Jméno pro prcka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.4.23 09:53

Jméno pro prcka

Ahoj, ženy. :P
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo :hug:

Na holčičku máme vymyšleno :
Matylda, Anneliese, Mercedes

Na chlapečka máme vymyšleno :
Alois, Alfréd

Pokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím :mrgreen: jinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
Je české, ale nikoho jiného s takovým příjmením tedy neznám :D

P. S. Prosím anonym…nechci aby známé věděly :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8994
14.4.23 10:04

Annaliese a Mercedes je jak z telenovely, u nás taková jména dává menšina. Matylda je jediné normální. Klučičí jsou oboje hezká jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35696
14.4.23 10:04

Mercedes Nováková :mrgreen: a ta analýza tak, není nic moc teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.23 10:12
@Anonymní píše:
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo :hug:

Alois, Alfréd

Pokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím :mrgreen: jinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.

Matylda je :palec: fajn. Ty dvě ostatní se k českému příjmení vůbec nehodí.
Kluci se vám povedlo víc. Loizik se mi líbí víc.

Další typy? :think: Apolena, Zita, Olga, Aloise, Antonie, Rozárka… Zkrátka něco co nezní příliš cize.

• Citovat
  • Upravit
5837
14.4.23 10:13

I když mají moje děti netradiční jména, tak mě jiná rozesmějí, protože…

mám ráda, když jméno a přijmení ladí poslechem i významem nebo má vazbu na předky atd.
Nějak nechápu, proč někdo volí jména typická pro zemi, se kterou nemá rodina žádné vazby (asi jsem klasik a důvod "mě se to líbí, je pro mě málo) můj synovec má typicky čecháčské přijmení :nevim: a slovenské jméno. Chtěli se jen lišit, hlubší význam v tom není.
Ale neřeším, nemoralizuju, ať si to jednou děti řeší se svými rodiči, zda je to o. k nebo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
14.4.23 10:14
@Anonymní píše:

Alois, Alfréd

Nelíbí se mi ani jedno, ale rodiče jste vy, tak si vyberte vy, kalendář, internet, je toho všude plno, tak jistě něco vyberete i bez lidí kolem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
14.4.23 10:16

Z těch jmen jediné Matylda..ani ta klučičí se mi nelíbí…ale jsou pořád lepší než ta holčičí…u těch dvou dívčích bych si řekla chudák dítě…u těch ostatních je to celkem ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.4.23 10:20

Matylda super. Ty druhé dvě jsou fakt z telenovely. Bych si říkala kde je Esmeralda :mrgreen:. Klučičí oboje super. Jen teda tomu Aloisovi by všichni nejspíš říkali Lojzo, to se mu nelíbí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21967
14.4.23 10:24

Anneliese a Mercedes s českým příjmením. Ach jo.

Nepřestává mne zarážet, co jsou někteří rodiče schopni svým dětem udělat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.4.23 10:25

Matylda jak pro kočku, Anneliese ani nevím, jak by se četlo, natož jak by to to dítě chudák muselo všude diktovat, Mercedes je jako z telenovely. Klučičí se mi docela líbí obě. A prosím, neuvažujte o tom dítěti jen jako o „miminku“, ono bude miminkem jen rok, dva a světe div se, jednou z něj bude dospělý člověk :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
14.4.23 10:25

Promiň, ale jména to jsou šílené, Matylda, co tu holku píší, že je normální, mně je hrozně nesympatická Matylda Klotilda- Matylda Otylda - prostě si představím tlusťocha,
ty druhé dvě - hrůza děs, mexická telenovela hadr,
na kluka Alois - hrůza, pro 80letého dědečka,
Alfréd - jo, to by šlo - takže jediné použitelné jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.4.23 10:26
@stinga píše:
Promiň, ale jména to jsou šílené, Matylda, co tu holku píší, že je normální, mně je hrozně nesympatická Matylda Klotilda- Matylda Otylda - prostě si představím tlusťocha,
ty druhé dvě - hrůza děs, mexická telenovela hadr,
na kluka Alois - hrůza, pro 80letého dědečka,
Alfréd - jo, to by šlo - takže jediné použitelné jméno

Aloisovi budou všichni říkat Lojzíku, to mi přijde celkem fajn i pro prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
14.4.23 10:29

Co si pomyslím?

Že rodiče chtěli být za každou cenu originální a chudák holka… :-(

Doufám, že to bude kluk :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.4.23 10:37

Jsi smířená s tím, že dítěti budou říkat Analýza a Lojza? Já bych jeda nebyla….

• Citovat
  • Upravit
Janli
14.4.23 10:38
@Whitedog píše:
Co si pomyslím?

Že rodiče chtěli být za každou cenu originální a chudák holka… :-(

Doufám, že to bude kluk :kytka:

Já doufám, že rodiče dostanou rozum…..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek