Jméno Mikuláš

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
17.5.13 20:02

Podle mě je to krásné jméno, moc se mi líbí, ale protože je tak nepopulární a někdo by to jako ten trest mohl brát, tak bych ho nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
6.2.14 11:02

Taky se mi líbí jméno Mikuláš. Hlavně ty možnosti jak se mu dá říkat. Miky, Mikeš, Mikulka, Mikšíček…po vašich příspěvcích jsem se do toho jména úplně zamilovala :-)
Když bude chlapeček, určitě dáme Mikuláška :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
6.2.14 13:20

Včera se kamarádce narodil Mikulášek :-) Další kamarádka má už 6tiletého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
12.2.14 23:03

Mě se jméno Mikuláš moc líbí. ALe v okolí máme kocoura Mikuláše a známí mají pejska Mikuláše :-( Takže jsme ho zavrhli. Ale myslím si, že je to moc pěkné jméno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
13.2.14 00:35

Nam se Mikulasek narodil v cervenci, pritelova cast rodiny s tela problem. Jinak v okoli se mpc jmeno libi. Rikame Miky Mikousku Mikynko Kulisku Mikulasku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 01:05

My taky máme Mikuláška. Tvar Miky se mi nelíbí a snažím se okolí převychovat. Máme staré české jméno. Žádného Amíka. Jméno se mi líbí moc - připomíná mi vůni adventu, perníčky, skořici, je pro mě takové milé, hřejivé a vlídné. Ale trochu mi nahání hrůzu fakt, že jich strašně přibývá. tuhle jsme byli na ortopedii a šli dva Mikulášci po sobě a k tomu paní doktorka má taky doma Mikuláše. Taky si prý myslela, že bude ojedinělý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 01:06

A moc se těším, až u něj vyroste pořádný vysoký chlap a bude to Mikuláš. Mě to prostě přijde jako pěkný důstojný jméno pro chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
13.2.14 01:10
@MMarcela píše:
Mě se jméno Mikuláš moc líbí. ALe v okolí máme kocoura Mikuláše a známí mají pejska Mikuláše :-( Takže jsme ho zavrhli. Ale myslím si, že je to moc pěkné jméno :-)

@MMarcela kdysi jsem to udělala s mým oblíbeným jménem Filip, že jsem ho nedala, proto, že každý pes na kopci se tak jmenuje, tedy nedala jsem ho prvním dvěma synům a dost jsem litovala, tak ten třetí se tak jmenuje. Já bych už na něco takového nehleděla. Také jsme pak měli psa Elišku a holčičce jsme přesto dali jméno Eliška. Je to drsné, ale pes nebo kočka tady nebude věčně, tak co.

A navíc, i když jsme měli holčičku Elišku, tak i ségra psa pojmenovala také Eliška. Takže můžeš dát jiné jméno a v průběhu života se objeví u psa a kočky stejně.

Jinak mě se Mikuláš moc líbí a jedněm známým jsem poradila, aby dali k jménu i druhé jméno, a kdyby se klukovi jméno jednou nelíbilo, tak může vždycky používat to druhé. Navíc tedy on se narodil na Mikuláše, tak, aby právě neslavil vše najednou.

My to tak máme s Eliškou, protože se narodila 14 dní před svátkem, tak se jmenuje i druhým jménem a slavíme na to druhé jméno. My jí ale říkáme oběma jmény :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
13.2.14 01:14

@Šílená Sonja jo u více jmen se mi líbí celá jejich podoba. Asi jako dítěti člověk nějak to jméno pozmění, ale jednou by mohl být právě jen tím Mikulášem.

Třeba teď se mi líbí jméno Magdalena, znám hodně Magd, ale neříká se jim Magdalena a tak se mi to jméno až tak nelíbilo, kdyby se Magdě říkalo Magdalena, tak je to jiné, krásné - tedy pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
28.2.14 22:06

Proč ne Mikuláš taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.3.14 18:37
@Šílená Sonja píše:
My taky máme Mikuláška. Tvar Miky se mi nelíbí a snažím se okolí převychovat. Máme staré české jméno. Žádného Amíka. Jméno se mi líbí moc - připomíná mi vůni adventu, perníčky, skořici, je pro mě takové milé, hřejivé a vlídné. Ale trochu mi nahání hrůzu fakt, že jich strašně přibývá. tuhle jsme byli na ortopedii a šli dva Mikulášci po sobě a k tomu paní doktorka má taky doma Mikuláše. Taky si prý myslela, že bude ojedinělý :mrgreen:

Presne pises co citim. Mame taky doma Mikulaska a vsem zakazuju mu rikat Miky. Taky jsem si myslela, jak nebudu se jmenem originalni ale uz jsem jich par potkala. U sve detske doktorky, na ocnim a u ortopeda doktorka ma taky syna Mikulase. Nejsi nahodou z Brna?
Pak me napadlo jestli to lidi nemaji ze serialu Vypravej to jmeno. Ja na to ale uplne zapomnela, az segra mi rekla, ze tam to jmeno bylo.
Okoli se taky nejdriv tvarilo divne, ale mi to bylo fuk. Bylo to jedine jmeno, ktere me napadlo a libilo se mi okamzite a vydrzelo dyl jak dve hodiny se mi libit na rozdil od ostatnich jmen co jsem vybirala. Rikame mu Miksi, Miksicku, Mikulasi kdyz trosku zlobi. Ale ja mu stejne nejcasteji rikam Lasko moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
20.3.14 15:47

:-) Já jsem měla s tímto jménem taky hned jasno. :palec: Ještě nevíme co to bude. Takže buď Mikulášek nebo Eliška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
20.3.14 16:35

Myslím, že v dnešní době to nebude trest pro dítě, asi kdybys to dala před dvaceti lety, tak jo. Mikuláš je hezké, Mikuláš, Miky. Líbí se mi.

• Citovat
  • Upravit
21.10.15 13:50

Hodí se k Vrba?

Ahoj holky, dumám nad jménem Mikuláš už docela dlouhou dobu, a jelikož se mi blíží termín porodu a pořád se nemůžeme rozhodnout pro konečné jméno, zvolila jsem tuto cestu. Co se podle Vás nejvíc hodí k příjmení Vrba? Šimon, Daniel nebo Mikuláš…? Mne se líbí moc Mikuláš, že přímo žádného neznám, ale bojím se aby mi jednou nepoděkoval, co jsme to vybraly za jméno. A když bude dospělý, není blbý „pane Mikuláši?“ nebo jak se oslovuje? Pokud nějakého znáte, je s jménem spokojený? Nebo které byste vybrali vy? moc moc děkuji za nápady a odpovědi. :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.10.15 13:52

Podle mě se hodí všechna jména, která jsi napsala. Vrba je krátké, klidně bych zvolila delší křestní jméno. Znám 2 Mikuláše už velké, říká se oběma Miky, jsou spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze