Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme Radku (6), Martinu (4) a Petru (2)
Co ty na to?
Pro kluka bych ve hře Roman a Martin.
Příspěvek upraven 19.12.17 v 22:57
@hanka.br. píše:
Moje první se taky jmenuje Petra, druhá Pavla a třetí Karla. Každé z těch jmen má úplně jiný důvod, ve finále to vypadá, že jsme dávali záměrně ženské varianty mužských jmen, ale to záměr nebyl. Ta jména se tak sešla, ale pro mě k sobě ladí.
Uáááá, závidím, za Pavlu jsem bojovala, ale prohrála
![]()
@Jana206 píše:
Lucie, Tereza, Dana, Jana, Hana, Vlasta, Vera, proste podobné vykopávky, které vyrostly se starší generací.. Ja znam snad jedino malou Petrusku, ma sestru Lucii. U kluku taky bezne davana a oposlouchana jména.
já ti dám vykopávky
Minimáně první dvě jsou stále aktuální
.K nim mi pasuje zrovna ta Karolína, to je tradiční jméno v naší kotlině @ivulik84 . Nebo Kristýna, Veronika, Markéta. Z klučíčch klasik Martin, David, Tomáš, Marek…
@pe-terka píše:
já ti dám vykopávky![]()
![]()
.K nim mi pasuje zrovna ta Karolína, to je tradiční jméno v naší kotlině @ivulik84 . Nebo Kristýna, Veronika, Markéta. Z klučíčch klasik Martin, David, Tomáš, Marek…
Ony jsou ty vykopávky dneska mnohem méně obvyklá, než všechna jména, co se za neobvyklá považují ![]()
@Aries6 píše:
Ony jsou ty vykopávky dneska mnohem méně obvyklá, než všechna jména, co se za neobvyklá považují
no já vím. Malých Janiček a Věrušek znám minimum, malou Vlastu či Danu žádnou. Ale Terezky frčí pořád, Lucinky se taky dávají, vykopávky nevykopávky.
@ivulik84 píše:
Dcera se jmenuje Petra. Jake jmeno by jste dali pro druhe (holka i kluk)?Jen ceske jmena, zadne Emmy Nely Karoliny atd
Klára, Aneta, Jan, Jakub.
@pe-terka píše:
já ti dám vykopávky![]()
![]()
Klid
I my jsme jedne dceři vybrali jednu z těch vykopávek. Je fakt, ze nejnadsenejsi jsou babky u Lidlu, ze se to dnes jeste dava
Terezu a Lucii povazuji za věčná jmena, oblibena napric generacemi. Ktera se davala, dava a davat budou. Libila líbí a libit budou.. Z klucicich za takove povazuji treba Adam nebo Martin.
Jmena nasich deti k sobe v tomto smeru nepasuji, ja to nepovazuji za dulezite, pokud nejde o extrém, kdy by mela Bozena sestru Sofii. Jmeno pro kazde dítě jsme vybirali s naším aktuálním vnitřním naladenim, trochu jinymi požadavky a hlavně to musí ladit s příjmením.
Mám sestru Petru, a mě pojmenovali Lenka
tam pro inspiraci, jednoduché, stručné ![]()
@ivulik84 Šárka
Klára/Lucie/Lenka/Anna
Marek/Vojtěch/Lukáš/Tomáš
I když chcete tradiční jméno, tak bych se určitě vyhla davovkam. Takže žádná Anča, Máňa a už vůbec ne Tomáš nebo Jakub. Líbí se mi Klárka, Veronika, Janička, Gabriela, Michal, David, Radek, Richard, Jindřich.