Jméno pro mého andílka

2
7.7.26 20:39

jméno pro mého andílka

Ahoj holky, :D jsem ve 33. týdnu a s manžou se pořád nemůžeme dohodnout na jméně pro našeho malého kloučka. Jsme velice křestansky založeni, a tak asi chápete, že potřebuji perfektní jméno a doma je to docela boj :mrgreen:. Zatím nás napadlo Ignác nebo Igor, protože to celkem ladí s našim přijímením (Růžička), ale jsme otevřeni i jiným možnostem. Užijte si zbytek večera a at vás děti moc nezlobí :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3858
7.7.26 20:43

Viktor, Marian

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65622
7.7.26 20:44

Tak jistě, protože Igor je takové echt katolické. Vymysli lepší téma na dnešní večer, tohle není žádná zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.7.26 20:47

@vokishka Cože? Toto není sranda, chci jen jméno pro mého andílka a ano Igor je krásné jméno, co je na něm špatného? Přeji hezký zbytek večera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3291
7.7.26 21:03

Igor Růžička zní blbě. Nedala bych jméno končící písmenem R vzhledem k vašemu příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
7.7.26 21:05

@veru925
Velmi trapný a průhledný trolling.
Jdi do pr.dele hloupá Verunko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9106
7.7.26 21:10

Igor je perfektní :palec: jako druhou volbu bych dala Cyrila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31393
7.7.26 21:14

Felix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3257
7.7.26 21:24

Metoděj, Spytihněv, nebo aspoň Kašpar. To jsou pane jména :lol: Igor bych tady v Čechách svému dítěti prostě nedala. „Igorku, pojď si pro mlíčko..“ - to zní až úchylně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42748
7.7.26 21:25

Chval, Křesomysl, Božetěch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4954
7.7.26 21:25
@veru925 píše: Více

Igor by mi jako jméno nepřišlo špatný, ale nemyslím, že je dobrý nápad, aby křestní jméno končilo na stejnou souhlásku, na kterou pak začíná příjmení. Netřeba dítěti ze jména dělat jazykolam. A kdybych chtěla nějakou spojnici s křesťanstvím, tak zvolím jméno některého z apoštolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4158
7.7.26 21:30

Izaiáš nebo Chrudoš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
7.7.26 21:33

Z těch dvou určitě Ignác.
Igor Růžička - zkus si to párkrát nahlas vyslovit, jak tam jsou dvě R po sobě, nevyslovuje se to vůbec dobře a doslova to drhne.

Ignác - proč ne vlastně. Dříve dávaná jména se vracejí, za exota nebude. A mne se to jméno i celkově líbí, oslovení Igi je v pohodě, dají se vymyslet i další varianty.
Jediné, na co bych si dala pozor - jako dítě jsem četla nějakou starou knížku, kde postavu se jménem Ignác oslovovaly ostatní děti “Nácíčku”. Trochu to k tomu “Náci, Naci” svádí. Nebo třeba zdrobnělina Ignácek. No asi nemusím říkat, s čím to koreluje. Ale řekla bych, že dneska by ho tak nikdo neoslovoval a třeba taková “souvislost” ostatní ani nenapadla. I za mě by byla škoda to jméno kvůli tomuhle nedat, pokud se vám opravdu líbí.

Biblických jmen je hodně, mně se k vašemu příjmení třeba náramně hodí ještě František, potom i David nebo třeba Bartoloměj. Všechna tato jména mají i moc hezké zdrobněliny.
Nakonec i takový “obyčejný” Jan Růžička zní moc hezky.
Kvůli příjmení začínajícímu na R bych se vyhnula nejspíš jen jménům, která končí právě na R a u některých možná i na L, aby nevznikl ten zmíněný jazykolam.
Tak přeju, ať vyberete dobře :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3257
7.7.26 21:34

Tak teď vážně: fakt se mi líbí jméno Johan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27762
7.7.26 22:21

Upřímnou soustrast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie