Prohlášení o jménu - kdy, kde?

115
8.7.15 13:16

Prohlášení o jménu - kdy,kde?

Ahojte, zajímalo by mě, jak je to s prohlášením o jménu? Dostali jste ho od gyndr automaticky nebo jste si o něj musely říct? Případně v jakém týdnu? Čekám své první, tak nevim, abych si jako,,aktivistka" neřekla moc brzy :). Jinak mi jde o porodnici v Novém městě na Moravě, gyndr ve Žďáře, tak kdyby byl někdo z okolí, ještě lepší… jinak děkuji za odpovědi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30308
8.7.15 13:19

My jsme nic takového nevyplňovali. Po porodu se jen sestra zeptala, jak se bude mimčo jmenovat a zavedla to do PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
8.7.15 13:20

Tak u vás nevím jak to je, ale já jsem v Náchodě dostala papír pokaždé od gyndařky zhruba 6 týdnů před porodem. A to jsem poprvé chodila k jiné než teď :-)

• Citovat
  • Upravit
2926
8.7.15 13:25

Taky jsme žádný papír nevyplňovala, v porodnici jsem jen nahlásila jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
8.7.15 13:26

Tak já v obou případech dostala tyto papíry při v porodnici. Už ale nevím, zda při registraci nebo až když jsem tam začala chodit před porodem do poradny. Ale u druhého těhotenství jsem tento papír (teda všechny papíry co jsem měla s sebou vzít do porodnice, krom těh. průkazky) nechala doma. Takže se mě na to ptaly při kontrakcích a nabodávání uspávací kanyly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
8.7.15 13:30

Já pokaždé dostala tento papír kolem 30. týdne.

• Citovat
  • Upravit
3248
8.7.15 13:33

Já dostala papír při sepisování porodopisu…doma jsem to vyplnila, oba podepsali a když jsem šla rodit předala jsem to sestře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.7.15 13:37

@Monyszek dostaneš ho než budeš tě bude odesílat na monitory do nemocnice..( případně si o něho řekni sama - hlavu ti neutrhne )..pokud zapomeneš, tak mají papír i v porodnici, tak jestli ho stihneš vypsat tam - já měla oba porody tak překotné že jsem všechno vypisovala až po porodu, ale papír jsem měla už dřív právě od gyndaře, tak jména jsem měla oka

• Citovat
  • Upravit
smurfka
8.7.15 13:38
@rigousek píše:
A jsi vdaná nebo svobodná? To je totiž dost podstatné.

to nevím..za svobodna po mě chtěli oba papíry ( na jméno i příjmení ) podruhé po mě chtěli jen na jméno..ale vždy ho chtěli před porodem..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
8.7.15 13:44

Jj ale mě i ten papír na matriku dal gyndař, proto to píšu že to je jedno..že tak jak tak mi dal papíry gyndař než mě odesílal do porodnice na monitory ( cca 37tt )

• Citovat
  • Upravit
3248
8.7.15 13:56

Pokud je svobodná, tak musí oba zajít na matriku dát souhlasné prohlášení o příjmení. Jména dítěte (klučičí i holčičí) je zvlášť na papíře, které také bere s sebou do porodnice a to jí dají (nebo alespoň mně) při sepisování porodopisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.7.15 13:58

Sepisování porodopisu fakt neznám ani u jednoho mého porodu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3681
8.7.15 14:14

Ja zadny lejstra nevyplnovala, jen nahlasila jmeno v porodnici. Na matrice jsme sepisovali jen prohlaseni o prijmeni ditete, krestni jmena po nas nikdo nechtel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
8.7.15 14:25

Já je teď dostala i s papírama na mateřskou, takže 6 týdnú před termínem porodu. U nás se dávají všechny papíry dřív, ať se to pak nemusíme vyplňovat a číst při příjezdu do porodnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
8.7.15 14:42
@rigousek píše:
@smurfka no jasně ale jako svobodná musí s partnerem na matriku kvůli prohlášení otcovství a rovnou se tam určují i jména. Ten papír o souhlasném prohlášení a RL si pak bere sebou do porodnice. Jestli je ale vdaná, tak nic takového řešit nemusí a buď jí to dá gynekolog nebo dostane v porodnici.

My jsme byli na matrice 2× kvůli otcvství (2 děti) a tam se jen napsalo, jaké příjmení bude dítě mít. Jména se vyplnily až na papír co dala doktorka 6 týdnů před termínem. Je to asi město od města, všude jinak :D ale nechápu proč neudělají jednotný systém…
Mmch, otcovství jsme u obou dětí podepisovali v zhruba 5. měsíci těhotenství, tudíž o jménech jsme ještě ani neměli definitivní představu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence