Jméno pro mou holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1308
18.2.20 10:48

Jelikož máme delší příjmení tak jsme hledali kratší jméno. Naše holčička bude Nela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
18.2.20 10:52

Olivia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.2.20 11:17

Beata, Edita.
My mame Melisu a druha ma r ve jmenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 11:22

@Aduš8 + @chaela Máte pravdu, možná to přijde.. ale víte, jak to je. Asi každá mamka přemýšlí o svojí prďolce. :hug:

@Nowuka2 - Loreta je vznešené a neznám nikoho, kdo ho má. Moc se mi líbí - máte pěkný výběr. :) (Bohužel malá bude mít tvrdší příjmení)

@shadowbabe a nějaké neobvyklé od „V“ Vás ještě napadá? :)

@Kopretina96 - Vanda se moc nedává, to je pravda, ale její zdrobnělinky mi nějak nejdou přes pusu :D.. A Melissa na mě působí úplně „nečesky“, ale samozřejmě 100 lidí.. znáte to:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.20 11:32

@jamik1416 - Hedvika ne-e ale Odetka je moc pěkné.. :kytka: Jen nevím, jestli bych měla odvahu ho dát. Víte, jak holčičku oslovují (kromě „Odetko“)? :)

@dena262 - Tak držím pěsti, ať se s tím taky poperete a nakonec jste s výběrem spokojená. :mavam: Hodně štěstíčka..

@Pennya - mně se taky líbí Elen nebo Ella. :srdce: Jen se to taky dává už podle mě dost často.. Nebo se Vám nezdá? Ale jména jsou to něžná a já jako romantický typ, bych tíhla vždycky radši k podobným jménům než třeba Rebeka nebo Debora. :)

@jasatko - né že bych ho nechtěla nechat podílet se na výběru, ale přímo to nechat jen v jeho rukách… to ne, je to přece i moje miminko. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.20 11:37

@Jessica4 - Nelinku jsem kdysi taky moc chtěla. Máte pěkný výběr, hodí se jak pro holčičku, tak pro dospělou ženu. :)

@rena621 - Mně se líbí ve tvaru Olívie moc. :srdce: Líbí se Vám, že se pro malou holčičku použije oslovení „Olivko“ nebo „Livi“?

@Kelsey - Beatka má pěkné oslovení „Beji“ :).. Editka je na mě moc tvrdé (nebo to tak slyším aspoň).

• Citovat
  • Upravit
3172
18.2.20 11:53

Lada, Stella, Alžběta,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.2.20 11:57
@Anonymní píše:
@jamik1416 - Hedvika ne-e ale Odetka je moc pěkné.. :kytka: Jen nevím, jestli bych měla odvahu ho dát. Víte, jak holčičku oslovují (kromě „Odetko“)? :)

@dena262 - Tak držím pěsti, ať se s tím taky poperete a nakonec jste s výběrem spokojená. :mavam: Hodně štěstíčka..

@Pennya - mně se taky líbí Elen nebo Ella. :srdce: Jen se to taky dává už podle mě dost často.. Nebo se Vám nezdá? Ale jména jsou to něžná a já jako romantický typ, bych tíhla vždycky radši k podobným jménům než třeba Rebeka nebo Debora. :)

@jasatko - né že bych ho nechtěla nechat podílet se na výběru, ale přímo to nechat jen v jeho rukách… to ne, je to přece i moje miminko. :srdce:

A jaké jméno se mu líbí? Jasně, je to dítě tvoje i jeho, o tom se tu bavit nemusíme:-) Já jen, že jsi tápala, jaké vybrat, tak to rozhodování můžeš nechat na něm. Já to tak udělala a do toho jména jsem se úplně zamilovala. Navíc na začátku by mě takové vůbec nenapadlo. Ne vždy je špatný nechat něco na chlapovi ;) Ano, kompromis je důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.2.20 12:02
@Anonymní píše:
@Jessica4 - Nelinku jsem kdysi taky moc chtěla. Máte pěkný výběr, hodí se jak pro holčičku, tak pro dospělou ženu. :)

@rena621 - Mně se líbí ve tvaru Olívie moc. :srdce: Líbí se Vám, že se pro malou holčičku použije oslovení „Olivko“ nebo „Livi“?

@Kelsey - Beatka má pěkné oslovení „Beji“ :).. Editka je na mě moc tvrdé (nebo to tak slyším aspoň).

Ve skole potkavam ruzna jmena. Edite vetsinou rikam Edi, Edit nebo Editko a Beatko nebo Bei.
Zas nepotrebuji hromadu variant jmena. Staci bohate 2/ 3. A oni se sami vyjadri, jak chteji, aby je clovek oslovoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 12:30

@snee a @MistyAura - Stel(l)a je nádherné, ale líbí se jen mně… :roll:

@jasatko - jen na něm to nenechám :), líbí se mu jména, která ne že by byla špatná, ale dávají se každé druhé holčičce a to já nechci.. (př. Ema) Mně se třeba spoustu let líbilo jméno Sofie.. jenže teď je tolik Sofinek, že jsem od toho taky upustila. Nepotřebuju být 100%ně výjimečná, ale zároveň nechci, aby měla moje holčička jméno jako spousty dalších, protože je to nějaký hit - jako když se v době našich babiček každá „druhá“ jmenovala Mařenka. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3172
18.2.20 12:34
@Anonymní píše:
@snee a @MistyAura - Stel(l)a je nádherné, ale líbí se jen mně… :roll:@jasatko - jen na něm to nenechám :), líbí se mu jména, která ne že by byla špatná, ale dávají se každé druhé holčičce a to já nechci.. (př. Ema) Mně se třeba spoustu let líbilo jméno Sofie.. jenže teď je tolik Sofinek, že jsem od toho taky upustila. Nepotřebuju být 100%ně výjimečná, ale zároveň nechci, aby měla moje holčička jméno jako spousty dalších, protože je to nějaký hit - jako když se v době našich babiček každá „druhá“ jmenovala Mařenka. :nevim:

A co Ada https://www.kdejsme.cz/…Ada/hustota/ to se mi moc líbí, akorát tedy slaví svátek na Adolfa no :mrgreen: anebo ještě Adina.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 12:42
@snee píše:
A co Ada https://www.kdejsme.cz/…Ada/hustota/ to se mi moc líbí, akorát tedy slaví svátek na Adolfa no :mrgreen: anebo ještě Adina.. :nevim:

Ada mi přijde takové starodávné hodně, Adina docela pěkné. :) Ale spíš když se řekne Adinka - pro malou holčičku, to zní moc pěkně :srdce:. Pro dospělou mi Adina přijde takové hanlivé.. i když není, ale asi z toho, jak jsme zvyklí většinou na jméno Adéla, tak to tak na mě působí. :)
Se mnou to není lehké, já vím. :roll: :D

• Citovat
  • Upravit
3172
18.2.20 12:46
@Anonymní píše:
Ada mi přijde takové starodávné hodně, Adina docela pěkné. :) Ale spíš když se řekne Adinka - pro malou holčičku, to zní moc pěkně :srdce:. Pro dospělou mi Adina přijde takové hanlivé.. i když není, ale asi z toho, jak jsme zvyklí většinou na jméno Adéla, tak to tak na mě působí. :)
Se mnou to není lehké, já vím. :roll: :D

a co Běla? Běluška, Bělinka a v dospělosti prostě Běla, to je pěkný a neobvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.20 12:49

@snee To už mi taky někdo navrhoval :). Sice to na mě působí taky dost „starodávně“, ale je fakt, že to jméno zní měkce a něžně.. Běla, Bělinka… ani škaredě to asi říct nejde. :kytka: :)

• Citovat
  • Upravit
951
18.2.20 12:50

V mém okolí je Meda, Nina, Adina, Apolena a Valerie. Taky jsme měli problém vybrat jméno pro holku, nakonec se to vyřešilo samo, máme kluka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze