Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím vás,
předchvíly jsem přišla od lékaře celá vystrašená, jelikož mi řekl že to vipadá na předčasný porod a že můžu každým dnem porodit
jsem ve 30 týdnu. Napsal mi magnezko 2× ráno 2× odpoledne a 2X večerer stím že mohu jen na wc a zpět do těhotenské průkazky mi napsal věci kterým nerozumím pomůže mi někdo objasnit jak moc je to vážné? řekl mi že nemohu ani jít nic koupit na vánoce
Děkuju moc ![]()
PPH prim.mn.VP placenta na PS kom. št
BPD 77 HC 268 AC 244 FL 57 EWF 1430g hrubá sonoanatomia se jeví bpn hebd 30 PPH dfr.jj
Zapoměla jsem napsat že jsem mu jen řekla že mě bolí v podbřišku a to docela dost
myslela jsem že je to tím že mi roste břicho
Tak je co přečtu já že jsi 30tt plod váží 1430g a bpn je bez patologického nálezu takže plod je ok
Plod je v pořádku to ano
děkuju moc za odpověd ale proč se píše mangezium? bojím se předčasného porodu a tím mi doktor hrozí že pokud začnou bolesti sílit mam jet do nemmocnice navíc jsem 11 měsícu po konizaci děložního čípku.
Magnezium se dává při křečích a stahu svalstva tak proto ti ho dává hold dodržuj ten klid na lůžku nechej se obskakovat a odpočívej začala bych brát i nějaké vitamínkyaby mimi trochu vyrostlo ![]()
Pokud chceš mít opravdu ještě jistotu co a jak zavolej do ordinace s tím at ti to vše znovu vysvětlí že jsi třeba rozrušením už moc nepamatuješ co říkal a tak určitě ti tvé otázky zodpoví
V tehotenstvi se predepisuje magnesium snad na vsechny bolesti apod. ![]()
Magnesium je proti bolestem a řečím. poslouchej doktora, lehni na gauč a choď jen na záchod. Holt se budou starat jiní. Kdyby to bylo hodně špatné, poslal by tě rovnou do nemocnice. mysli pozitivně a prckovi vysvětli, že má času dost
uvidíš, že to vše bude OK. a proč by ses měla honit s nákupy? nestresuj a těš se na prcka. ![]()
Ach jo, pořád něco někde a ten strach o mimíska. Já teď taky přišla od doktora, kam se šla s banálními pupínky v dekoltu, verdikt zněl začínající těhotenská cukrovka
. Přeji ať je vše v pořádku
Neboj, dodržuj ten klid, já dostala po hospitalizaci v 31tt v porodnici (podezření, že odtéká voda - nepotvrdilo se) 8 tbl. magnesia denně a to mi nic není - žádné křeče, bolesti, prostě nic, klid mít nemusím - díkybohu, mám doba dvouletou dceru, ale šetřím se víc než předtím…
Magnezium se předepisuje například proti aktivitě dělohy - aby jsi nezačla mít kontrakce. Mně ho napsal v 18.týdnu po amniocentéze a brala jsem ho až do konce těhotenství. Jenže v 38.týdnu jsem se na to vyprdla, jsem taky chtěla porodit, že jo a ne nosit břicho do Vánoc. (Rodila jsem 39+5) Aspon tak to bylo u mě. Je i na křeče v nohou třeba.
Děkuju Vám všem
to víte mám strach o mimíska a na nějaký vánoce prdim hold si je užijem příští rok ve třech
zatím mám bolestivé stahy říkal mi bratr že to mám kontrolovat podle času a jak mi praskne plodovka že mám volat do nemocnice
tak určitě vám dam vědět dneska se opravdu citím divně a malá kope jako o závod
![]()
@lloren hlavně se nenervuj a snaž se být v klidu, doktoři mnohdy plaší a straší, ale kdyby to bylo tak zlý, pošle tě hned do nemocnice! já ležela od 22. týdne až do porodu doma, protože mě taky strašili a plašili, rodila jsem nakonec až v 38. týdnu
drž se a neboj, vše bude dobré, chce to jen čistou mysl, optimismus a hodně moc odpočívat ![]()
Já taky brala 2× denně magnézko, měla jsem zkrácený čípek a otevírala se…dnes jsem ve 37tt a už bych ráda porodila
…takže bud v klidu, ber magnézko, odpočívej a bude to ok…a kdyby to bylo tak hrozné, tak tě lékař stopro nažene do špitálu, takže klid ![]()
děkuju moc strašně moc mi tu pomáháte. No doktor se rozhodoval zda mě rovnou neposlat ale přemluvila sem ho
že budu v klidu a doma a mám moc hodného přítele který je ted doma semnou a nenechá mě nic dělat
no magnézko tedy 6 x za den jak mi to naordinoval.
MLD20- nojá mám právě to samé po té konizaci mám moc krátký čípek a říkal doktor že se otevírám tak proto možná plaší
myslela jsem že sem nastydlá jelikož chodím jěště častěji čůrat a mám takové jako tlačení při čůrání