Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Makikki píše:
Ahoj my máme Kristýnku, už jen proto, že já chtěla Tinu a ta mi neprošla přes manžela, ale Gabriela je pěkná, jak jsem už psala v jiné diskusi, úplně bych se vyhla Emmičkám, Sofinkám, Sárinkám, Nelinkám, Eliškám, Abygeilkám a Liliankám, Adámkům, Tadeáškům a tak, protože tich je teď fakt přemnoženo, tato jména úplně ztratila krásu, už vůbec se mi nelíbí zdvojování… Emma, Ella, Nella a tak.Ale Gabrielka a Kubík jsou super, my chcem druhé Lucinku, nebo moničku a kluka Kryštofa, nebo Vládíka
Nic proti vašemu vkusu, do cizích jmen mi nic není, ale copak Kristýnek, Týnek, Kubíků, Lucinek, Moniček přemnoženo není? Kristýnek znám 6 a malých. Lucinky 2, Moniky malé sice neznám, ale hafo mladých, Kubíků znám tak 5…
@Paola21 my vybíráme k přijmení a protože máme dost tvrdý, tak vybíráme jméno bez písmenka R, ani dlouhý ani krátký, tak aby šlo zdrobnit pro malou holčičku, ale aby se za něj nemusela stydět dospělá ženská, část rodiny žije v zahraničí, tak chceme aby jméno bylo i běžný v angličtině (i když to asi není nijak nutný), podle významu a nakonec je úplně nejlepší, když toho jména nikoho neznám, abych si to nespojovala ![]()
Gabriela ujde, Jakub se mi moc nelíbí už jen s toho důvodu že jich je moc.
Jméno jsme vybírali hlavně podle toho aby se nám líbilo, další priorita byla aby se nevyskytovalo v rodině a u blízkých přátel, a menší podmínka ale ne úplně nutná byla abych jich nebylo přehršel ale zároveň bylo normální a né žádná exotika.
Pravda, jméno by se nemělo tlouct s příjmením, my má ale stejně tak blbý příjemní, že to žádné jméno nespasí:D
@Takyjedna kristýnku si prosadil hlavně chlap, ale já jsem chtěla Lucinku a když už Kristýbku, tak Tinu, ale neprošlo, jasný je jich moc, ale to by se potom mohla dávát jména jako je Boženka, Ctirad a podobně že? Beru to podle statistiky naší porodky, máma tam dělá, tak má přehled.
nevím jak je to jinde, ale Lucinku a Moničku nedal už nikdo snad rok, ![]()
Kluk má jméno po tatínkovi - Martin, na tom nebyl problém se shodnout. Sice je to v kombinaci s příjmením dost tvrdé (příjmení obsahuje R), ale nikomu to nevadí. Problém by u nás nastal s holkou, protože u ní jsme se nebyli schopni dohodnout - chlap chtěl za každou cenu Adélu, já cokoliv jinýho ![]()
@Makikki Božena, proč ne, Bobina je roztomilý skoro jako Pepina. Ale taky žádnou neznám. Buď jsou jména divná, že jsou moc exotická, nebo jsou divná, že jsou málo exotická… Mě se zase nelíbí ty klasická sedmdesátková a osmdesátková Lenka, Lucka, Monika, Veronika, a pak taky ty klasická unisexová ze stejné doby Petr - Petra, Pavel - Pavla, Radek - Radka, Martin - Martina - taky jedno takové mám
@Takyjedna Tak jasný, každému se líbí něco jiného, nám se líbí taková, já jsem třeba Jaroslava, jsem s tim už smířená, třeba Jaruš nezní tak hrozně jako Jardo, ale stejnak.
Jinak ono taky hodně záleží jaká máte jména v rodině, aby se neopakovala.
![]()
@Takyjedna píše:
@Makikki Božena, proč ne, Bobina je roztomilý skoro jako Pepina. Ale taky žádnou neznám. Buď jsou jména divná, že jsou moc exotická, nebo jsou divná, že jsou málo exotická… Mě se zase nelíbí ty klasická sedmdesátková a osmdesátková Lenka, Lucka, Monika, Veronika, a pak taky ty klasická unisexová ze stejné doby Petr - Petra, Pavel - Pavla, Radek - Radka, Martin - Martina - taky jedno takové mám
Já ti úplně rozumím, protože jsem Jana a to jméno patří mezi ty co jsi jmenovala, ale hádám, že pojmenovat holku třeba Lenka, by nebyla úplná blbost, páč by nakonec mezi Sofinkama a Nelinkama byla vyjimečná ![]()
Gabrielu máme doma ![]()
Kubík je taky hezké jméno. Jména se mzsí líbit vám. My vybírali cca půl roku od narozenin, aby to prcek měl hezky rozložené, ty oslavy.
Jména se mi líbí, jen Jakubů je jak hub po dešti, proto jsem ho vyškrtla ze svého seznamu ![]()
Jména jsme vybírali tak, aby se hodila k příjmení - máme dlouhé se š, takže jsme chtěli krátké jméno s R. Pak muselo být v českém kalendáři, nesmělo ho mít moc lidí a muselo se nám oběma líbit. Rodiny ani okolí jsme se na názor neptali, zdrbli by nám to předem, takhle nemohli nic říct a nakonec se jim líbí ![]()
Ahoj, tak Gabriela ujde, ale své dítě bych tak nepojmenovala a Jakub se mi nelíbí ani trošku, ale záleží, co se líbí vám ![]()
Oboje se mi líbí moc, ale jednak se to těžko bez příjmení dá nějak posoudit, a hlavně, je to jen na vás. Každopádně, těmihle jmény fakt nikdy nic nepokazíš, jsou krásná, klasická… jen počítej se zdrobnělinami, zrovna tady se bude říkat Gábinka a Kubíček ![]()
Gabriela je krásný jméno! Sama bych o něm uvažovala, ale strašně, fakt strašně moc se mi nelíbí GÁBINA. To je něco otřesnýho
![]()
Jakub je taky moc hezký jméno. Ano, hodně častý - hodně populární. A asi ještě hodně dlouho bude ![]()