Jméno Emma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1339
24.7.21 10:02
@a12 píše:
ja za myho detstvi anicky nepamatuju a to jsem taky z generace terez, katerin a jeste bych pridala michaelu.. anna mi prijde, ze docela frci ted :think:
@Klopotkova píše:
Přesně, v devadesátých letech náctileté Anny byly velmi ojediněle, u nás třeba ve třídě byly hodně Moniky, Petry, Kateřiny, Veroniky, Evy, Lucie. Anna se dává hodně teď, vždyť před třemi lety to bylo nejdávnější dívčí jméno v Praze a v top ten je dlouhodobě. Oblibu tohoto jména jsem nepochopila. Oslovení Anča mě vyloženě děsí.

Je pravda, ze Anna se dává hodně pořad. Malých jich je okolo mě taky spousta, ale i velkých v mem věku :D Ja jsem ročník 95 a vždycky se nás ve třídě, pár našlo :lol:
Upřímně taky moc nechapu tu oblibu ale sto lidi, sto chuti že;)

Mimochodem, to zdvojené N je třeba u Anny samozřejmostí, ale už se mi stalo ze se lidi ptali jestli jedno nebo dvě. S tím bych právě měla problém třeba u té Emmy, Elly, Stelly … každý dá jinak zdvojené a do konce života bude vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22820
24.7.21 21:02

@a12 To je možný. Já jen, že ti s těmi dvěmi m, už radši hlásí dopředu a jak píšu, když ne, tak automaticky napíší s jedním, protože je to tu toto jméno běžné, je tak i v kalendáři. Právě, kdyby se zůstalo u toho, co je v kalendáři, nikdo by nemusel nic hlásit a ptát se. Jiné je to, když jsou cizinci, to chápu, holt tam kolikrát v názvech, jménech jsou písmenka zdvojená: mm, ll. Pak mají to svoje: ght, w, x, y, q, ck atd.
No, ale když je volba, tak ať si to dají. Jen mi nemůže přeci někdo cpát, že to, co si dotyčný myslí, je jen to, nejlepší :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze