Damián nebo Damien?

Anonymní
15.6.26 15:43

Damián nebo Damien?

Ahojte, máme syna jménem Sebastien a chceme pro druhé dítě také méně obvyklé jméno, ale pořád jméno “z kalendáře”. Jelikož už první syn není Sebastián, ale Sebastien, zvažuju místo Damián jméno Damien. Nikoho s tímto jménem neznáme. Jak to zní vám?

• Citovat
  • Upravit

Přečtěte si o jméně Damián a Damien více

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27746
15.6.26 15:54

Za mě je to přeci jedno, předpokládám že spolu nebudou žít celý život tak je jedno jestli jim jména ladí nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
15.6.26 15:54

Já radši Damiána, Damien mi evokuje postavu z filmu Satan přichází. Ale abych odpověděl trochu seriozněji a nemyslím to jenom na tebe, co to je v poslední době za nový trend ptát se cizích lidí na to, jak se jim líbí nějaké jméno? Podstatné přece je, aby se líbilo vám.

Třeba já moc nemusím netradiční jména, mám rád tuctová, třeba Tereza, Honza, Jirka, Martin, Jana, Petra, ale rozumím, že dnes úplně nefrčí, aby se 30 lidí v ulici jmenovalo stejně. Zvážil bych taky, k jakému příjmení to jméno bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.26 15:59
@Ploskutáček píše: Více

Manžel má jedno z nejzvyklejších jmen a nesnáší to. Vadí mu, že se jmenuje jako každý druhý a už u prvního syna chtěl méně časté jméno.

@ka2ka To je pravda, ale přijde mi to hezké, když ty jména ladí. Zároveň už první syn nesnáší, když ho někdo osloví Sebastiáne, že se tak nejmenuje :lol:…Spíš se sama neumím rozhodnout, co mi jde líp přes pusu.

• Citovat
  • Upravit
317
15.6.26 16:08

Damián mi evokuje Kocourka Damiána a Damien Damiena Hirsta :mrgreen:
Ale když máte toho Sebastiena tak proč ne. Zvážila bych ale, jaké je k tomu příjmení. Jestli velmi česky znějící jako třeba Vomáčka, tak bych si to rozmyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16335
15.6.26 16:30
@Anonymní píše: Více

Tak pokud chcete, aby ta jména k sobě ladila a líbí se vám, tak dejte toho Damiena.
Z těch dvou, se mi líbí asi víc než ten Damián…
No a že se tak nějaký kluk zrovna jmenoval v hororu, by mě určitě nijak zvlášť neodradilo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
15.6.26 16:31

Tak hlavně aby to bylo dost exotické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9157
15.6.26 16:32

Damien bych zvolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
15.6.26 17:00

Více se mi líbí Damien. Ale celkově tyhle jména nejsou můj šálek kávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6892
15.6.26 17:04

Dala bych Damien. Budou Sam a Dam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
15.6.26 17:38

Verze Damián je taková umňoukaná, takže z těchto dvou radši Damien.

Ale zvážila bych radši Dan, Daniel nebo Dominik, není to lepší? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
15.6.26 18:24

Takhle: Sebíků a Damíků je v mém okolí hodně. Samozřejmě snad všichni v té tradiční formě a “ián”. Pokud vám jde o to, aby se odlišili tak dejte i u druhého Damien.
Já tomu úplně nerozumím protože stejně budou Damík a Sebík :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16994
15.6.26 18:32
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

myslím, že je to jedno. Ale chápu tě, aby to lícovalo, tak bych dala Damien… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
15.6.26 18:39

Damian, Damien. Mě je to asi jedno :nevim: nechala bych to rozhodnou manžela a když i jemu to bude jedno tak bych si asi vzala to ce se mi líbí. :nevim: :roll:

Gabriel, Michael, Daniel, Dorien by taky asi šli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.6.26 18:58

Za mě Damián :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie