Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezky den ![]()
prosim o nazor na jmeno pro miminko…
Nejdriv jsme s pritelem vybrali jmeno Matyáš, to se mu nelibilo tak jsme vybrali Mathias…ted zase pritel prisel s tim ze se mu to nezda
ja uz jsme si zvykla rikat malymu Matysku ![]()
je to k prijmeni Ponikelsky…prosim o nazor jestli je lepsi Matyáš nb Mathias popripade jake jine chlapecke jmeno se vam libi
dekuji ![]()
@Claire Bare Já jsem chtěla taky Matyáše, ale manžel o tom nechce ani slyšet ![]()
Mathias se mi k vašemu příjmení moc nelíbí, určitě raději Matyáš:)
My máme ještě na výběr jména dost času, ale Matyáš to už asi určitě nebude. Líbí se mi Adam, Vojta, Lukáš:) Holčičí zatím nevybíráme, nějak jsem přesvědčená, že to bude kluk:)
@Claire Bare Mě se víc líbí Matyáš.
A podle mě se to i víc hodí k příjmení. ![]()
Mathias je opravdu pěkné. Navic matyáš pak nepochopí v zahraničí a budou to komolit
Hlasuju pro Matyáše.
chtěla jsem Honzíka. Mám dva kluky a Honzík není ani jeden. ![]()
Mathias… když mu dáš toto jméno tak pak bude celý život někomu vysvětlovat a hláskovat jak se to píše, na každém úřadě, u doktora a pod… za Vaši snahu být kreativní vám určitě nepoděkuje… za mně jednoznačně česky a srozumitelně Matyáš
No, celkem živě to vidím, jak za 20let, kdykoliv diktuje svoje jméno, tak dodává, že se píše s H, měkkým I, krátkým A a na konci je prosím S, ne Š. To už je obstojný dodatek kvůli křestnímu jménu.
Matyase v zahranici pochopi, ale Mathias Ponikelsky zni fakt divne
Mate pravdu
az takhle jsem o tom neuvazovala a opravdu by byl chudak kdyby musel porad nekde vysvetlovat jak se to pise
skoda ze je tech Matyasu ted tolik
@Claire Bare Já hlasuji pro Matyáše, jsem spíš pro ta česká jména… My budeme dávat Štěpána. ![]()
@Budrum taky pekne jmeno ale vzhledem k TP 2.12 koukame na nejaky dal
aby to chudak nemel vsechno hned pri jednom
Může se jmenovat Mathyas/Mathias, ale říkat si může Matyáš. Zas tak často nikde jméno nikomu vysvětlovat nebude, takže tohle bych neřešila…
@Budrum Jé já mám doma Štěpána a malý je Matyáš, chtěla jsem Matyas, ale protože naše příjmneí začína na S, tak by to nebylo nic moc kvůli výslovnosti. No ono i tak je to š S… Jinak jsem tu potkala i chlapečka, co se jmenuje Matteo.