Jméno Désiré

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65623
5.7.26 15:56
@ANYk9 píše: Více

budou tu často jezdit. A znám pár dětí, jejichž rodiče byli přesvědčeni, že budou žít v zahraničí. Pak stačí třeba rozvod a jdou tu. Nebo znám i dítě, které chtělo samo do ČR, přišlo na druhém stupni základky. Bydlelo u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
5.7.26 16:00

@vokishka I tak, je to dite z Francie co bude mit francouzské příjmení 🤷🏼‍♀️ takže co by ho nedala. Ostatní si můžou myslet co chtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16490
5.7.26 16:01
@vokishka píše: Více

Já bych řekla, že tady v Čechách je to už celkem pomíchaný různými národnostmi a tudíž i jmény včetně jejich příjmení. Tak si myslím, že snad každý pochopí, že to není zrovna typický rodilý Čech… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65623
5.7.26 16:02

tak on není problém přímo ve francouzském jménu, ale prostě to většině evokuje holku. To by mohlo být pro dítě nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
5.7.26 16:08

@vokishka Mohlo i nemusí. To uz není na nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
5.7.26 16:10
@vokishka píše: Více

Taky si myslím, že je fajn na tohle myslet, člověk nikdy neví, co se stane. Ale zase si myslím, že i když to jméno vnímáme víc jako holčičí, tak se zase tady nebude tak komolit (jako třeba Louis, na to jsem slyšela fakt šílený patvary). Teď jsem se schválně ptala návštěvy věk 20-25, co si o tom myslí a oba řekli, že jim připadá asi spíš pro holku, ale vlastně že je to jedno a umí si pod tím představit všechno :mrgreen: my jsme tady dost svázáni předsudky, ale ta mladá generace už tohle bere úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5772
5.7.26 16:26

Já myslela, že jde o holčičí jméno, takže klukovi bych ho nedala.

Ale je fakt, že mi vyskakuje i Desiré Lakatoš, tak to bych ho nedala tuplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
5.7.26 16:27

A co kdybyste dali jenom Dez? Désiré pro kluka u nás moc dobře přijímané nebude - buď ho budou považovat za holku, nebo mu budou říkat Dezider…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38050
5.7.26 16:27

Dofám, že ví, že se bude jmenovat Touha Novák. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
5.7.26 16:28

Tak mě to ani nenaskočilo, že by to mělo být ženské a francouzské jméno, ale jako romské. Jako Dezider - Dežo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24835
5.7.26 16:30

Já myslím, že je spoustu mnohem hezčích francouzských jmen teda. Nedala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
5.7.26 16:32

Désiré je podle netu mužská varianta.
Dala bych spíš něco jako Luis, Dorian, Gabriel, Damian. Všechno použitelné tam i tady. Prostě mezinárodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17831
5.7.26 16:33

Asi jako René/Renée? To je taky „oboupohlavní“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12089
5.7.26 16:36

Za mne pokud je k tomu i francouzské příjmení, proč ne.
Setkávám se s různými jmény, tak se nad tím nepozastavuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
5.7.26 16:38

Já znám knihu Desirée o Napoleonově snoubence, takže pro mě je to ženské jméno. Výslovnost je asi stejná, ne? Jako jméno pro chlapce zde vidím souvislost se jménem Dezider, Dežo, které bylo populární u Romů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze