Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Annaliese a Mercedes je jak z telenovely, u nás taková jména dává menšina. Matylda je jediné normální. Klučičí jsou oboje hezká jména.
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy.
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo![]()
Na holčičku máme vymyšleno :
Matylda, Anneliese, MercedesNa chlapečka máme vymyšleno :
Alois, AlfrédPokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím
P. S. Prosím anonym…nechci aby známé vědělyjinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
Je české, ale nikoho jiného s takovým příjmením tedy neznám
Matylda je
fajn. Ty dvě ostatní se k českému příjmení vůbec nehodí.
Kluci se vám povedlo víc. Loizik se mi líbí víc.
Další typy?
Apolena, Zita, Olga, Aloise, Antonie, Rozárka… Zkrátka něco co nezní příliš cize.
I když mají moje děti netradiční jména, tak mě jiná rozesmějí, protože…
mám ráda, když jméno a přijmení ladí poslechem i významem nebo má vazbu na předky atd.
Nějak nechápu, proč někdo volí jména typická pro zemi, se kterou nemá rodina žádné vazby (asi jsem klasik a důvod "mě se to líbí, je pro mě málo) můj synovec má typicky čecháčské přijmení
a slovenské jméno. Chtěli se jen lišit, hlubší význam v tom není.
Ale neřeším, nemoralizuju, ať si to jednou děti řeší se svými rodiči, zda je to o. k nebo není.
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy.
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo![]()
Matylda, Anneliese, MercedesNa chlapečka máme vymyšleno :
Alois, AlfrédPokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím
P. S. Prosím anonym…nechci aby známé vědělyjinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
Nelíbí se mi ani jedno, ale rodiče jste vy, tak si vyberte vy, kalendář, internet, je toho všude plno, tak jistě něco vyberete i bez lidí kolem ![]()
Z těch jmen jediné Matylda..ani ta klučičí se mi nelíbí…ale jsou pořád lepší než ta holčičí…u těch dvou dívčích bych si řekla chudák dítě…u těch ostatních je to celkem ok…
Matylda super. Ty druhé dvě jsou fakt z telenovely. Bych si říkala kde je Esmeralda
. Klučičí oboje super. Jen teda tomu Aloisovi by všichni nejspíš říkali Lojzo, to se mu nelíbí ![]()
Anneliese a Mercedes s českým příjmením. Ach jo.
Nepřestává mne zarážet, co jsou někteří rodiče schopni svým dětem udělat ![]()
Matylda jak pro kočku, Anneliese ani nevím, jak by se četlo, natož jak by to to dítě chudák muselo všude diktovat, Mercedes je jako z telenovely. Klučičí se mi docela líbí obě. A prosím, neuvažujte o tom dítěti jen jako o „miminku“, ono bude miminkem jen rok, dva a světe div se, jednou z něj bude dospělý člověk
![]()
Promiň, ale jména to jsou šílené, Matylda, co tu holku píší, že je normální, mně je hrozně nesympatická Matylda Klotilda- Matylda Otylda - prostě si představím tlusťocha,
ty druhé dvě - hrůza děs, mexická telenovela hadr,
na kluka Alois - hrůza, pro 80letého dědečka,
Alfréd - jo, to by šlo - takže jediné použitelné jméno
@stinga píše:
Promiň, ale jména to jsou šílené, Matylda, co tu holku píší, že je normální, mně je hrozně nesympatická Matylda Klotilda- Matylda Otylda - prostě si představím tlusťocha,
ty druhé dvě - hrůza děs, mexická telenovela hadr,
na kluka Alois - hrůza, pro 80letého dědečka,
Alfréd - jo, to by šlo - takže jediné použitelné jméno
Aloisovi budou všichni říkat Lojzíku, to mi přijde celkem fajn i pro prcka.
Co si pomyslím?
Že rodiče chtěli být za každou cenu originální a chudák holka… ![]()
Doufám, že to bude kluk ![]()
Jsi smířená s tím, že dítěti budou říkat Analýza a Lojza? Já bych jeda nebyla….
@Whitedog píše:
Co si pomyslím?Že rodiče chtěli být za každou cenu originální a chudák holka…
Doufám, že to bude kluk
Já doufám, že rodiče dostanou rozum…..
Ahoj, ženy.

S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo
Matylda, Anneliese, Mercedes
Na chlapečka máme vymyšleno :
Alois, Alfréd
Pokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím
jinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
P. S. Prosím anonym…nechci aby známé věděly