Jméno Désiré

Anonymní
5.7.26 15:28

jméno Désiré

Ahoj holky,

jsem těhotná a termín se blíží, čekáme chlapečka. Už delší dobu mám v hlavě jméno Désiré a začínám v tom trochu váhat, tak bych ráda znala váš pohled.

Partner je Francouz a já jsem ve Francii žila půl života, takže francouzská jména mi přijdou blízká a přirozená. Při studiu jsem tam pracovala v dětském koutku a byl tam kluk, který se jmenoval Désiré. Všichni mu říkali Dez a hrozně mi to tehdy přišlo sympatické, od té doby mi to jméno zůstalo v hlavě.

Ze začátku těhotenství jsem měla jasno, že to bude právě Désiré, ale teď měsíc před porodem víc váhám, hlavně kvůli reakcím lidí tady v Česku.

Budeme žít ve Francii, ale do Česka budeme jezdit často.

Máme typicky francouzské příjmení a jméno k němu podle nás zní hezky.

Spíš mě zajímá váš pohled zvenku. Co vám přijde, když to jméno slyšíte? Nebo jak byste ho vnímaly pro kluka, který bude vyrůstat mezi Francií a Českem?

Dekuji moc za názory :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35995
5.7.26 15:32

Já myslela, že Desire je holka :think: google si to teda taky myslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65622
5.7.26 15:34
@pikola píše: Více

taky jsem si to myslela. Bývá to ve filmech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14714
5.7.26 15:35

Doteď jsem netušila, že se tak může jmenovat i kluk 8o Takže to by mě zarazilo, ale jinak by mi to divné nepřišlo, u dítěte, co žije ve Francii a má francouzské příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65622
5.7.26 15:36

Ale koukám, že je to i nějaký fotbalista. Kdybyste žili jen ve Francii, tak bych to dala. Ale bojím se, že v ČR se většinou lidé podiví, protože budou čekat holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
5.7.26 15:38

Hodně, hodně velká většina Čechů si bude myslet, že je to čistě holčičí jméno. Tady nemají lidi ponětí, že je rozdíl mezi Désirée a Désiré. A to teď ani nevím, jestli jsem to napsala dobře. Já to vím jen kvůli nějakýmu sportovci, kdy se mně to zdálo dost divný, tak jsem si to tenkrát vyhledávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
5.7.26 15:40
@Anonymní píše: Více

Jak mu budeš říkat zdrobněle? Dezíčku? 8o. Jméno je to za mě otřesné. Jestli budete cestovat, mezi Francií a ČR, dala bych jméno, které mají obě země, například David, Oliver, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149898
5.7.26 15:41

Jméno bych pro holčičku ještě brala. Pro kluka ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
5.7.26 15:41

Mně to přijde jak jméno komické postavy z nějaké telenovely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
5.7.26 15:43

Já myslela, že je to holčičí jméno :nevim:
A vlastně v něm i tu holky vidím, slyším.

Asi bych si umělá představit Destine jako uni jméno.
Znám Marion a na koupališti jsem potkala i kluka jménem Marion. To si představit umím.
Zase ale nežijí ve Francii a jejich bezna jména fakt neznám. Pokud tam je to jméno běžné u chlapce, tak asi jo no. Ho dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16490
5.7.26 15:46

No popravdě, ještě než jsem se dočetla, že jde o chlapečka, tak jsem si myslela, že je to holčičí jméno…
U nás je opravdu netypické, ale zní mi hezky. Když budete žít ve Francii a k příjmení se rovněž hodí a líbí se vám, tak ho dejte. Na lidi v Čechách bych se vyprdla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8775
5.7.26 15:49

Souhlasím s ostatními, tady si každý bude myslet, že to je jméno pro holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
5.7.26 15:51
@Pitřice píše: Více

Tak ne každý používá zdrobněliny tohoto typu, já třeba nikdy, děckám jsem nejčastěji říkala jménem v základním tvaru nebo zkratkou, zdrobněliny nevedu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
5.7.26 15:52

No tak my pod tim jménem vidíme holčičku, ale ve Francii je to asi jinak a nebere se to jen pouze jako holčičí jméno. Jestli budete stejně žít tam a tam je to normálně používaný jméno i pro kluky tak co by ne..ostatní si můžou myslet tady v Česku co chtějí, s vámi žít nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16583
5.7.26 15:55
@Anonymní píše: Více

Jméno má volit rodič podle sebe. Jinak za mě jsem teda taky měla za to, že je to jméno pro holku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze