Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jelikož máme delší příjmení tak jsme hledali kratší jméno. Naše holčička bude Nela ![]()
@Aduš8 + @chaela Máte pravdu, možná to přijde.. ale víte, jak to je. Asi každá mamka přemýšlí o svojí prďolce. ![]()
@Nowuka2 - Loreta je vznešené a neznám nikoho, kdo ho má. Moc se mi líbí - máte pěkný výběr.
(Bohužel malá bude mít tvrdší příjmení)
@shadowbabe a nějaké neobvyklé od „V“ Vás ještě napadá? ![]()
@Kopretina96 - Vanda se moc nedává, to je pravda, ale její zdrobnělinky mi nějak nejdou přes pusu
.. A Melissa na mě působí úplně „nečesky“, ale samozřejmě 100 lidí.. znáte to:)
@jamik1416 - Hedvika ne-e ale Odetka je moc pěkné..
Jen nevím, jestli bych měla odvahu ho dát. Víte, jak holčičku oslovují (kromě „Odetko“)? ![]()
@dena262 - Tak držím pěsti, ať se s tím taky poperete a nakonec jste s výběrem spokojená.
Hodně štěstíčka..
@Pennya - mně se taky líbí Elen nebo Ella.
Jen se to taky dává už podle mě dost často.. Nebo se Vám nezdá? Ale jména jsou to něžná a já jako romantický typ, bych tíhla vždycky radši k podobným jménům než třeba Rebeka nebo Debora. ![]()
@jasatko - né že bych ho nechtěla nechat podílet se na výběru, ale přímo to nechat jen v jeho rukách… to ne, je to přece i moje miminko. ![]()
@Jessica4 - Nelinku jsem kdysi taky moc chtěla. Máte pěkný výběr, hodí se jak pro holčičku, tak pro dospělou ženu. ![]()
@rena621 - Mně se líbí ve tvaru Olívie moc.
Líbí se Vám, že se pro malou holčičku použije oslovení „Olivko“ nebo „Livi“?
@Kelsey - Beatka má pěkné oslovení „Beji“
.. Editka je na mě moc tvrdé (nebo to tak slyším aspoň).
@Anonymní píše:
@jamik1416 - Hedvika ne-e ale Odetka je moc pěkné..Jen nevím, jestli bych měla odvahu ho dát. Víte, jak holčičku oslovují (kromě „Odetko“)?
![]()
@dena262 - Tak držím pěsti, ať se s tím taky poperete a nakonec jste s výběrem spokojená.
Hodně štěstíčka..
@Pennya - mně se taky líbí Elen nebo Ella.
@jasatko - né že bych ho nechtěla nechat podílet se na výběru, ale přímo to nechat jen v jeho rukách… to ne, je to přece i moje miminko.Jen se to taky dává už podle mě dost často.. Nebo se Vám nezdá? Ale jména jsou to něžná a já jako romantický typ, bych tíhla vždycky radši k podobným jménům než třeba Rebeka nebo Debora.
A jaké jméno se mu líbí? Jasně, je to dítě tvoje i jeho, o tom se tu bavit nemusíme:-) Já jen, že jsi tápala, jaké vybrat, tak to rozhodování můžeš nechat na něm. Já to tak udělala a do toho jména jsem se úplně zamilovala. Navíc na začátku by mě takové vůbec nenapadlo. Ne vždy je špatný nechat něco na chlapovi
Ano, kompromis je důležitý.
@Anonymní píše:
@Jessica4 - Nelinku jsem kdysi taky moc chtěla. Máte pěkný výběr, hodí se jak pro holčičku, tak pro dospělou ženu.![]()
@rena621 - Mně se líbí ve tvaru Olívie moc.
@Kelsey - Beatka má pěkné oslovení „Beji“Líbí se Vám, že se pro malou holčičku použije oslovení „Olivko“ nebo „Livi“?
.. Editka je na mě moc tvrdé (nebo to tak slyším aspoň).
Ve skole potkavam ruzna jmena. Edite vetsinou rikam Edi, Edit nebo Editko a Beatko nebo Bei.
Zas nepotrebuji hromadu variant jmena. Staci bohate 2/ 3. A oni se sami vyjadri, jak chteji, aby je clovek oslovoval.
@snee a @MistyAura - Stel(l)a je nádherné, ale líbí se jen mně… ![]()
@jasatko - jen na něm to nenechám
, líbí se mu jména, která ne že by byla špatná, ale dávají se každé druhé holčičce a to já nechci.. (př. Ema) Mně se třeba spoustu let líbilo jméno Sofie.. jenže teď je tolik Sofinek, že jsem od toho taky upustila. Nepotřebuju být 100%ně výjimečná, ale zároveň nechci, aby měla moje holčička jméno jako spousty dalších, protože je to nějaký hit - jako když se v době našich babiček každá „druhá“ jmenovala Mařenka. ![]()
@Anonymní píše:
@snee a @MistyAura - Stel(l)a je nádherné, ale líbí se jen mně…@jasatko - jen na něm to nenechám
, líbí se mu jména, která ne že by byla špatná, ale dávají se každé druhé holčičce a to já nechci.. (př. Ema) Mně se třeba spoustu let líbilo jméno Sofie.. jenže teď je tolik Sofinek, že jsem od toho taky upustila. Nepotřebuju být 100%ně výjimečná, ale zároveň nechci, aby měla moje holčička jméno jako spousty dalších, protože je to nějaký hit - jako když se v době našich babiček každá „druhá“ jmenovala Mařenka.
A co Ada https://www.kdejsme.cz/…Ada/hustota/ to se mi moc líbí, akorát tedy slaví svátek na Adolfa no
anebo ještě Adina.. ![]()
@snee píše:
A co Ada https://www.kdejsme.cz/…Ada/hustota/ to se mi moc líbí, akorát tedy slaví svátek na Adolfa noanebo ještě Adina..
Ada mi přijde takové starodávné hodně, Adina docela pěkné.
Ale spíš když se řekne Adinka - pro malou holčičku, to zní moc pěkně
. Pro dospělou mi Adina přijde takové hanlivé.. i když není, ale asi z toho, jak jsme zvyklí většinou na jméno Adéla, tak to tak na mě působí. ![]()
Se mnou to není lehké, já vím.
![]()
@Anonymní píše:
Ada mi přijde takové starodávné hodně, Adina docela pěkné.Ale spíš když se řekne Adinka - pro malou holčičku, to zní moc pěkně
. Pro dospělou mi Adina přijde takové hanlivé.. i když není, ale asi z toho, jak jsme zvyklí většinou na jméno Adéla, tak to tak na mě působí.
Se mnou to není lehké, já vím.![]()
a co Běla? Běluška, Bělinka a v dospělosti prostě Běla, to je pěkný a neobvyklý.
@snee To už mi taky někdo navrhoval
. Sice to na mě působí taky dost „starodávně“, ale je fakt, že to jméno zní měkce a něžně.. Běla, Bělinka… ani škaredě to asi říct nejde.
![]()
V mém okolí je Meda, Nina, Adina, Apolena a Valerie. Taky jsme měli problém vybrat jméno pro holku, nakonec se to vyřešilo samo, máme kluka ![]()