Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V zásadě nemám nic proti cizokrajným jménům, taky se mi mnohé líbí, ale neumím si moc představit české příjmení, ke kterému by se Amanda hodila. Jinak mi taky přijde takové tvrdé. Ale pokud se vám líbí, dejte ho, zase má výhodu, že se píše stejně jako se čte.
Takové devadesátkové no, tehdy bylo in, když to znělo „americky“. Amanda, Charlotta, Jessica…
Jsem na podobná jména. Tohle se mi moc nelíbí.
Amandu bych nedala. Ale mi se zas líbí a vždycky líbila Samantha/ Samanta. Sam.
Dej jméno, které se tobě líbí. Na jiné nakašlat.
To je Manda! Tak u nás říkáme tlustým ženským. Takže ne, dítěti bych nedala.ale jestli se líbí vám, proc ne ![]()
To si musíte rozhodnout vy, jak vám jméno sedí k příjmení (i když ženské si ho pak často mění svatbou) a jak se vám líbí. Můj šálek kávy to není, mám jej spojené se jmény konkrétních domácích mazlíčků.
@Malči píše:
To si musíte rozhodnout vy, jak vám jméno sedí k příjmení (i když ženské si ho pak často mění svatbou) a jak se vám líbí. Můj šálek kávy to není, mám jej spojené se jmény konkrétních domácích mazlíčků.
Já zase se seriálem Melrose Place a potvorou Amandou Woodwordovou😁
Celkem se mi líbí. Záleží ale, jaké máte příjmení a odkud jste. V Praze se Amanda celkem ztratí, někde v Horní Dolní bude budit pozornost…
@Veveří píše:
Já zase se seriálem Melrose Place a potvorou Amandou Woodwordovou😁
Mně se taky vybavila ona. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte,čekáme čerstvě první miminko, takže ještě ani nevíme pohlaví, ale už přemýšlíme nad jménem. Zajímal by mě váš názor na jméno Amanda - ANO nebo NE? A jak byste ji oslovovali?
Je to spíše cizí jméno, není v českém kalendáři, ale líbí se mi, že se píše a vyslovuje stejně, prostě „Amanda“a není v ČR časté, moc to asi nikoho nenapadne (snad to tak zůstane, i když vzniká tento příspěvek
).
Tak co vy na to?Děkuji za vaše názory.
Bez do toho, pořád lepší než každá pátá Tereza, Eliška a spol
@Anonymní píše:
Ahojte,čekáme čerstvě první miminko, takže ještě ani nevíme pohlaví, ale už přemýšlíme nad jménem. Zajímal by mě váš názor na jméno Amanda - ANO nebo NE? A jak byste ji oslovovali?
Je to spíše cizí jméno, není v českém kalendáři, ale líbí se mi, že se píše a vyslovuje stejně, prostě „Amanda“a není v ČR časté, moc to asi nikoho nenapadne (snad to tak zůstane, i když vzniká tento příspěvek
).
Tak co vy na to?Děkuji za vaše názory.
NE
Líbí se mi. Dá se jednoduše přečíst, skloňovat. V ČR bez problému použitelné jméno.
@topazio píše:
Mně se taky vybavila ona.
Říkala jsem si, jestli se taky někdo vzpomene, je to už seriál pro pamětníky ![]()