Jméno pro holčičku - prosím o tipy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Violet792
22.12.23 19:11

Elisa, Evelin, Laura, Linda, Mia, Mariana/Mary, Ellen, Viktorie, Lea :srdce: taky čekám mimi, ale nevíme pohlaví a tohle jsou moji favoriti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Violet792
22.12.23 19:12

A ještě mě napadla Jasmin/Jasmína :srdce: a nebo Ella :srdce:

• Citovat
  • Upravit
201
22.12.23 22:51

Můj jasnej favorit už několik let: ✨Eleanor✨

potom:
Aurelie/a
Naomi
Vik©torie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.1.24 18:55

Za mě z nabízeného Alice, připomíná mi pohádku, Alice in the Wonderland ❤️
Jinak já bych jednou chtěla Sabinu nebo Biancu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.24 14:30

Z těchto Valentina nebo Melissa (líbí se mi zkrácenina Messie) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
17.1.24 12:40
@Elisek663 píše:
Zdravím, čekáme holčičku a vybíráme jméno jenže se nám nějak nedaří s výběrem :) :nevim: Je tady hodně velká šance, že se bychom se alespoň na pár let přestěhovali do zahraničí - USA nebo Kanady, takže by tam holčička chodila do školky/školy/kroužků atd…, tekže bychom si přáli nějaké jméno, které se bude psát stejně v češtině i angličtině a nebode to moc exotické a aby to jméno nepůsobilo nějak divně i tady v ČR. Zatím jsme zvažovali jména - Valentina, Eliana, Liliana, Mia, Laura, Stella, Elen, Alice, Emma, Venesa (nebo Vanessa), Melisa ( Nebo Melissa). Která z těchto jmen se vám líbí nejvíce? Prosím o tipy na další podobná jména, Děkuji :srdce:

Z vašeho výběru se mi líbí Stella a Valentina.

Já navrhuji jména jako Odeta, Ingrid, Ingeborg, Valerie, Dagmar, Danaé, Ariadné, Edyta, Evelin, Embla, Astrid, Enya, Emilie, Freya/Freja, Thora, Linda, Maia, Milena, Miroslava, Radana, Radka, Svatava, Zora, Luna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
19.1.24 18:19

To je zajímavá diskuze k zamyšlení :-)
Nedávala bych holčičce jméno na E, přijde mi, že v poslední době je to všude samá Ema, Eliška, Ella, Elen, Elena, Eleonora nebo dokonce znám Elizabeth… Když přijdete do školy, tak jen slyšíte paní učitelky, jak volají Eli, Eli, Eli a přiletí všechny tyhle cácorky :P
Docela nudné mi přijde Stella nebo Nella, ještě s těmi dvěma l. Mia je moc krátké a v poslední době jsem to zaznamenala u psů, kdejaké malé plemeno, třeba fenka jorkšíra byla Mija, Mijuška.
Alice to je pěkné, ale málo se dává. Znala jsem malou holčičku, které maminka říkala Alička. No a pak se jí někteří smáli Alice palice apod. Možná v té AJ - Alice (Elis).
Velmi pěkné je Melisa, Melina nebo Melinda.
Vyberte, co se vám bude líbit a dejte vědět :o)

• Citovat
  • Upravit
1214
20.1.24 10:44
@ann_01s píše:
Můj jasnej favorit už několik let: ✨Eleanor✨potom:
Aurelie/a
Naomi
Vik©torie

Prosim, jak byste rikali Aurelii? Ja pri hledani jmen pro nase deti hodne koukala po jmenech koncich na ie, ale s vetsinou z nich jsem si vubec nevedela rady, treba zrovna s tou Aurelii, pro me to vubec neni v praxi pouzitelne, tak by me zajimal jiny pohled. :kytka:

Příspěvek upraven 20.01.24 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
20.1.24 10:47

@p.Zv. Aurelak, Aurel, Auri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
20.1.24 10:49
@Elisek663 píše:
Zdravím, čekáme holčičku a vybíráme jméno jenže se nám nějak nedaří s výběrem :) :nevim: Je tady hodně velká šance, že se bychom se alespoň na pár let přestěhovali do zahraničí - USA nebo Kanady, takže by tam holčička chodila do školky/školy/kroužků atd…, tekže bychom si přáli nějaké jméno, které se bude psát stejně v češtině i angličtině a nebode to moc exotické a aby to jméno nepůsobilo nějak divně i tady v ČR. Zatím jsme zvažovali jména - Valentina, Eliana, Liliana, Mia, Laura, Stella, Elen, Alice, Emma, Venesa (nebo Vanessa), Melisa ( Nebo Melissa). Která z těchto jmen se vám líbí nejvíce? Prosím o tipy na další podobná jména, Děkuji :srdce:

Stella, Valentina, Laura. Ostatní se mi nelíbí. Možná ještě Ellen s dvěma l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
20.1.24 10:51
@p.Zv. píše:
Prosim, jak byste rikali Aurelii? Ja pri hledani jmen pro nase deti whodne koukala po jmenech koncich ie, ale s vetsinou z nich jmen si vubec nevedela rady, treba zrovna s tou Aurelii, pro me to vubec neni v praxi pouzitelne, tak by me zajimal jiny pohled. :kytka:

prostě Aura, znám v mužské podobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
20.1.24 11:00

@p.Zv. Aurika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Violet792
20.1.24 13:03

@p.Zv. Aurinka, Aura, Auri, Ari, Elli :srdce:

• Citovat
  • Upravit
587
20.1.24 16:28

Valerie, Christiana, Melanie. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.1.24 16:43

Máme Melissku. Hrozně krásné jméno. Uvažovali jsme ještě nad Stellou, ale nakonec to vyhrála ta Melissa 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze