Jméno pro holčičku - Amanda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3958
19.8.21 13:08

V zásadě nemám nic proti cizokrajným jménům, taky se mi mnohé líbí, ale neumím si moc představit české příjmení, ke kterému by se Amanda hodila. Jinak mi taky přijde takové tvrdé. Ale pokud se vám líbí, dejte ho, zase má výhodu, že se píše stejně jako se čte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
19.8.21 13:08

Nezní mi hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
19.8.21 13:10

Jednu jsem znala, byl to basset :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.8.21 13:16

Takové devadesátkové no, tehdy bylo in, když to znělo „americky“. Amanda, Charlotta, Jessica…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.8.21 13:17

Jsem na podobná jména. Tohle se mi moc nelíbí.
Amandu bych nedala. Ale mi se zas líbí a vždycky líbila Samantha/ Samanta. Sam.
Dej jméno, které se tobě líbí. Na jiné nakašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
19.8.21 13:25

To je Manda! Tak u nás říkáme tlustým ženským. Takže ne, dítěti bych nedala.ale jestli se líbí vám, proc ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
19.8.21 13:37

To si musíte rozhodnout vy, jak vám jméno sedí k příjmení (i když ženské si ho pak často mění svatbou) a jak se vám líbí. Můj šálek kávy to není, mám jej spojené se jmény konkrétních domácích mazlíčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
19.8.21 13:46
@Malči píše:
To si musíte rozhodnout vy, jak vám jméno sedí k příjmení (i když ženské si ho pak často mění svatbou) a jak se vám líbí. Můj šálek kávy to není, mám jej spojené se jmény konkrétních domácích mazlíčků.

Já zase se seriálem Melrose Place a potvorou Amandou Woodwordovou😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
19.8.21 13:57

Celkem se mi líbí. Záleží ale, jaké máte příjmení a odkud jste. V Praze se Amanda celkem ztratí, někde v Horní Dolní bude budit pozornost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
19.8.21 20:11

Normální jméno, nemám s ním problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.8.21 20:12
@Veveří píše:
Já zase se seriálem Melrose Place a potvorou Amandou Woodwordovou😁

Mně se taky vybavila ona. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
19.8.21 20:36
@Anonymní píše:
Ahojte,čekáme čerstvě první miminko, takže ještě ani nevíme pohlaví, ale už přemýšlíme nad jménem. Zajímal by mě váš názor na jméno Amanda - ANO nebo NE? A jak byste ji oslovovali?
Je to spíše cizí jméno, není v českém kalendáři, ale líbí se mi, že se píše a vyslovuje stejně, prostě „Amanda“ :) a není v ČR časté, moc to asi nikoho nenapadne (snad to tak zůstane, i když vzniká tento příspěvek :lol: ).
Tak co vy na to? :andel: Děkuji za vaše názory.

Bez do toho, pořád lepší než každá pátá Tereza, Eliška a spol

• Citovat
  • Upravit
8302
19.8.21 20:40
@Anonymní píše:
Ahojte,čekáme čerstvě první miminko, takže ještě ani nevíme pohlaví, ale už přemýšlíme nad jménem. Zajímal by mě váš názor na jméno Amanda - ANO nebo NE? A jak byste ji oslovovali?
Je to spíše cizí jméno, není v českém kalendáři, ale líbí se mi, že se píše a vyslovuje stejně, prostě „Amanda“ :) a není v ČR časté, moc to asi nikoho nenapadne (snad to tak zůstane, i když vzniká tento příspěvek :lol: ).
Tak co vy na to? :andel: Děkuji za vaše názory.

NE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
19.8.21 20:47

Líbí se mi. Dá se jednoduše přečíst, skloňovat. V ČR bez problému použitelné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
20.8.21 03:53
@topazio píše:
Mně se taky vybavila ona. :mrgreen:

Říkala jsem si, jestli se taky někdo vzpomene, je to už seriál pro pamětníky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze