Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nechapu tyhle komoleniny
Proč?? Kdyz mame tolik hezkych jmen.
![]()
@Verynka8 píše:
@sharunka03Nechapu tyhle komoleniny
Proč?? Kdyz mame tolik hezkych jmen.![]()
No jo, to si musí sami uvědomit, jak chtějí dítě pojmenovat. Kalendář plný jmen i moderních, ale je to pro někoho holt málo ![]()
@sharunka03 píše:
No jo, to si musí sami uvědomit, jak chtějí dítě pojmenovat. Kalendář plný jmen i moderních, ale je to pro někoho holt málo
Ja vim…kazdeho vec.
Ja na to nejsem.
![]()
Já bych bylo z tohoto výběru pro tu Matyldu max. Ale jak tu někdo psal, že by byla Maty, že se říká Matějům atd. ale to přeci nevadí, může být Maty, vždyť se to samo nabízí. A co potom Péťa? To se tak Petře holce říkat nebude? Jen Petrovi? A takových příkladů je víc.
„Annelise“ bo jak se to hernajs píše mi evokuje němčinu, za mě ne.
Mercedes, co já znám, tak značku auta a z Hrabě Monte Christo a je to prostě jméno španělské k českému příjmení opravdu nehodící se.
Alois, jsem za to, že Lojza strašný oslovení. To radši Antonín.
To radši ten Alfréd bude to Fredy, Fred, Alf, mnohem lepší ![]()
@Verynka8 píše:
Ja vim…kazdeho vec.
Ja na to nejsem.![]()
Já taky moc ne, teda přihlížím pořád k těm příjmením a zda to nebude mít nějaké hrůzné varianty. Dost jich přibylo v kalendáři a pořád se kalendáře rozšiřují, ale stejně málo světové pro některé lidi ![]()
Za me ani jedno. Anneliese bych pochopila v nemeckem prostredi, ve smisenem manzelstvi, ale s ceskym prijmenim to je naprosty ulet, to same Mercedes - v CR davaji jen Romove…
Matylda by teoreticky sla, ale tez mi to evokuje otylost, zejmena kdyz si vybavim toho doktora Mracka
Alois je dedecek a jeste navic ten Lojza, to je pro me smrt, stejne jako Kadel a Pepik. U Alfreda se mi libi to zkraceni na Fred, ale k ceskemu prijmeni nevim, no…
Dost mi to pripomina nedavnou diskusi, kde se resil tusim Noah nebo Lucas Petrik ![]()
@dedrichov píše:
Kanálie
Taky dobrý, tak když bude mít dvojčata, tak má vyřešeno ![]()
Jo a uz jsem si vzpomnela, odkud jmeno Anneliese vlastne znam - byla to ta nejvetsi svi.ne, co sikanovala zavlecenou Alenku Sykorovou v Rikali mi Leni… ![]()
Matylda je dnes mezi malými dětmi celkem běžné jméno, líbí se mi a vůbec bych se nad ním nepozastavila. Stejně tak Lojzík se teď asi začal dávat, pár malých znám. Alfréd úplně v pohodě.
Mohlo by se vám třeba líbit jméno Albert, Antnonie, Luisa, Eduard, Dagmar, Mariana, Liliana, Bartoloměj, František, Stefanie, Otto
Ahoj, Anneliese opravdu ne. Zni mi to jako nejaka sprostarna
omlouvam se. Mercedes je v nasich zemepisnych sirkach taky nepouzitelne, takze jedine Matylda. Bohuzel se mi to jmeno nelibi, ale to zalezi na vkusu kazdeho, je to normalni jmeno, ktere se dava.
Mne by vyhovoval jediny ten Alfred.
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy.
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo![]()
Na holčičku máme vymyšleno :
Matylda, Anneliese, MercedesNa chlapečka máme vymyšleno :
Alois, AlfrédPokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím
P. S. Prosím anonym…nechci aby známé vědělyjinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
Je české, ale nikoho jiného s takovým příjmením tedy neznám
Prcek.
Mně přijdou klučičí v pohodě (akorát Alfred byl náš kocour a Lojza křeček, takže my bychom tato jména nedávali.)Ale zrovna Lojza, Lojzíček pro chlapečka a v dospělosti Alois mi zní moc hezky.
Pokud nemáte cizojazyčné příjmení, tak krom Matyldy mi přijdou obě holčičí jména jako snaha být hogofogo… Taky záleží, kde bydlíte, v Praze se to asi víc ztratí, na vesnicích si budou asi ťukat na čelo.
@Anonymní píše:
Ahoj, ženy.
S chlapem se rozhodujeme, jaké jméno se nám nejvíce líbí na miminko. Již máme nějaké tipy, ale ráda bych znala i Váš názor, jak by třeba toto jméno na Vás působilo, kdybyste potkali miminko s tímto jménem apod. Vím, že každý máme jiný vkus a nakonec si dáme to, které se nám bude líbit nejvíce - ale čistě mě zajímá jen to, jak by na Vás jméno působilo![]()
Na holčičku máme vymyšleno :
Matylda, Anneliese, MercedesNa chlapečka máme vymyšleno :
Alois, AlfrédPokud máte ještě nějaké typy na jména, sem s tím
P. S. Prosím anonym…nechci aby známé vědělyjinak tedy máme české příjmení, ne typické jako Nováci, Dvořáčci atd.
Je české, ale nikoho jiného s takovým příjmením tedy neznám
Jsem pro česká jména Alfreda a Libuši.