Jméno Mikuláš

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6697
21.10.15 13:53

Ahoj, mám v okolí tři klučíky Mikuláše. Říká se jim Miky, Mikuldo, Mikulánku. Já osobně bych volila Daniela, máme ho vybrané pro další přírůstek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avu
4284
21.10.15 14:01

Osobně mi k vašemu příjmení nejvíce sedí Daniel :) Mikuláš je fajn v mládí (Miky), ale v dospělosti si to neumím představit. Ale zase je to zapamatovatelné, nikdo se ho nezeptá „hele jak se ty vlastně jmenuješ“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
21.10.15 14:05

Mikuláš není špatné, ale k příjmení Vrba se mi více líbí Šimon… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
21.10.15 14:09

K příjmení se hodí všechny, ale protože je krátké, tak bych do toho Mikuláše šla. Šimon se mi taky moc líbí, na Danečky jsem už trochu alergická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
21.10.15 14:14

Znám dospělého Mikuláše. Říkám mu Mikuláši, stejně jako třeba i jeho kolegové. Kamarádi ho oslovují Miky. Jemu je jedno, jak se mu říká, ale když byl malý, tak ve škole/školce trpěl. Děti si z něj dělaly legrci (Mikuláš, ztratil plášť…). V tomhle ohledu by volil jiné jméno, teď už mu je to ale jedno…Mikuláš Vrba se mi líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
21.10.15 14:21

K přijmení jdou všechny tři, já dala Mikuláše a není to tak okoukané a obvyklé jako ty ostatní. Okolí se jméno líbí, ikdyž dost lidí říkalo, že by to jméno nedalo, takže za mě Mikuláš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
21.10.15 14:32

@rockwillow Znám Mikuláše. Říkají mu Mikuláš nebo Miky. Znám ho od dětství. Mně to jméno líbí. Ale Daniel a Šimon taky :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.10.15 15:06

@rockwillow k vašemu příjmení se hodí všechna tři jména.
Já mám synovce Mikuláše. Cca do jeho tří let bral své jméno jako normální, kolem těch tří let začal být problém se svátkem Mikuláš, vztekal se, že on není ten tlustý starý chlap. Jeho starší sourozenci Mikuláše slaví, on ne, je celý den napruzený. Teď je mu skoro 6 let a na své jméno nadává, nesnáší, když ho někdo osloví Mikuláši, což jeho sourozenci a kamarádi moc rádi dělají, aby ho naštvali, takže je teď kvůli tomu věčný řev. Snad ho to přejde, ale teď teda žádná hitparáda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
21.10.15 17:02
@rockwillow píše:
Ahoj holky, dumám nad jménem Mikuláš už docela dlouhou dobu, a jelikož se mi blíží termín porodu a pořád se nemůžeme rozhodnout pro konečné jméno, zvolila jsem tuto cestu. Co se podle Vás nejvíc hodí k příjmení Vrba? Šimon, Daniel nebo Mikuláš…? Mne se líbí moc Mikuláš, že přímo žádného neznám, ale bojím se aby mi jednou nepoděkoval, co jsme to vybraly za jméno. A když bude dospělý, není blbý „pane Mikuláši?“ nebo jak se oslovuje? Pokud nějakého znáte, je s jménem spokojený? Nebo které byste vybrali vy? moc moc děkuji za nápady a odpovědi. :nevim: :mavam:

Mě se nejvíc líbí Šimon Vrba. K tomu Mikuláškovi, poslední dobou popularita narůstá, tak úplně za „divného“ nebude :). Mě se víc tedy líbí Mikoláš, který mi přijde i praktičtější, jelikož dárky nosí Mikuláš, tak ať se to neplete :lol:.

• Citovat
  • Upravit
743
21.10.15 18:31

@rockwillow my jsme přemýšleli nad jménem Mikoláš, ale nakonec jsme dali Patrika, protoze se nám Mikoláš zdál až moc neobvykle jméno. Ale je moc krasne Mikuláš i Mikoláš. K vašemu příjmení se mi nejvíce hodi Daniel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.15 19:36
@rockwillow píše:
Ahoj holky, dumám nad jménem Mikuláš už docela dlouhou dobu, a jelikož se mi blíží termín porodu a pořád se nemůžeme rozhodnout pro konečné jméno, zvolila jsem tuto cestu. Co se podle Vás nejvíc hodí k příjmení Vrba? Šimon, Daniel nebo Mikuláš…? Mne se líbí moc Mikuláš, že přímo žádného neznám, ale bojím se aby mi jednou nepoděkoval, co jsme to vybraly za jméno. A když bude dospělý, není blbý „pane Mikuláši?“ nebo jak se oslovuje? Pokud nějakého znáte, je s jménem spokojený? Nebo které byste vybrali vy? moc moc děkuji za nápady a odpovědi. :nevim: :mavam:

Nikola Vrba :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2498
21.10.15 19:41

Tak mi jednoho Mikulaska cekame na 6.12 kdy mam termin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
21.10.15 21:53

Pokud mám zvolit jedno jméno a jen z výše uvedených, tak za mě jednoznačně ŠIMON! Je pravda, že všechny tři k přijímení jdou, ale zkoušela jsem si to i napsat a Šimon Vrba je podle mě nejhezčí! Jak tu psala jedna paní, na Danečky jsem již taky poněkud alergická a Mikulášů znám ale 4, vše děti, říkat se jim dá všelijak Mikša, Mikšík, Miky, Mikýsek, Mikeš,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.15 12:43

Moc Vám všem děkuji, snad se nějak už rozhodnem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.15 20:12

My ho chteli dat, ale mame holcicku. Libi se mi moc a jednoho maleho znam. Neni jich mnoho a to je mi sympaticke. Prijde mi, ze tech Kubicku a Matysku uz je mnoho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence