Jméno Emma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22.7.21 20:15

Jméno Emma

Co říkáte na jméno Emma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1375
22.7.21 20:16

Dřív se mi líbilo, ale teď už je tak časté, že na něj začínám být alergicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
22.7.21 20:17

Hezké, ale teď je jich hrozně moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16045
22.7.21 20:19

Mám pocit, že v každé třídě školky za posledních několik let byla Ema/Emma, Sofie/Sophie/Sophia/Sofia a Ela/Ella. Takové tři stálice.
Ema se mi líbí, pro dvě „m“ nevidím žádný důvod, ale právě z důvodu četnosti bych to jméno nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8609
22.7.21 20:25

Mne se to nelíbí, víc se mi líbí Eva. Na četnost bych se vyprdla, třeba u nás ve školce je Ema jen jedna. A kromě ní ze všech dětí, co potkáváme, si vybavim jen jednu další. Takže zas tak časté to nebude úplně všude. My sami máme dvě ze 3 děti s velmi častými jmény, jedno úplný top, druhé je myslím v top 20, ale potkáváme ho častěji, než to druhé, které je fakt na vrcholu. A co No, jsou to krásná jména. Ve škole budou 3, ve školce 2 stejného jména. Já sama jsme měla ve školce a pak i na gymplu 3 jmenovkyne a žádnou újmu mi to nezpůsobilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
22.7.21 20:25

Lepší by bylo Emmmmmma, ne? :nevim: debilní trend..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
22.7.21 20:26

Ja už mám na nej alergii :D Ale je to proste trend no, my zas byly ve třídě všechny Aničky, Terezky a Kačenky, ted to jsou jak psala @zrcadlo :nevim: :lol:
Já bych ho nedala i kdyby jich nebylo všude tolik, nelíbí se mi.
Ale ja naštěstí už žádné dítě v plánu pojmenovat nemám, takže každý at si vybere co se mu líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
22.7.21 20:28

Nechapu trend dvou m, takze ne.. Ema ma misu, normalni staroceske jmeno, Emma -trapny novotvar.. navic psacim pismem to vypada jak housenka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
22.7.21 20:29
@Natálie lover píše:
Co říkáte na jméno Emma?
Že bude celý život říkat: “dobrý den, já jsem Ema, dvě em”
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
22.7.21 20:34

My máme Emu. A Elišku. Obě časté, ale nám se líbí, tak jsme je dali☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
22.7.21 20:36

Obyčejné a bohužel nechutně časté jméno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
22.7.21 20:39

Doma Emu máme, ale s jedním M, nevidím důvod dávat dvě, akorát ji to bude komplikovat život.
Jinak já to jméno dala, protože se mi líbí a ve školce je jediná. Na Moravě to asi zas takový trend není, já sama znám kromě naší jen jednu :nevim:

Jinak ještě, že se každému líbí něco jiného…
Budou prostě 3 názory : líbí/nelíbí/neutrální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
22.7.21 20:42

Omlouvám se, ale pro mě snad nejhorší ženské jméno. Přijde mi to prostě takové retardované - Ema má mísu, Ema mele maso :zed: A jak se řekne Emička, tak to z toho mám úplně osypky. A to m navíc tomu moc nepomůže, to je prostě retard na druhou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
22.7.21 20:46

Ema je dobré jméno, je až na 84. místě, takže zas tak časté není. Pokud se vám líbí a nevadí vám, že bude mít mísu, tak proč ne?

• Citovat
  • Upravit
2365
22.7.21 20:51
@wawa píše:
Nechapu trend dvou m, takze ne.. Ema ma misu, normalni staroceske jmeno, Emma -trapny novotvar.. navic psacim pismem to vypada jak housenka :jazyk:

Ema je slovanská varianta jména Emma. Emma není žádný novotvar, ale ve světě běžně užívané jméno. Určitě mnohem častější než Ema.

Mimochodem Ema rozhodně není staročeské jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze