Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy.
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo![]()
Na holčičku máme vymyšleno :
Matylda, Anneliese, MercedesNa chlapečka máme vymyšleno :
Alois, AlfrédPokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím
P. S. Prosím anonym…nechci aby známé vědělyjinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
Je české, ale nikoho jiného s takovým příjmením tedy neznám
No tak to je šílený všechno.
@unuděná píše:
Matylda jak pro kočku, Anneliese ani nevím, jak by se četlo, natož jak by to to dítě chudák muselo všude diktovat, Mercedes je jako z telenovely. Klučičí se mi docela líbí obě. A prosím, neuvažujte o tom dítěti jen jako o „miminku“, ono bude miminkem jen rok, dva a světe div se, jednou z něj bude dospělý člověk![]()
Máme kočku Matyldu!
Prosím anonym, nechci aby mě někdo poznal. I tak mi to přijde ze jmen zakladatelky jako nejhezčí. A jak někdo psal Analýza - to je super pro milovníky Freuda ![]()
Počkat, to se čte „analýza“?
Tak to jsem se zase něco přiučila. A to je jméno z nějakého filmu nebo co? Jsem asi už boomer a prd znám, v životě jsem to neslyšela.
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy.
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo![]()
Na holčičku máme vymyšleno :
Matylda, Anneliese, MercedesNa chlapečka máme vymyšleno :
Alois, AlfrédPokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím
P. S. Prosím anonym…nechci aby známé vědělyjinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
Je české, ale nikoho jiného s takovým příjmením tedy neznám
Ty jo, za mě ani jedno, ale záleží na vás. Zvaž to ale, protože to jsou jména za trest.
@Anonymní píše:
Máme kočku Matyldu!Prosím anonym, nechci aby mě někdo poznal. I tak mi to přijde ze jmen zakladatelky jako nejhezčí. A jak někdo psal Analýza - to je super pro milovníky Freuda
Jak se řekne Matyldooooo, tak si hned představím tu babu v maringotce, ve filmu, jak utopit doktora Mráčka ![]()
A jak budou spolužáci říkat Mercedes?
Ty hodný asi Merci, ale ten zbytek?
Mercko? Desko? Mrcko?
Matylda jak pro kozu, ostatní holčičí cigánský. Klučičí se mi také nelíbí, já bych si z Vaší nabídky nevybrala nic…
Anneliese se čte jako ANELÍS
ne jako analýza….ale to s Freudem bylo vtipný ![]()
Díky všem za vyjádření…nad tímto jsem nepřemýšlela, že by se ostatní děti třeba smály za jméno
takže díky za nový úhel pohledu. Matylda je z těch všech asi opravdu nejvíce v pořádku. A napadlo mě říkat asi Maty ![]()
Zakladatelka
Nelíbí se mi ani jedno. Holčičí jsou za trest a klučičí jak na starý dědky. Sorry
Maty je Mates a to je každý druhý kluk, to ji moc nepomužete. A říkat klukovi Lojza, mi taky moc nejde přes pusu.
@Anonymní píše:
Anneliese se čte jako ANELÍSne jako analýza….ale to s Freudem bylo vtipný
Díky všem za vyjádření…nad tímto jsem nepřemýšlela, že by se ostatní děti třeba smály za jménotakže díky za nový úhel pohledu. Matylda je z těch všech asi opravdu nejvíce v pořádku. A napadlo mě říkat asi Maty
Zakladatelka
Já vím, jak se to čte, ale taky mi je jasný, jak jí bude okolí říkat.
@Janli píše:
Já vím, jak se to čte, ale taky mi je jasný, jak jí bude okolí říkat.
Navic to bude muset celý život spelovat, každý se bude ptát, co, jak, jak se to píše?
@Anonymní píše:
Anneliese se čte jako ANELÍSne jako analýza….ale to s Freudem bylo vtipný
Díky všem za vyjádření…nad tímto jsem nepřemýšlela, že by se ostatní děti třeba smály za jménotakže díky za nový úhel pohledu. Matylda je z těch všech asi opravdu nejvíce v pořádku. A napadlo mě říkat asi Maty
Zakladatelka
Mám příbuznou ze Sudet, tam běžné jméno. Jak jí říkala maminka s chatrnou znalostí češtiny nevím, ale pro ostatní je Líza.
Já jsem, co se jmen týče, celkem otevřená. Dle mého názoru může být každé jméno krásné. Ale teda Anneliese a Mercedes - to je dobrý úlet
Jako proti gustu… Ale v těchto případech bych opravdu hoodně zvážila, zda to s příjmením nezní směšně.
Navíc zvažte, že kluk Alois ve škole bude prostě Lojza (od učitelů) a holčička Mercedes si nejspíš vyslechne jmána jako „Bavorák“ apod. (od spolužáků)