Jméno Nikolka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22565
24.7.21 23:03
@Anonymní píše:
Jaký máte názor na jméno Nikol?

Nelíbí se mi, ale jsou i horší jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
25.7.21 00:33
@malaloui píše:
Akorát že Nikola je mužský jméno, Nikol je ženské. Takže počeštěná je ta Nikola pro holku.

Ano, Nikola (Nicola) je původně mužské jméno. Třeba v Itálii běžné, stejně jako Andrea. Později se ale obě jména začala používat i jako ženská a jako taková jsou u nás zavedená. Osobně znám hned několik nositelek jména Nikola, nikdy se nad tím nikdo nepostavil. Nikoly-muže znám jenom dva - jeden z nich je Ital a druhý loupežník.

Myslím, že se můžeme hromadně uklidnit a shodnout se, že v ČR je Nikola neutrální jméno používané pro obě pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
25.7.21 08:21
@annali píše:
Ano, Nikola (Nicola) je původně mužské jméno. Třeba v Itálii běžné, stejně jako Andrea. Později se ale obě jména začala používat i jako ženská a jako taková jsou u nás zavedená. Osobně znám hned několik nositelek jména Nikola, nikdy se nad tím nikdo nepostavil. Nikoly-muže znám jenom dva - jeden z nich je Ital a druhý loupežník.Myslím, že se můžeme hromadně uklidnit a shodnout se, že v ČR je Nikola neutrální jméno používané pro obě pohlaví.

To ano, dnes už je to neutrální jméno, proti tomu nic nemám. Spíš jsem reagovala na to, že jsi alergická na počešťování jména Nikol. Přitom je to vlastně naopak. Když už bych chtěla dceru s tímto jménem, tak bych jí dala spíš tu Nikol, přijde mi to i hezčí.
Já teda jednoho Nikolu znám od vidění z práce. A jeden český herec z Kameňáku se taky jmenuje Nikola, jen si moje děravá hlava nevzpomene na příjmení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
25.7.21 08:33

@blobfish ja mam tohle s Adélou a Kateřinou už od školky všechny co jsem potkala s timhle jmenem byly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
25.7.21 08:43

@venulka1 @blobfish

Možná by bylo zajímavé zjištění, co si myslí ony o vás.

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
25.7.21 08:45
@Anonymní píše:
Jaký máte názor na jméno Nikol?

A mne se to jméno líbí, a to dokonce hodně.

• Citovat
  • Upravit
1044
25.7.21 08:56

@Aquarius79 to je jasný na každý jméno je něco a někdo kdo mu leze na nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
25.7.21 11:06

@nikinnna to jsem nikdy neslyšela i když znám jen čtyřu Niky..jednu z dětství to je Nikola naše Nikol, sousedů Nikol(tim mě pěkně naštvali) a dcery kamaradku a to je Nika vyloženě psaná Nika v RL

A pak na fb co sem tam vidím u známých atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
25.7.21 15:27
@malaloui píše:
To ano, dnes už je to neutrální jméno, proti tomu nic nemám. Spíš jsem reagovala na to, že jsi alergická na počešťování jména Nikol. Přitom je to vlastně naopak. Když už bych chtěla dceru s tímto jménem, tak bych jí dala spíš tu Nikol, přijde mi to i hezčí.
Já teda jednoho Nikolu znám od vidění z práce. A jeden český herec z Kameňáku se taky jmenuje Nikola, jen si moje děravá hlava nevzpomene na příjmení :lol:

Když zůstaneme u varianty bez -a, tak nemám nic proti verzi Nicole. Přijde mi to napsané o dost hezčí než ta česká verze Nikol. Ale je pravda, že v ČR je český pravopis prostě praktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 09:08

Nikol je pěkné jméno :palec:. Nikola s A se se mi nelíbí :think:. I když většinou se Nikole s A i Nikol bez A říká stejně :nevim: Nikolka, pak ta Nikol, to jsem hodně slyšela říkat Nikolám s A :lol:, Nikča, Niki, těh možností je hodně :think: ;) :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
12.8.21 19:01
@malaloui píše:
Já teda jednoho Nikolu znám od vidění z práce. A jeden český herec z Kameňáku se taky jmenuje Nikola, jen si moje děravá hlava nevzpomene na příjmení :lol:

To bude Nikola Navrátil. :mavam:

Mužští nositelé: https://cs.wikipedia.org/wiki/Nikola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.21 19:03
@Zeoli píše:
Nikola je klučičí jméno. Holčičí je Nikol. Ale spíš teda Nicol. Mně se nelíbí ani s K ani s C.

Niké je jméno pro ďoučata.

@Pears206 píše:
Je to neutrální jméno a volí si ho lidé při změně pohlaví. Stejně jako Andrea a René. A určitě pár dalších, která mě teď nenapadají nebo o nich nevím. I když první dvě mají u nás spíš ženskou tradici a René mužskou, jsou to neutrální jména. Synova spolužačka se jmenuje René.

Já znám dabérku René Slováčkovou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.12.24 08:58

:srdce: tohle jméno mám doma :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
24.2.25 22:16

Já jsem Nikola. Teď mi to jméno nevadí, dokonce se mi i líbí, ale jako dítěti mi vadilo dost…nenáviděla jsem, když na mě někdo volala Nikolo. Automaticky pocit, jako bych něco provedla. Je takové až moc tvrdé. Teď je mi 27, rodiče mi říkají Nikčo, manžel Niky, kamarádi Niko nebo Nikol. Já se teda představuju téměř všude jako Nikol, mám už to tak nějak od dětství zažité😅 ale do teď když mi někdo řekne Nikolo, přejede mi mráz po zádech a přemýšlím, co jsem provedla 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.25 05:41

Jmenuju se Nikola a bude mi 50 let. Takže jsem za totáče byla exot, snad denně se někdo divil jak se jmenuju. Když jsem byla v pubertě, každá holka které jsem se představila mi řekla: jééé, až budu mít dceru bude to taky Nikola. Dle oblíbenosti toho jména to asi hodně z nich splnila :lol: já sama měla občas s tím jménem vnitřní problém, že bych si vybrala jiné a dokonce jsem rodiče v dětství přemloivala, ať mě přejmenují😁 ale to má asi každý takové období nespokojenosti se jménem, které mu rodiče vybrali.
Dneska spokojená jsem, už mě mnoho let ani nenapadlo nad tím jménem přemýšlet a ani už se nikdo nediví, jak se to jmenuji :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence