Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@a12 píše:u nas neee
ani jedno z jmenovanych
za tri roky skolky tam nebyla ani jedna a ani ve skole ji nemame..
ale kdyz vezmu okoli, ne skolku.. tak tu frci laura, viktorie a natalie
ve skolce byli kupodivu takovy klasictejsi jmena : terezka, kristynka, eliska, nikolka, barunka.. takovy spis stalice
U nás to jede. Dlouho se mi nestalo třeba na hřišti s vícero dětmi, že bych neslyšela volat „Eli“ (což jsou Ely, Elly, Elišky, Elenky…) a u kluků „Maty“ (Matěj, Matyáš, Matouš). Z těch jmen, která za našeho dětství vůbec nebyla a teď jich je i víc ve třídě, ještě u kluků jede Oliver, Sebastian a Samuel. Oslovení „Sebíku“ slyším poslední dobou taky hodně často.
Nehezké, nezajímavé, nudné, vůbec nechápu, proč ho má každá druhá holčička. Je to jedno z jmen, které bych nedala ani psovi.
Mě se tedy zrovna Ema ani Emma nelíbí…okamžitě mi naskočí ta z Nemocnice na kraji města nebo ptak Emu
…ale to je moje asociace
Pokud Vam se jmeno líbí, tak ho dejte a na nikoho nehledte…na kazde jmeno se něco najde a ne každému se líbí…
@MatildaMatilda píše:
Mě se tedy zrovna Ema ani Emma nelíbí...okamžitě mi naskočí ta z Nemocnice na kraji města nebo ptak Emu![]()
…ale to je moje asociace
Pokud Vam se jmeno líbí, tak ho dejte a na nikoho nehledte…na kazde jmeno se něco najde a ne každému se líbí…
„A Karel… pije?!?“ ![]()
@Natálie lover píše:
Co říkáte na jméno Emma?
My máme Emu, nevím, co máte pořád s tím zdvojováním písmen? Emma, Ella atd.
Ale, pokud se vám to líbí, tak to dejte ![]()
@Alberta píše:
Lepší by bylo Emmmmmma, ne?debilní trend..
Přesně tak, proč dvě m, proč ne 3 nebo deset, taky nechápu. Stejně se to bude vyslovovat jako jedno, tak na co, to mít ještě delší, než je nutné? ![]()
My máme právě s jedním m a každý, kdo se k tomu vyjádřil, byl vděčný, že má jedno, že až moc frčí to s dvěma a že jsou taky radši pro to jedno. My taky dali i z důvodu, že máme české příjmení, tak proč to komplikovat ještě dalším emkem ![]()
@sharunka03 píše:
My máme Emu, nevím, co máte pořád s tím zdvojováním písmen? Emma, Ella atd.Ale, pokud se vám to líbí, tak to dejte
Třeba proto, že původní podoba jména je se dvěma m a jedno m je takový náš český patvar? Že by? To tě nenapadlo? Nehledě na to, že se dvěma m vypadá líp, stejně jako třeba Stella se dvěma l.
Mně se Emma vždy líbila. Ale všichni by jí zdrobněle říkali Emmička a to se mi osobně už nelíbí. Ale jméno je to krásné.
Jinak holky sice píšou, že je to časté, ale já kolem sebe moc těch Em ani Emm nemám.
@Aquarius79 píše:
Chudinka a tak dobře to se všemi myslela.
@a12 píše:
ja za myho detstvi anicky nepamatuju a to jsem taky z generace terez, katerin a jeste bych pridala michaelu.. anna mi prijde, ze docela frci ted
Přesně, v devadesátých letech náctileté Anny byly velmi ojediněle, u nás třeba ve třídě byly hodně Moniky, Petry, Kateřiny, Veroniky, Evy, Lucie. Anna se dává hodně teď, vždyť před třemi lety to bylo nejdávnější dívčí jméno v Praze a v top ten je dlouhodobě. Oblibu tohoto jména jsem nepochopila. Oslovení Anča mě vyloženě děsí.
Ema se mi docela líbí, ale nedala bych. Rozhodně hezčí než Ela.
@curria píše:
Třeba proto, že původní podoba jména je se dvěma m a jedno m je takový náš český patvar? Že by? To tě nenapadlo? Nehledě na to, že se dvěma m vypadá líp, stejně jako třeba Stella se dvěma l.
To tvrdíš ty teda aspoň s tím, že to vypadá líp, pro mě vypadá lépe to s jedním a je to praktičtější. Většinou, když se nezmíníš, že se píše s dvěmi M, tak automaticky tě napíší s jedním. A jinak si to všude budeš hlásit, že ty nejsi (nebo nemáš s jedním, ale s dvěmi) a stejně se to vysloví, jako jedno, tak na co dvě? A že to někde vzniklo s dvěmi, tak hned musíme také, ať jsme světoví?
![]()
Možná to taky nemám ráda proto, protože mé příjmení rodné nebylo české a už jen to každému říkat, jak se to píše? Nic moc ti řeknu, ještě, když to kolikrát zkomolili i ve výslovnosti ![]()
Samozřejmě, dej si třeba s deseti, jako je mi to jedno, to jen píšu, jak se to jeví mně ![]()
@sharunka03 píše:
To tvrdíš ty teda aspoň s tím, že to vypadá líp, pro mě vypadá lépe to s jedním a je to praktičtější. Většinou, když se nezmíníš, že se píše s dvěmi M, tak automaticky tě napíší s jedním. A jinak si to všude budeš hlásit, že ty nejsi (nebo nemáš s jedním, ale s dvěmi) a stejně se to vysloví, jako jedno, tak na co dvě? A že to někde vzniklo s dvěmi, tak hned musíme také, ať jsme světoví?![]()
Možná to taky nemám ráda proto, protože mé příjmení rodné nebylo české a už jen to každému říkat, jak se to píše? Nic moc ti řeknu, ještě, když to kolikrát zkomolili i ve výslovnosti
Samozřejmě, dej si třeba s deseti, jako je mi to jedno, to jen píšu, jak se to jeví mně
hele, ale ona je tady emma stejně běžná jako ema, takže tvoje ema bude dost možná taky muset hlásit, že je s jedním m.. taky se ji budou casto ptát když řekne ema, tak s dvěma, nebo s jedním?