Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dřív se mi líbilo, ale teď už je tak časté, že na něj začínám být alergicka.
Mám pocit, že v každé třídě školky za posledních několik let byla Ema/Emma, Sofie/Sophie/Sophia/Sofia a Ela/Ella. Takové tři stálice.
Ema se mi líbí, pro dvě „m“ nevidím žádný důvod, ale právě z důvodu četnosti bych to jméno nedala.
Mne se to nelíbí, víc se mi líbí Eva. Na četnost bych se vyprdla, třeba u nás ve školce je Ema jen jedna. A kromě ní ze všech dětí, co potkáváme, si vybavim jen jednu další. Takže zas tak časté to nebude úplně všude. My sami máme dvě ze 3 děti s velmi častými jmény, jedno úplný top, druhé je myslím v top 20, ale potkáváme ho častěji, než to druhé, které je fakt na vrcholu. A co No, jsou to krásná jména. Ve škole budou 3, ve školce 2 stejného jména. Já sama jsme měla ve školce a pak i na gymplu 3 jmenovkyne a žádnou újmu mi to nezpůsobilo.
Ja už mám na nej alergii
Ale je to proste trend no, my zas byly ve třídě všechny Aničky, Terezky a Kačenky, ted to jsou jak psala @zrcadlo
![]()
Já bych ho nedala i kdyby jich nebylo všude tolik, nelíbí se mi.
Ale ja naštěstí už žádné dítě v plánu pojmenovat nemám, takže každý at si vybere co se mu líbí ![]()
Nechapu trend dvou m, takze ne.. Ema ma misu, normalni staroceske jmeno, Emma -trapny novotvar.. navic psacim pismem to vypada jak housenka ![]()
@Natálie lover píše:Že bude celý život říkat: “dobrý den, já jsem Ema, dvě em”
Co říkáte na jméno Emma?
My máme Emu. A Elišku. Obě časté, ale nám se líbí, tak jsme je dali☺️️
Doma Emu máme, ale s jedním M, nevidím důvod dávat dvě, akorát ji to bude komplikovat život.
Jinak já to jméno dala, protože se mi líbí a ve školce je jediná. Na Moravě to asi zas takový trend není, já sama znám kromě naší jen jednu ![]()
Jinak ještě, že se každému líbí něco jiného…
Budou prostě 3 názory : líbí/nelíbí/neutrální
Omlouvám se, ale pro mě snad nejhorší ženské jméno. Přijde mi to prostě takové retardované - Ema má mísu, Ema mele maso
A jak se řekne Emička, tak to z toho mám úplně osypky. A to m navíc tomu moc nepomůže, to je prostě retard na druhou ![]()
Ema je dobré jméno, je až na 84. místě, takže zas tak časté není. Pokud se vám líbí a nevadí vám, že bude mít mísu, tak proč ne?
@wawa píše:
Nechapu trend dvou m, takze ne.. Ema ma misu, normalni staroceske jmeno, Emma -trapny novotvar.. navic psacim pismem to vypada jak housenka
Ema je slovanská varianta jména Emma. Emma není žádný novotvar, ale ve světě běžně užívané jméno. Určitě mnohem častější než Ema.
Mimochodem Ema rozhodně není staročeské jméno.