Jméno mladšího syna

Anonymní
20.12.12 22:27

Jméno mladšího syna

Ahoj, prosím o Vaše názory. Máme prvního syna jménem Tobiáš. Teď čekáme druhého a přemýšlíme o jménu. Původně jsem si říkala, že asi Matyáš, aby se to hodilo k prvnímu synovi, ale zdá se mi, že jich je teď hondě. Tak mě napadlo ještě Jonáš, Mikuláš (ale toho mají sousedé kocoura tak se mi to nechce dávat, ač moc pěkné jméno). Nebo se mi líbí Sebastian, Samuel (ale ten se nelíbí manželovi) či René, ale tyto moc neladí s prvním synem. Tak nevím :,( jak to rozlousknout, nějak se ne a ne rozhodnout, co bude lepší.
Volat na děti: Tobíku a Sebíku by ale taky šlo. Nebo dát raději toho Matyáše, i když je jich najednou víc? Nebo toho Jonáše, ale jak mu říkat, moc zdrobnělinek mě nenapadá. :think:
Prosím o Vaše názory a omlouvám se za anonym, ale nechci aby okolí vědělo, bojím se rozmlouvání jmen.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
20.12.12 22:32

Kluci jsou Matyáš, František a Tomáš, běžně oslovováni Matýsek, Fanoušek a Tomášek, nejstarší si teď začal říkat Matoušek, asi aby zněl stejně :lol: Ale rozhodně jsem nevybírala jména podle toho, aby se rýmovali, že máme dva -áše je náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.12.12 22:33

Tadeáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.12.12 22:34

Tobík a Sebík je jak nějaký animovaný seriál :lol:, to se mi teda moc nelíbí…
Myslím, že zrovna Tobiáš je jméno, ke kterému se hodí i klasika z českého kalendáře, i nějaká lehce exotika…
Takže bych to vůbec neřešila a dala takové, jaké se vám líbí.

My teď taky vybíráme jméno pro druhé a vybíráme jméno podobného „typu“ jako má první dcerka, ale to proto, že se nám taková jména líbí - kdyby se nám líbilo jiné, dáme jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.12.12 22:37

Hehe, já budu možná řešit to samé. Máme Matyáše, chci, aby se to k němu trochu hodilo, ale nechci Tadeáše ani Tobiáše. Takže mě napadl akorát Tomáš a Jonáš. Zase nevím, jestli mi to takhle nepřijde ujetý. :mrgreen: No, moc jsem neporadila, ale u nás to bude boj. Prolistovala jsem zatím zběžně půlku kalendáře a naprosto jsem si nevybrala. Jinak náš Maty je zrovna jediný široko daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aňulinek
20.12.12 22:38

Matyasu je strasne, ale fakt strasne moc posledni dobou. Mikulas je supr a nebo mikolas a na kocoura prd. jonasek je muj favorit, ale taky si myslim, ze se nemusi vubec rymovat. Treba tobias a stepan jakykoliv jmeno, to je fuk nemusi to byt prece zadnej simon a matous atp prece co?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.12 22:41

My jsme právě ze začátku měli vymyšleného toho Matyáše. Jméno se nám oběma líbí, ale najednou jsem začala Matyášky potkávat v okolí :-( tak
Jinak právě ta jména: Matyáš, Jonáš, Mikuláš, Sebastian, Samuel, René, jsou jediná, která jsem z kalendáře vybrala, že by se mi líbila.
Tadeáš byl ve výběru u prvního, měl to být Tobiáš nebo Tadeáš, ale na Tobiáška mi přislo víc pěkných oslovení. Tadeáška už nechci, to je už moc podobné.
Nemusí se rýmovat, ale právě, že chci, aby se k sobě ta jména prostě hodila.
Třeba takové jméno Honza nebo Petr mi příjdou, že bych k Tobimu rozhodně nedala…

• Citovat
  • Upravit
5372
20.12.12 22:41

Omlouvám se za upřímnost, ale mně připadá blbé, když se jména sourozenců rýmují. Měli jsme na sídlišti bráchy Lukáše a Tomáše a přezdívku měli „párci“, malý párek a velký párek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.12.12 22:42

Moji bratranci jsou Jonáš a Tobiáš, taktéž vybíráno, aby se to k sobě hodilo - já za sebe moc nechápu, proč se musí jména sourozenců k sobě hodit, nejsou to siamské dvojčata :lol: Kdyby to byla holka, tak se to taky nebude „rýmovat“ :nevim: (my třeba jsme dali taková jména, že oproti prvnímu - jakože prý zvláštnímu máme druhé prý takové obyčejné, české - přitom obě jména jsou hebrejského původu - teda neúmyslně - a mně to uši teda nerve :nevim: :lol: )

Jinak Jonášovi říkáme (říkali - je mu 15 :lol: ) nejčastěji Jonášku, Jony, Jonynku, Jonyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.12 22:44

@opinka Za upřímnost se rozhodně neomlouvej. O tu jde a za ni díky. Každý má prostě svůj názor a tak je to správně.

• Citovat
  • Upravit
29436
20.12.12 22:47
@Anonymní píše:
My jsme právě ze začátku měli vymyšleného toho Matyáše. Jméno se nám oběma líbí, ale najednou jsem začala Matyášky potkávat v okolí :-( tak
Jinak právě ta jména: Matyáš, Jonáš, Mikuláš, Sebastian, Samuel, René, jsou jediná, která jsem z kalendáře vybrala, že by se mi líbila.
Tadeáš byl ve výběru u prvního, měl to být Tobiáš nebo Tadeáš, ale na Tobiáška mi přislo víc pěkných oslovení. Tadeáška už nechci, to je už moc podobné.
Nemusí se rýmovat, ale právě, že chci, aby se k sobě ta jména prostě hodila.
Třeba takové jméno Honza nebo Petr mi příjdou, že bych k Tobimu rozhodně nedala…

Já s tím mám právě taky problém - třeba Matyáš a Adam - mě to prostě k sobě nejde, nemůžu si pomoct. A nejde o to, aby se to rýmovalo, ale aby mi to tak nějak zkrátka k sobě osobně a pocitově sedělo. Jediné, co se mi líbí, je kombinace Matyáš a Kryštof a zatím to mám v takovém předvýběru. :mrgreen: No, máme ještě spoustu času a třeba to nakonec bude holčička (bylo by to jednodušší :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.12 22:48

@aňulinek No to se řekne vykašli se na kocoura sousedů, ale stýkáme se s nima často, proto se mi moc nechce dávat jméno jako má jejich kocour. Navíc ještě naše teta mají taky zvíře Mikyho-Mikuláše, a to zase pro změnu psa. S tou se vídáme méně, ale přece. Tak proto jsem Mikuláška tak na půl už zavrhla, ale jméno je to moooooc pěkné a i to má hodně pěkných zdrobnělinek.

• Citovat
  • Upravit
mooona
20.12.12 22:49

Jestli můžu poradit dejte spíš odlišná jména-my máme Daniela a Dominika a řeknu ti že to je horor jak se ty jména pletou!! :zed: :zed: pokaždé říkám jednomu jménem toho druhého :cert:

• Citovat
  • Upravit
5372
20.12.12 22:49
@Anonymní píše:
@opinka Za upřímnost se rozhodně neomlouvej. O tu jde a za ni díky. Každý má prostě svůj názor a tak je to správně.

Jsem ráda, že se nezlobíš. Chodím s malou na cvičení a tři maminky tam mají syny: 1. Tomáš a Matyáš, 2. Jonáš a Matyáš, 3. Tobiáš a Lukáš. Mně už to prostě připadá takové bez fantazie. Proč by se vlastně měla jména sourozenců k sobě hodit? Kdybych se jmenovala Eva, tak bych nechtěla, aby se můj brácha jmenoval Adam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.12 22:51

@gabi.design Přesně tak, aby se mi to k sobě tak pocitově hodilo, taky mi nejde o rýmy :) A pro holčičku máme krásné jméno, které bych dala i u prvního, kdyby to nebil kluk, ale už máme 100% potvrzeného i druhého klučinu, tak na něj nedojde ani teď :,( Třeba ještě někdy… uvidíme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky