Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@vokishka píše:
víš, kolik je Samuelů
V mém okolí tuším, že žádný… Jinak jo, taky je hodně rozšířený. Ale prostě… Ty ostatní jména… Já nevím, ale strašně už mě štvou
a nejlepší je, že většina rodičů tyto jména, ve kterých je Š dají k příjmení, kde se nejlépe nachází další Š a nejlépe ještě nějaké to Ř
to pak zní fakt super… Ale každého věc. Za mě je Samuel ještě ok ![]()
@Maca1311 píše:
@Thomassss Dominika už právě mám😇
Tak ještě Daniel by nemuselo být špatné.
@Anonymní píše:
Ahojky mysleli jsme si že čekáme holčicku ale dneska na genetice potvrzený chlapeček chtěla sem se zeptat co říkáte na jméno Samuel Vrba? Jediné jméno na kterém se shodneme
Pokavaď je to jediné jméno na kterém jste se shodli, tak ho dejte.
Mne to to k tomu příjmení nepasuje. Asi bych se poohledla po nějakém jiném.
Příspěvek upraven 10.04.22 v 07:53
@Maca1311 píše:
@Thomassss Dominika už právě mám😇
Co takový Dalibor, Dalimil, Dalemil, Dagda?
Nelíbí se mi Samuel a ještě horší je Sebastián. No a k příjmení už vůbec ne.
@Anonymní píše:
Ahojky mysleli jsme si že čekáme holčicku ale dneska na genetice potvrzený chlapeček chtěla sem se zeptat co říkáte na jméno Samuel Vrba? Jediné jméno na kterém se shodneme
Za me v pohode ![]()
Často jsou proti „moderním“ jménům takoví ti šťourové, kteří potřebují mít v Česku všechno hrozně tradiční. Knappová to ve své knize nazývá malá národní hrdost
pak řeknou, že je hezčí třeba klasický český Jan nebo Jakub. Přitom ten Jan je historicky modernější, než Samuel a všechna 3 jména jsou Hebrejská a ne česká.
Pak se nelíbí lidem kvůli libozvučnosti a to je otázka vkusu.
Většina lidem se nad jménem nepozastaví. Troufnu si říct, že se víc lidí pozastaví nad opravdu českými jmény (Rostislav, Řehoř, Stanislav, Jaromír…).
Mě se líbí dost, hlavně je dobře variabilní jak pro dítě tak pro dospělého muže. Význam jména je fajn, je dobře vyslovitelné. Pokud se vám líbí, dejte ho. Maximálně protočí panenky nějaká stará paní na ulici, která se na jméno zeptá, až se bude nakukovat do kočárku ![]()
Jsem ale celkově ve jménech názorové otevřená.
@Anonymní píše:
Co takhle Silvestr Vrba?