Jméno pro prcka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8302
14.4.23 10:41
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy. :P
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo :hug:

Na holčičku máme vymyšleno :
Matylda, Anneliese, Mercedes

Na chlapečka máme vymyšleno :
Alois, Alfréd

Pokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím :mrgreen: jinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
Je české, ale nikoho jiného s takovým příjmením tedy neznám :D

P. S. Prosím anonym…nechci aby známé věděly :oops:

No tak to je šílený všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 10:51
@unuděná píše:
Matylda jak pro kočku, Anneliese ani nevím, jak by se četlo, natož jak by to to dítě chudák muselo všude diktovat, Mercedes je jako z telenovely. Klučičí se mi docela líbí obě. A prosím, neuvažujte o tom dítěti jen jako o „miminku“, ono bude miminkem jen rok, dva a světe div se, jednou z něj bude dospělý člověk :mrgreen: :mavam:

Máme kočku Matyldu! :lol: Prosím anonym, nechci aby mě někdo poznal. I tak mi to přijde ze jmen zakladatelky jako nejhezčí. A jak někdo psal Analýza - to je super pro milovníky Freuda :D

• Citovat
  • Upravit
53190
14.4.23 10:52

Počkat, to se čte „analýza“? :lol: :lol: Tak to jsem se zase něco přiučila. A to je jméno z nějakého filmu nebo co? Jsem asi už boomer a prd znám, v životě jsem to neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33214
14.4.23 10:52
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy. :P
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo :hug:

Na holčičku máme vymyšleno :
Matylda, Anneliese, Mercedes

Na chlapečka máme vymyšleno :
Alois, Alfréd

Pokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím :mrgreen: jinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
Je české, ale nikoho jiného s takovým příjmením tedy neznám :D

P. S. Prosím anonym…nechci aby známé věděly :oops:

Ty jo, za mě ani jedno, ale záleží na vás. Zvaž to ale, protože to jsou jména za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33214
14.4.23 10:54
@Anonymní píše:
Máme kočku Matyldu! :lol: Prosím anonym, nechci aby mě někdo poznal. I tak mi to přijde ze jmen zakladatelky jako nejhezčí. A jak někdo psal Analýza - to je super pro milovníky Freuda :D

Jak se řekne Matyldooooo, tak si hned představím tu babu v maringotce, ve filmu, jak utopit doktora Mráčka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
14.4.23 10:54

Mercedes se sem nehodí. Leda se španělským příjmením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.4.23 10:56

A jak budou spolužáci říkat Mercedes?
Ty hodný asi Merci, ale ten zbytek?
Mercko? Desko? Mrcko?

• Citovat
  • Upravit
816
14.4.23 10:57

Matylda jak pro kozu, ostatní holčičí cigánský. Klučičí se mi také nelíbí, já bych si z Vaší nabídky nevybrala nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 11:02

Anneliese se čte jako ANELÍS :mrgreen: ne jako analýza….ale to s Freudem bylo vtipný :P
Díky všem za vyjádření…nad tímto jsem nepřemýšlela, že by se ostatní děti třeba smály za jméno :nevim: takže díky za nový úhel pohledu. Matylda je z těch všech asi opravdu nejvíce v pořádku. A napadlo mě říkat asi Maty ;)
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
35518
14.4.23 11:08

Nelíbí se mi ani jedno. Holčičí jsou za trest a klučičí jak na starý dědky. Sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21710
14.4.23 11:08

Maty je Mates a to je každý druhý kluk, to ji moc nepomužete. A říkat klukovi Lojza, mi taky moc nejde přes pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.4.23 11:09
@Anonymní píše:
Anneliese se čte jako ANELÍS :mrgreen: ne jako analýza….ale to s Freudem bylo vtipný :P
Díky všem za vyjádření…nad tímto jsem nepřemýšlela, že by se ostatní děti třeba smály za jméno :nevim: takže díky za nový úhel pohledu. Matylda je z těch všech asi opravdu nejvíce v pořádku. A napadlo mě říkat asi Maty ;)
Zakladatelka

Já vím, jak se to čte, ale taky mi je jasný, jak jí bude okolí říkat.

• Citovat
  • Upravit
21710
14.4.23 11:11
@Janli píše:
Já vím, jak se to čte, ale taky mi je jasný, jak jí bude okolí říkat.

Navic to bude muset celý život spelovat, každý se bude ptát, co, jak, jak se to píše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
14.4.23 11:13
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Mám příbuznou ze Sudet, tam běžné jméno. Jak jí říkala maminka s chatrnou znalostí češtiny nevím, ale pro ostatní je Líza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
14.4.23 11:17

Já jsem, co se jmen týče, celkem otevřená. Dle mého názoru může být každé jméno krásné. Ale teda Anneliese a Mercedes - to je dobrý úlet :mrgreen: Jako proti gustu… Ale v těchto případech bych opravdu hoodně zvážila, zda to s příjmením nezní směšně.
Navíc zvažte, že kluk Alois ve škole bude prostě Lojza (od učitelů) a holčička Mercedes si nejspíš vyslechne jmána jako „Bavorák“ apod. (od spolužáků)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze