Jméno pro druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
22.9.08 21:28

No k tomu jde lecos - nejhorší jsou příjmení začínající na K, hodně jmen končí na K.

Byla bych pro Lukáše či Tomáše - hlavně proto, že dítě pořád oslovuje a říkat Tome nebo Luky je pěkné. Tobíku, Tadíku (či jak použít Tadeáše) mi už problémy dělá, stejně jako Kryštůfku …

Štěpán nee, říkají mu Štěpka…

Taky záleží na jménech v rodině, ne tedy zrovna po otci, to já nemusím, na druhou stranu k jménům, co jsou v rodině míváme bližší vztah (můj syn se jmenuje po pradědovi)

• Citovat
  • Upravit
1102
22.9.08 21:52

Ahojky tak mi tohle téma řešíme již hodně aktuálně,.Zatím jáme vybraná jména:Kluka: Jan, Václav, ..mě by se líbil i Kryštov , Radek, Radim.

U Holky: jmse chtěla Verunku, ale ta je v únoru a o má m zrovna termín.
Takže to zatím vypadá na Vendulku.To je jediné na čem jsme se schodli manže sice trošku protestoval, chtěl např. Marii..

Ale po pravdě to pomalu každý měsíc měníme. Zatím je ještě čas.

Nejvíc se mi ale líbili: Alexandr a Alexandra.. Ale ty mi opravdu neprošli ani náhodou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
22.9.08 21:55

A co takhle Libor, Lukáš, Luděk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
22.9.08 22:14

Me se libil Matyas a Frantisek , oboje mi manza zamitnul. :lol: On chtel Roberta… mame Jenika. :-) Pro pripadne dalsi mimco by se mi libilo Adam nebo Toník . Urcite jsme vyradili vsechy -slavy (Miroslav, Vratislav…) Taky jmena v blizke rodine jsme nedavali.
Holka se nam libi Adelka , ja se ted zamilovala do Berenika , ale to mi neprojde. :-) U holek se mi vubec nelibi Hana, Anna, Dana, Jana a Marie. :nevim:

Nicolas Vais ani Krystof Vais mi nejde pres pusu. :nevim: :lol: Co treba Lukas, Jakub nebo Petr… ale asi chcete neco ne tak castyho. :)

Obecne je to stejne na vas a co se libi jinym uz vas nemusi zajimat. :D
Preju stesti pri vyberu.

(jo a na Matyase jsem padla uplne nahodou pri sto-padesatem-prvním prohlizeni knizky od p. Knappove, tak to nevzdavej a prohlizej :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
22.9.08 22:59

Tak já mám Jaromíra a Vendulku, a teď to bude asi Peter nebo Nicol (po nás) Přítel na tom trvá.
Ještě se mi moc líbí Lukášek, Amelie.

Stejně to bude na vás, záleží na tom co se vám zalíbí. M2 uchvátilo jméno Vendulka, ještě dřív než jsem jí čekala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
23.9.08 00:24

Ahojky, tak ja jsem zastancem toho, ze dite si vybira jsmeno samo… U nas to tak bylo ve vsech pripadech… Z cele Knappove me vzdy oslovilo jen jedno jmeno (pohlavi jsme neznali) a bylo vzdy vic indicii proc to jmeno dat…
Pockala bych s vybere m na dalsi tehotenstvi :-)

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.9.08 10:01

Ahojky! My máme Jonáška a jsem z toho jména unešená čím dál víc. Ze začátku jsem si také říkala, jak mu budeme říkat, ale to ti jde pak samo od pusy a kolikrát jsou to fakt perly. Jinak se mi taky líbí moc Kryštůfek a slyšela jsem taky Fík, Tofík, Tofi :-). Na holčičku jsme měli Natálku, ale těch je jako máku. Teď se mi líbí Amálka. Ale jinak jsem zastáncem teorie, že každé jméno je hezké, když se hezky řekne.

• Citovat
  • Upravit
20296
23.9.08 10:14

Anonymní: Jonáš je nádherný jméno :) Přítel mi ho bohužel nechce schválit…jak mu říkáte? :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.9.08 11:25

Kamarádka má Matyáše a Mikuláše.
Mě se líbí Jáchym, Šimon, Prokop, Valerie, Justýna Noemi, Agáta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.9.08 11:41
Anonymni píše:
No k tomu jde lecos - nejhorší jsou příjmení začínající na K, hodně jmen končí na K.

Byla bych pro Lukáše či Tomáše - hlavně proto, že dítě pořád oslovuje a říkat Tome nebo Luky je pěkné. Tobíku, Tadíku (či jak použít Tadeáše) mi už problémy dělá, stejně jako Kryštůfku …

Štěpán nee, říkají mu Štěpka…

Taky záleží na jménech v rodině, ne tedy zrovna po otci, to já nemusím, na druhou stranu k jménům, co jsou v rodině míváme bližší vztah (můj syn se jmenuje po pradědovi)

To je právě pravda no…ALe Lukáš je přítelův bratr ..ale ten Tomáš se mi líbí..přítelovi sice moc ne,ale proti Matyášovi byl taky:-D..

Jinak děkuju všem za rady:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
23.9.08 11:43

Taky máme staršího Matyáše, mladšího Šimona a kdyby to byla holka, asi by to byla Karolínka (Karlu jsem neprotlačila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.9.08 11:47
Lasicka píše:
Taky máme staršího Matyáše, mladšího Šimona a kdyby to byla holka, asi by to byla Karolínka (Karlu jsem neprotlačila).

:-))To je taky pěkný..Já bych chtěla druhou holčičku…Bylo by to i s tim jménem jednodušší,protože u toho kluka se fakt nemůžeme na ničem shodnout ..A přítel ten by zase radši dalšího kloučka :lol: :lol: ..U prvního jsme to udělali ,tak že on vybral holku a já kluka (nevěděli jsme ,co čekáme)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.9.08 11:51

Rybano, říkáme mu Jonášku, Jony, Jonýsku, Jonulo, Jonulko a když vyjímečně zlobí, tak Jonouchu. A kámoška má Jáchyma a říká mu Jachýsek, což se mi mooooc líbí.

• Citovat
  • Upravit
1119
23.9.08 13:28

Ahoj
My máme dvě holky Annu a Silvii. S holčičíma jménama jsme v koncích. Možná Martina.
Teď čekáme kluka a asi bude po tátovi Jiří. Mně se líbí ještě Antonín či Václav, nebo Josef a Karel.
Zase se mně nelíbí Matyáš, Tobiáš, Jonáš, Lukáš atd. Moc š už jedno máme v příjmení, a to by se nehodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
23.9.08 13:51

My máme Vendulku, teď by se mi líbilo na kluka: Robin, Rosťa, Mikuláš a na holku Pavlínka, Alice, Adriana. Jinak u nás je hodně Matyášků, Samuelů a z holek tu vede Lucinka a Karolínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí