Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Necetla jsem diskuzi, mame kamarada, je to doktor a jmenuje se Mikulas a jmeno se mi libi.
Taky máme, líbí se mi ta spousta variant - Miky, Mikešek, Míšek smíšek, Myška plyška… Mikulka atd. atd..
ale trochu se bojím, aby se mu děcka nesmála. Zatím máme jen reakce typu „to je první opravdovej Mikuláš, kterýho vidím“ a tak
Já beru Mikuláše jako příjmení - je to nevl. taťka a ségra Mikulášová, takže mě to jako jméno prostě nesedí a taky proto, že chodí s čertama
ale jak řikám já, na každé jméno si člověk a okolí zvykne, tak když se ti moc líbí, tak proč ne ![]()
Mam doma 3. měsíčního Mikuláše a jméno se mi líbí pořád víc a víc. Přijde mi, že na synka naprosto sedí. Říkáme mu všelijak, ale hlavně Mikeši, Mikešku, Kulíšku, Miky a já plným jménem Mikuláši. Není to tak dlouhé jak se může zdát. Je fakt, že okolí si muselo zvykat. Dcerka (2,5) je Agáta. A když se můj taťka dozvěděl, že nebude žádna Barunka, Terezka, Adámek, Honzík… Ale že bude na pískovišti volat Agáto a Mikuláši byl z toho kapánek rozhozenej. Teď už ale hrdě prohlašuje, že mají děti trendy jména ![]()
@pap007 píše:
Mam doma 3. měsíčního Mikuláše a jméno se mi líbí pořád víc a víc. Přijde mi, že na synka naprosto sedí. Říkáme mu všelijak, ale hlavně Mikeši, Mikešku, Kulíšku, Miky a já plným jménem Mikuláši. Není to tak dlouhé jak se může zdát. Je fakt, že okolí si muselo zvykat. Dcerka (2,5) je Agáta. A když se můj taťka dozvěděl, že nebude žádna Barunka, Terezka, Adámek, Honzík… Ale že bude na pískovišti volat Agáto a Mikuláši byl z toho kapánek rozhozenej. Teď už ale hrdě prohlašuje, že mají děti trendy jména
Ty brďo..Krásné jména..
![]()
Mně to přijde ujetý a tohle jméno bych svému dítěti nikdy nedala. Bála bych se toho, že si z něj děcka ve škole budou dělat srandu. Ale je to prostě jen můj názor, nic ve zlém ![]()
Znám - bývalý student
mně se jméno líbí, spolužáci mu říkají Mikin (je mu 17 let)
@Lella píše:
Mně to přijde ujetý a tohle jméno bych svému dítěti nikdy nedala. Bála bych se toho, že si z něj děcka ve škole budou dělat srandu. Ale je to prostě jen můj názor, nic ve zlém
Chápu jak to myslíš, nicméně děti v této době mají různá jména a když dojdou potom do školy, tak už jim to ani připadat divné nebude. Dnešní děti v tom vyrůstají..Znám spoustu dětí, které mají neobvyklé jména a nestěžují si.. ![]()
@Clementine takhle mozna dopadne i ten muj co je v brisku:-)
KRÁSNÉ JMÉNO, NÁŠ MIKEŠ SE NARODÍ V BŘEZNU, OKOLÍ TAKY NIC MOC JAK ZJISTILO, ŽE CHCEME MIKULÁŠE, ALE POSTUPNĚ SI ZVYKÁ, JE TO KRÁSNÉ NEOBVYKLÉ JMÉNO, TAK PROČ NÉ, PŘÍTEL SI HO MOC PŘEJE A U NÁS BUDE URČITĚ JEDINÝ COŽ JE SUPÉÉÉR TAK VŠEM MIKULÁŠKUM PA
![]()
U nás si ho taky vybral tatínek. měla jsem ho v top 10 a on mi říká… No to néééé, ještě čerta k tomu. Pak přišel za měsíc a říká… Víš, když já bych chtěl Mikeše a to asi ten Mikuláš co? No a začal mě ukecávat, páč já už jsem se s ním nějak vnitřně rozloučila. A zaplať pánbůh, že ukecal
Řekla bych, že příští rok se budeme divit kolik těch Mikulášků okolo nás je. ![]()
.Tak náš Mikuláš už je na světě od 7.3.2013
váha 4250g a 51cm takže opravdový Mikulda jen ty vousy:o))))jméno bych jiné nedala přesně mu to sedí a jsme max. spokojeni, říkáme mu Mikynku, Miky, Mikeš, Majky, malá mu říká Mauy a náš pubertální syn Mc donald
no co k tomu dodat
neumím si představit, že by se jmenoval jinak, takže za nás jméno Mikuláš doporučuji není jich hodně a o to je to více cool
Ahoj zdravim mam doma skoro 4mesicniho mikulase oba jsme s pritelem se na jmenu schodli a rikame mu miki mikesi mikuldo mikulasi mickey mousy a ja hlavne mikino a mikito nekdy i mikine. jmeno se mi moc libi akorat svatek mame v prosinci a narozky koncem ledna.
zdravi aja a miki
Podle mě je to krásné jméno, moc se mi líbí, ale protože je tak nepopulární a někdo by to jako ten trest mohl brát, tak bych ho nedala.
Mě se líbí. Taky jsem o něm trochu uvažovala. Ale kluk se nakonec narodil na Mikuláše a navíc s naším příjmením by to k sobě moc nešlo.