Russet píše:
Vím o paní co se jmenovala Bernardýna
@Anonymní píše:
Stojí mi rozum nad tím jak někdo může něco takového vymyslet![]()
Leokadie mi do toho moc nezapada. Jednak je to na stejne ourovni jako Leonie nebo Leontyna a jednak to neni staroslovansky znejici jmeno.
Ja pridam jmeno dedecka k dobru: Svatopluk
A co takovy Zvonimir? Ten je taky dobry.
Co se tyka techto staroslovanskych jmen, tak jediny rozdil mezi Mecislavou a Miroslavou je ten, ze na Mirku jsme zvykli.
@warita píše:
To me teda prijde daleko horsi Malgorzata nebo Gražyna.
Malgorzata je ale česky Markéta ![]()
@MaJiKa píše:
Malgorzata je ale česky Markéta
vim. Ale zni to fakt priserne. Z nejakeho duvodu mi to pripomina solo „muzatka“
@warita Jj, Poláci mají hodně zvláštních jmen, tohle ještě není tak „strašné“ Radši uvozovky, abych neurazila naši menšinu ![]()