Jméno pro děťátko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
886
24.6.10 13:37

jméno pro děťátko

Ahoj spolubojovnice, zajímalo by mě, jestli už máte pro mimčo připravené jméno nebo je na to ještě spousta času. A jestli jste se doma shodli nebo byly boje? Já sem teprve 10+1 a nad jmény zatím nepřemýšlím. I když manže už má pro holčičku jména vymyšlená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2769
24.6.10 13:42

Leníííkkk -no já jsem trochu jiná :roll: …já jména mám,ale žádné mimi nečekám…Sofie-Damián,Daniel…pro případ kdyby se zadařilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
24.6.10 13:43

Já měla jména vymyšlené už před téhotenstvím :-) , ale je to tím, že jsme se dlouho snažili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
24.6.10 13:47

No právě,já řešila jméno víc na začátku těhu,než na konci.S manželem jsme se na jménu moc neschodli.
Já chtěla Viktorii,Elenu-on Lucii.
Kluka Vašíka já Filípka.No oba jsme museli slevit z nároků a máme Michálka-po manželovi.Holka by byla Nikola.
Strašně se nám obou líbý Žofie,nemáme odvahu to ale dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
24.6.10 13:47

Taky jsem měla jména vymyšlená ještě před otěhotněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
24.6.10 13:48

To zalezi jaky jste povahy… nekdo nevi jeste po ceste do porodnice, jinej ma vybrano a jasno jeste nez otehotni :wink:

U nas to probihalo tak, ze u prvniho jsem hned po zjisteni tehotenstvi byla presvedcena, ze to bude kluk a od mala mela vybrany jmeno Tadeas. Manzelovi jsem to oznamila jako hotovou vec. Trosku s tim bojoval, ale nakonec to vzal a mame Tadease 8-)
U dalsich dvou deti probihal boj, ale fakt boj, kdy jsme chvilema vypadali na rozvod… Jmeno Anezky padlo nekdy v polovine tehotenstvi, ale konkretne a definitivne bylo rozhodnuto jeden den pred porodem.
U Elisky jsem jela na vyvolani a jeste ten den rano jsem nevedela co v te porodnici nadiktuju za jmena (nevedela jsem co to bude). Takze jsem placla dve jmena, ktera se mi ani nejak extra nelibila, ale vedela jsem, ze u manzela pak projdou.
Jinak ja u obou holek tezce bojovala za Josefinu, moje vysnena dvojka deti byl Tadeas a Josefina :-)
A obecne jsme se o konkretnejsich jmenech a horkych kandidatech zacali bavit az bylo jasno co to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
24.6.10 14:05

No, my právě ještě nevíme, co to bude a ani nevím, jestli to chci vědět nebo si počkat až na porodní sál. Se jmény to u nás bude těžký, určitě si nebudu moct vybrat jenom jedno jméno a budou to těžký boje. Jediný, co vím je, že nechci, aby se dítka jmenovali po rodičích. V tom mám jasno už teď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
24.6.10 14:19

Ja mela jmena vybrana uz pred tehotenstvim(Nela, Daniel)… ale v pulce prvniho, po zjisteni pohlavi, jsme se najednou nejak spontanne dohodli na jinem a dali ho… Nad jmenem pro kluka jsme sedeli dlouho(nakonec Vojtech)… Podruhe jsme se s manzelem nemohli dohodnout na jmenech az do porodu, klucici jmeno jsme jeste nejak dali dohromady(Michal), holcici jsme ze tri variant vybirali az v porodnici a ja ho psala az na sale…Mame Julii a Violu, ve vyberu byly jeste puvodni Nela a Zuzana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
24.6.10 14:29

Moc krásná jména dětí. Bude to boj a dohadování, ale už se to období moc těšim. Přeci jenom vybrat jedno jméno není snadné. Manžel má pro holčičky vybraná jména: Lucie, Nikolka a Jana a pro kluka zatím ještě ne. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
24.6.10 14:45

my jsme přemýšlely nad jménem skoro od začátku, chtěly jsme kláru, já jsem pak různě vyměnovala přemýšlela, v 8 měsíci jsem byla rozhodnutá pro natálku, ale manžel chtěl klárku, já jsem si teda stála za svým že to bude natálka ale na porodním sále jsem řekla doktorce že to bude Klárka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
24.6.10 15:26

Vyřešeno máma a boje byly šílený :mrgreen:
Takže vybráno máme Tobiáš a pro holku Karolína..
Doma máme Matyáše a u toho jsme měli pro holku Nikol.

Řešili jsme to u obou skoro od začátku a u Matyho jsme měli vybráno snad až měsíc před porodem..možná i později :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.6.10 16:00

Vždycky mě hodně zajímala jmén, jejich významy a původy, takže jména jsem měla vymyšlená opravdu hooooodně dlouho před tím, než jsem vůbec uvažovala reálně o dětech.
Mám ráda méně obvyklá jména, ale důležitý je pro mne i ten význam. Manžel je naopak spíš na takovou tu českou klasiku. Jediné, na čem jsme se opravdu shodli, že se děti nebudou jmenovat po nás.
U prvního to nebyl problém. Manžel chtěl holčičku Marušku, což se mi sice moc nelíbilo, ale svolila jsem. Narodil se nám chlapeček Matěj (klasika s pěkným významem).

U druhého to byl boj o jméno :lol: . Maruška platila nadále, ale na kučičím,ne a ne se dohodnout. Já jsem chtěla Theodora a manžel někde vyhrabal jméno Smil - asi chtěl, aby to bylo neobvyklé ale české :roll: Nakonec máme Svatopluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
24.6.10 16:13

Ahojky, nemusíš dávat jen jedno jméno, můžeš dát jména dvě. Naše dcera bude mít také dvě jména. Jinak pro holčičku jsme měla vybraná jména několik let před otěhotněním a chlapečka jsme dovymysleli společně, také by měl jména dvě :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
24.6.10 22:54

Jakmile jsem zjistila, že jsem těhu, oznámila jsem manželovi, že to je kluk a jak se bude jmenovat.
U druhého taktéž.
Jméno pro holku jsme vybírali asi týden před porodem, aby si měla sestra co vypsat v porodnici do kolonky jméno pro děvče :-) .Přišlo mi to ale úplně zbytečné. Mám na to nějaký šestý smysl, zatím jsem se nespletla ani jednou, těch dětí, co jsem si tipla, bylo už asi 50 :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
5.7.10 11:11

Ja jsem v 21t, udajne cekame holcicku,ale ja vubec jeste nevim jmeno :oops: libi se mi jich vic a nemuzu se rozhodnout.no snad to stihnu, nez se mimisek narodi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí