Jméno Emma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16117
22.7.21 22:31
@a12 píše: :mrgreen: u nas neee :mrgreen: ani jedno z jmenovanych :lol: za tri roky skolky tam nebyla ani jedna a ani ve skole ji nemame..
ale kdyz vezmu okoli, ne skolku.. tak tu frci laura, viktorie a natalie
ve skolce byli kupodivu takovy klasictejsi jmena : terezka, kristynka, eliska, nikolka, barunka.. takovy spis stalice

U nás to jede. Dlouho se mi nestalo třeba na hřišti s vícero dětmi, že bych neslyšela volat „Eli“ (což jsou Ely, Elly, Elišky, Elenky…) a u kluků „Maty“ (Matěj, Matyáš, Matouš). Z těch jmen, která za našeho dětství vůbec nebyla a teď jich je i víc ve třídě, ještě u kluků jede Oliver, Sebastian a Samuel. Oslovení „Sebíku“ slyším poslední dobou taky hodně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
22.7.21 22:35

Nelíbí, nechápu oblíbenost jména. Emička? Nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.7.21 22:41

Nehezké, nezajímavé, nudné, vůbec nechápu, proč ho má každá druhá holčička. Je to jedno z jmen, které bych nedala ani psovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
22.7.21 23:55

Mě se tedy zrovna Ema ani Emma nelíbí…okamžitě mi naskočí ta z Nemocnice na kraji města nebo ptak Emu :roll: :mrgreen:…ale to je moje asociace ;) Pokud Vam se jmeno líbí, tak ho dejte a na nikoho nehledte…na kazde jmeno se něco najde a ne každému se líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16117
22.7.21 23:58
@MatildaMatilda píše:
Mě se tedy zrovna Ema ani Emma nelíbí...okamžitě mi naskočí ta z Nemocnice na kraji města nebo ptak Emu :roll: :mrgreen:…ale to je moje asociace ;) Pokud Vam se jmeno líbí, tak ho dejte a na nikoho nehledte…na kazde jmeno se něco najde a ne každému se líbí…

„A Karel… pije?!?“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22827
22.7.21 23:58
@Natálie lover píše:
Co říkáte na jméno Emma?

My máme Emu, nevím, co máte pořád s tím zdvojováním písmen? Emma, Ella atd. :D Ale, pokud se vám to líbí, tak to dejte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22827
23.7.21 00:04
@Alberta píše:
Lepší by bylo Emmmmmma, ne? :nevim: debilní trend..

Přesně tak, proč dvě m, proč ne 3 nebo deset, taky nechápu. Stejně se to bude vyslovovat jako jedno, tak na co, to mít ještě delší, než je nutné? :)
My máme právě s jedním m a každý, kdo se k tomu vyjádřil, byl vděčný, že má jedno, že až moc frčí to s dvěma a že jsou taky radši pro to jedno. My taky dali i z důvodu, že máme české příjmení, tak proč to komplikovat ještě dalším emkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
23.7.21 00:12
@zrcadlo píše:

Přesně…Karel zase pije… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
23.7.21 00:37
@sharunka03 píše:
My máme Emu, nevím, co máte pořád s tím zdvojováním písmen? Emma, Ella atd. :D Ale, pokud se vám to líbí, tak to dejte :)

Třeba proto, že původní podoba jména je se dvěma m a jedno m je takový náš český patvar? Že by? To tě nenapadlo? Nehledě na to, že se dvěma m vypadá líp, stejně jako třeba Stella se dvěma l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.21 06:51

Mně se Emma vždy líbila. Ale všichni by jí zdrobněle říkali Emmička a to se mi osobně už nelíbí. Ale jméno je to krásné.

Jinak holky sice píšou, že je to časté, ale já kolem sebe moc těch Em ani Emm nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
23.7.21 07:21
@zrcadlo píše:
:lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
23.7.21 08:25
@Aquarius79 píše:
Chudinka a tak dobře to se všemi myslela.
@a12 píše:
ja za myho detstvi anicky nepamatuju a to jsem taky z generace terez, katerin a jeste bych pridala michaelu.. anna mi prijde, ze docela frci ted :think:

Přesně, v devadesátých letech náctileté Anny byly velmi ojediněle, u nás třeba ve třídě byly hodně Moniky, Petry, Kateřiny, Veroniky, Evy, Lucie. Anna se dává hodně teď, vždyť před třemi lety to bylo nejdávnější dívčí jméno v Praze a v top ten je dlouhodobě. Oblibu tohoto jména jsem nepochopila. Oslovení Anča mě vyloženě děsí.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
23.7.21 08:29

Ema se mi docela líbí, ale nedala bych. Rozhodně hezčí než Ela.

• Citovat
  • Upravit
22827
24.7.21 01:07
@curria píše:
Třeba proto, že původní podoba jména je se dvěma m a jedno m je takový náš český patvar? Že by? To tě nenapadlo? Nehledě na to, že se dvěma m vypadá líp, stejně jako třeba Stella se dvěma l.

To tvrdíš ty teda aspoň s tím, že to vypadá líp, pro mě vypadá lépe to s jedním a je to praktičtější. Většinou, když se nezmíníš, že se píše s dvěmi M, tak automaticky tě napíší s jedním. A jinak si to všude budeš hlásit, že ty nejsi (nebo nemáš s jedním, ale s dvěmi) a stejně se to vysloví, jako jedno, tak na co dvě? A že to někde vzniklo s dvěmi, tak hned musíme také, ať jsme světoví? :roll: :D
Možná to taky nemám ráda proto, protože mé příjmení rodné nebylo české a už jen to každému říkat, jak se to píše? Nic moc ti řeknu, ještě, když to kolikrát zkomolili i ve výslovnosti :roll:
Samozřejmě, dej si třeba s deseti, jako je mi to jedno, to jen píšu, jak se to jeví mně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61046
24.7.21 08:36
@sharunka03 píše:
To tvrdíš ty teda aspoň s tím, že to vypadá líp, pro mě vypadá lépe to s jedním a je to praktičtější. Většinou, když se nezmíníš, že se píše s dvěmi M, tak automaticky tě napíší s jedním. A jinak si to všude budeš hlásit, že ty nejsi (nebo nemáš s jedním, ale s dvěmi) a stejně se to vysloví, jako jedno, tak na co dvě? A že to někde vzniklo s dvěmi, tak hned musíme také, ať jsme světoví? :roll: :D
Možná to taky nemám ráda proto, protože mé příjmení rodné nebylo české a už jen to každému říkat, jak se to píše? Nic moc ti řeknu, ještě, když to kolikrát zkomolili i ve výslovnosti :roll:
Samozřejmě, dej si třeba s deseti, jako je mi to jedno, to jen píšu, jak se to jeví mně ;)

hele, ale ona je tady emma stejně běžná jako ema, takže tvoje ema bude dost možná taky muset hlásit, že je s jedním m.. taky se ji budou casto ptát když řekne ema, tak s dvěma, nebo s jedním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze