Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Za mě je to přeci jedno, předpokládám že spolu nebudou žít celý život tak je jedno jestli jim jména ladí nebo ne ![]()
Já radši Damiána, Damien mi evokuje postavu z filmu Satan přichází. Ale abych odpověděl trochu seriozněji a nemyslím to jenom na tebe, co to je v poslední době za nový trend ptát se cizích lidí na to, jak se jim líbí nějaké jméno? Podstatné přece je, aby se líbilo vám.
Třeba já moc nemusím netradiční jména, mám rád tuctová, třeba Tereza, Honza, Jirka, Martin, Jana, Petra, ale rozumím, že dnes úplně nefrčí, aby se 30 lidí v ulici jmenovalo stejně. Zvážil bych taky, k jakému příjmení to jméno bude.
@Ploskutáček píše: Více
Manžel má jedno z nejzvyklejších jmen a nesnáší to. Vadí mu, že se jmenuje jako každý druhý a už u prvního syna chtěl méně časté jméno.
@ka2ka To je pravda, ale přijde mi to hezké, když ty jména ladí. Zároveň už první syn nesnáší, když ho někdo osloví Sebastiáne, že se tak nejmenuje
…Spíš se sama neumím rozhodnout, co mi jde líp přes pusu.
Damián mi evokuje Kocourka Damiána a Damien Damiena Hirsta ![]()
Ale když máte toho Sebastiena tak proč ne. Zvážila bych ale, jaké je k tomu příjmení. Jestli velmi česky znějící jako třeba Vomáčka, tak bych si to rozmyslela.
@Anonymní píše: Více
Tak pokud chcete, aby ta jména k sobě ladila a líbí se vám, tak dejte toho Damiena.
Z těch dvou, se mi líbí asi víc než ten Damián…
No a že se tak nějaký kluk zrovna jmenoval v hororu, by mě určitě nijak zvlášť neodradilo. ![]()
Více se mi líbí Damien. Ale celkově tyhle jména nejsou můj šálek kávy.
Verze Damián je taková umňoukaná, takže z těchto dvou radši Damien.
Ale zvážila bych radši Dan, Daniel nebo Dominik, není to lepší? ![]()
Takhle: Sebíků a Damíků je v mém okolí hodně. Samozřejmě snad všichni v té tradiční formě a “ián”. Pokud vám jde o to, aby se odlišili tak dejte i u druhého Damien.
Já tomu úplně nerozumím protože stejně budou Damík a Sebík ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
myslím, že je to jedno. Ale chápu tě, aby to lícovalo, tak bych dala Damien… ![]()
Damian, Damien. Mě je to asi jedno
nechala bych to rozhodnou manžela a když i jemu to bude jedno tak bych si asi vzala to ce se mi líbí.
![]()
Gabriel, Michael, Daniel, Dorien by taky asi šli.
Ahojte, máme syna jménem Sebastien a chceme pro druhé dítě také méně obvyklé jméno, ale pořád jméno “z kalendáře”. Jelikož už první syn není Sebastián, ale Sebastien, zvažuju místo Damián jméno Damien. Nikoho s tímto jménem neznáme. Jak to zní vám?