Spála v těhotenství

zdenka_v
20.12.12 10:41

Spála v těhotenství

Ráda bych poprosila o radu, zda má někdo zkušenost.
Dcera (3 roky) dostala spálu. Mě začíná bolet v krku a začíná mi rýma… super na vánoce, když doktoři nebudou ordinovat. Jestli mám taky spálu poznám za pár dní, jestli se osypu.
Jsem ve 20.tt.
Na spálu jsou antibiotika, které by plodu ve 20.tt neměly uškodit.
Ale teď otázka - doktor mi napíše antibiotika… mám je začít brát i když s určitostí nevím, zda to bude spála??? K doktorovi nepůjdu, někdo musí být doma s dcerou, což je samozřejmě na mě. Takže mi je vyzvedne manžel cestou do práce. Prostě pro jistotu, kdybych tu spálu dostala o svátcích.
Byl někdo v takové situaci?
Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2206
20.12.12 11:14

@zdenka_v muze ti nekdo pohlidat, aby sis dosla na vyter z krku? Pokud bude pritomny pyogenes („spalovy kok“), zacla bych ATB brat. Porad to tedy jeste neznamena, ze u tebe spala propukne, ale vzhldem k tvoji situaci bych asi ATB pri pozitivnim vyteru vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
20.12.12 11:55

No ja osobne bych neriskovala a zajistila hlidani a vyter z krku bych si teda nechala udelat. Nasadit si jen tak antibiotika bych si nelajzla stejne jako cekat, jestli to spala bude nebo ne. Muz prece muze zustat ty dve tri hodinky doma s malou, zatim co si ty skocis sama k doktorovi. Popravde nechapu tvuj pristup.
Kdyz uz teda nikam nepujdes a ATB ti bude vyzvedavat muz, tak snad se doktora zepta, kdy to zacit uzivat. A budes to mit z prvni ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
20.12.12 13:51

Byla jsem v podobné situaci jako ty, spálu jsem nakonec nedostala. Doktorka mi řekla, že je to v podstatě velmi podobné jak angína, pokud se to dobře a hned zaléčí atb (a ty se v těhu můžou), tak rizika minimální. Nicméně na ten výtěr byhc počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí