Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud máte cizí příjmení tak bez problémů, i když ho moc nemusím, s českým příjmením je to děs… ![]()
Tak já znám jednu Noemi a je starší než já, narodila se za totality, jméno je to krásné budilo obdiv
Ahojky, ![]()
pokud se vám toto jméno líbí, nemáte nad čím váhat. ![]()
Myslím si, že v dnešní době už se nikdo nebude pozastavovat nad tím, jestli to je „blbé“ jméno nebo ne, jak tomu dříve bývalo. Už je to normální. Pamatuju si, že když jsem byla malá a v té době se hodně dávala Jessica atd., lidé kroutili hlavama, že je to otřesné atd.
Dneska už se nikdo nediví, když se narodí malý Sebastian, Oliver a nebo malá Noemi.
![]()
@3HE píše:
@Janulin![]()
![]()
Já jsem chtěla už od dětství Esterku - viděla jsem to jednou v kalendáři a už to byloPodle toho odkazu, který vložila @Bersaba je u nás ve městě 12 Ester
No, to fakt nevím, já znám dvě -tu naši a jednu starou cigánku
![]()
já mám na Ester arozeniny, to jméno mě od malička fascinuje, protože jsem asi jako sedmiletá nevěděla, jestli to je holčičí nebo klučičí jméno ![]()
Ahoj Noemi je u nás také na prvním míste a potom Tamara a Beata. Noemi jekrásné jméno
![]()
Mám dceru Noemi dnes je ji už 17let. Každý ji říkal, že má krásné jméno. Jen ona sama se s tím jménem dlouho srovnávala. Dokonce měla období, kdy chtěla jít si ho nechat změnit.
Noemi je hezke jmeno a ja byt tebou, tak bych ho dala. V Italii s tim nebudete mit nejmensi problem a v Cechach si myslim, ze taky moc ne, podle me se davaji neobvyklejsi jmena.
V cizině podle mě není problém a pro malu italku krása
V ČR bych ho nedala. Znám totiž Noemi Hruškovou
Je jí 10 let a děcka se jí ve škole smějí. Jako Noemi Hrušková…ti rodiče podle mě neměli soudnost..Ještě by mi vadilo záměna s Neomi..Takže za mně, v cizině ok, u nás ne.
Tak my máme Noemi s českým příjmením a nikdy nikdo se ji nesmál.
V mateřské školce, kde učím máme hned 3 Noemi a nikdo se nad tím nepozastavuje (i když mají k němu české příjmení). Je to moc pěkné jméno. ![]()
Já se jménem Noemi setkala vícekrát, ale vždy to byly holky z věřících rodin, protože to je biblické jméno. Nikdy jsem neslyšela o posmívání, hodně se z toho jména dá vytěžit, protože jde vymyslet hodně zrobnělin a jde s tímto jménem pracovat ![]()
Já toto jméno chci určitě taky dát ![]()
Pokud se to hodí k příjmení, není problém
dnes je spousta neobvyklých jmen a noemi zní ještě srozumitelně oproti jiným ![]()
Noemi jméno je pěkné zvlášt když žijete v Itálii myslím že v ČR by lidi toto jméno obdivovali!!!Ale co se týče ditěte máme v rodině Noemi a její líto že ve škole ji paní učitelky neřeknou jinak než Noemi však ono to moc jinak nejde. Ostatním zdrobněliny ale ona je prostě Noemi tak vím co mi říka sestra že stím malá zápasí, ale pak má zase období kdy si říka, že má ojenidělé jméno.
My máme dcery Elen, Chantal, Melissa a Beátriz nestěžujem si ani my ani ony ale jsou ještě malé tak možná že to příjde!!!
Mně zase přijde, že jde vymyslet hodně zdrobnělin
to asi záleží na tom, jak se ta dívka prezentuje a jak si přeje, aby se jí říkalo, podle toho ji okolí oslovuje. Nebo já to tak vnímám v jejich okolí…
Zdrobnělin se dá vymyslet dost. My naší Noemi říkáme Nemi, Nemčo, Neminko, Děti ve školce a škole ji říkali Nojčo, Noji, Nomi, A když jsme na ni naštvaní říkáme ji Nomino, taky Niko