Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My máme dceru Miriam a zkráceně jí říkáme Míňo, Míno i Míro.
Miluji nevšední jména s grácií ![]()
@majka 4 píše:
My máme dceru Miriam a zkráceně jí říkáme Míňo, Míno i Míro.
Miluji nevšední jména s grácií
Miriam je hezké jméno, ale ty ostatní patvary, to je hrůza ![]()
@Krasavicaa no ono když potřebuji zařvat tak Mirinko nejde a na Miriam odvětí, nejsem Mijiam ale Mijinka
myslím že ty patvary patří k malému věku, časem se od nich upustí ![]()
Vím, že se Míno říká Dominice. Mně to, ale přijde, jak už tu bylo řečeno, spíše jméno pro kočičku.
@lemanka
Jmeno se mi libi! Dala bych ho v tomhle tvaru.
Porad lepsi nez porad dokola ty hrozny Emma, Ella, Nela… Nejhur se zvojenymi pismeny ![]()
Vse je o zvyku. Za chvili vsem prijde, ze se to k holcicce hodi ![]()
Teď jsme to doma taky řešili. Snažila jsem se vybírat jména z rodokmenu, takže máme doma Rozálii ( podle Rosalie). U druhého je to těžší a je ve hře Emílie a Anežka. Nějak jsem si vsugerovala, že se Emílii dá říkat Míno, ale prošla jsem knížku Jak se bude jmenovat a tenhle tvar jsem našla jen u Vilemíny, Hermíny a Vilmy. Vilemína by se taky v rodokmenu našla, ale nelíbí se mi ty další tvary. V čarodějkách z předměstí mají tetu Emu a pan učitel jí říká Míno. Emílie se líbí jen mě. Vypadá to na kluka, takže to bude asi Matěj i když váhám i nad Bohdanem ( děsí mě, že by mu někdo říkal Bóžo)
Ahoj, tak naše kočka se jmenuje Mína…takže ja bych rozhodně nedala.
Hlavne bych se nenechala ovlivnit okolim. Kdyz se vam to libi..dejte to!
Taky mame doma Charlotte a Lionel… co si o tom kdo mysli mi je jedno. Pro me jsou to krasna jmena! ![]()
Diky vsem za odpovedi, lidi okolo take jako prvni napadne kocka, ale to je napadne i u Damiana, Vavrince, Maxove a Benove jsou zase psi a stejne se ta jmena davaji. Ta zvirata jsou pojmenovana lidskymi jmeny, ne naopak. Klepala bych si na celo, kdyby chtel dat nekdo diteti jmeno Azor nebo Micka, ale toto neni ten pripad. Dominika se mi nelibi, ta Minerva je zajimava
. Emma se mi libi, ale chtela bych jmeno, ke kteremu ta zdrobnelina/zkracena podoba jmena je jasna, coz u te Emmy je vlastne koncovka z domacke podoby. Mne se Mina takto samotna libi, ale chtela bych jmeno se svym vlastnim vyznamem, puvodem, napr. kdybych chtela Lotu, pojmenuju dite Charlota, ne jenom Lota.
Znám holčičku Vilemínu (říkají jí Míno). Nejdřív mi to jméno přišlo neobvyklé, ale teď říkám super. ![]()
A ještě víc se mi líbí Jasmína. Řiď se srdcem, na názoru okolí až tak nezáleží. ![]()
@vin píše:
Oficialne se jmenuje Emma.
Mě taky napadla ta Tereza Maxová (dcera). Vždy píšou Mína. Jak víš, že ofiko je Emma?
Mína jako jméno pro dítě se mi fakt nelíbí.
Kamarád měl psa Mínu, takže to jméno mi evokuje zvíře..Když už dala bych např. tu Jasmínu.
@Kassy píše:Přesně to jsem chtěla napsat, předběhlas mě.
Mně se to jméno líbí, i navrhované varianty oficiální podoby - Hermína, Vilemína i Jasmína. Ale koukám, že jsem v menšině.
Máme nepřechýlené příjmení, manžel není z ČR a jméno Mina jsem měla v užším výběru. Líbí se mi a kočičí mi nepřijde.
![]()
Zakladatelko, pokud se ti jméno líbí, tak proč ne?
![]()