Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Šílená Sonja Tohle jsem měla kdysi se svou dcerou Adelou. Je to uz 29 let, co jsem ji tohle jmeno dala. Lidi na me koukali, jako bych se zblaznila a dneska je to skoro masova zalezitost.
Mně se Mikuláš hrozně líbí už roky rokoucí…Ale teď nevím. Asi jsem se blbě vdala
… příjmení by měl Schmidt, takže Š Š…
Zkusím znovu obnovit tuto diskuzi. Čekáme druhého chlapečka v říjnu …už doma máme Tomáška, hodí se k tomu Mikuláš? Celá rodina nás svým způsobem zrazuje, ale mě se líbí.....druhé jméno mělo být Lukáš, ale v ten den mám termín porodu
![]()
@Lucia003
I my máme Mikuláše… narodil se v září 2018 a taky nelitujeme
![]()
Mikuláš se mi moc nelíbí, ale všichni kamarádovi říkáme Miky a to už je jiná. Takže Mikuláš s tím, že se mu přezdívá Miki za mě ano. Ale Mikuláši bych mu neříkal. ![]()
@Alouette píše:A jak se Ti líbí Nikola Schmidt?
Mně se Mikuláš hrozně líbí už roky rokoucí…Ale teď nevím. Asi jsem se blbě vdala… příjmení by měl Schmidt, takže Š Š…
@Lucia003 píše:
Zkusím znovu obnovit tuto diskuzi. Čekáme druhého chlapečka v říjnu …už doma máme Tomáška, hodí se k tomu Mikuláš? Celá rodina nás svým způsobem zrazuje, ale mě se líbí.....druhé jméno mělo být Lukáš, ale v ten den mám termín porodu![]()
![]()
Klidně ![]()
@kat kat náš Miki je říjen 2018 😄 💕
Jak mu říkáte?
My Miki, Mikísek, Mikulášek, tatínek mu říká Míňa (původně se mi to nelíbilo, ale nějak jsme si to oblíbili), Mikulka a když hodně zlobí a dělá vylomeniny Mikino 😲 🙈 😊 a ono ejhle on na to reaguje, že je něco špatně
@Lucia003 píše:
@kat kat náš Miki je říjen 2018 😄 💕
Jak mu říkáte?
My Miki, Mikísek, Mikulášek, tatínek mu říká Míňa (původně se mi to nelíbilo, ale nějak jsme si to oblíbili), Mikulka a když hodně zlobí a dělá vylomeniny Mikino 😲 🙈 😊 a ono ejhle on na to reaguje, že je něco špatně
My mu asi nejčastěji říkáme Miky, Mikýsku nebo právě Mikino
a dál pak Mikeši, Mikulášku, Kulíšku, Mikulajdo… ![]()
Znám dva Mikuláše - oba školkoví. Bylo to dřív i mé vysněné jméno pro dítko… Než tak má mamka pojmenovala svého psa ![]()
Znám dva Mikuláše, oba na 1. stupni ZŠ. Jednomu říkají Miki, druhému Mikši (Mikeši). Nevím, že by se někomu z nich smáli. Líbí se mi to jméno, pro kluka bylo u nás v top jménech. ![]()
Mikuláše sice v okolí nemám nicméně se mi to jméno opravdu líbí, Svatý Mikuláš byl neskutečně hodný člověk, mimochodem patron dětí. Jméno je z řečtiny, znamená „vítězný“. Já bych do toho rozhodně šla.