Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Borrealis hm to muzu, jak se smaze fotka? Kdyz dam editaci, tak uz tu fotku nevidim.. ![]()
Edit. Uz jsem nasla.
Na druhou stranu, profil se jmenem je verejnej pro vsechny.
A jen tak co mi k tomu napadlo, jako volná asociace
přišla tam mladá dáma, něco jsme řešily, hned se mi hlásila jménem, že je Nicol, a přeje si, abychom jí hlavně oslovovaly NiCol, protože jí nikdo neoslovuje NiCol a ona je NiCol a porád musí vysvětlovat že je prostě NiCol
no, i ten zjev tomu tak nějak odpovídal, nehty všech barev, vypilované do rapíru…paní není úplně Einstein, ale držela jsem poker face, nicméně…občas si na to vzpomenu, bylo to…jemně bizarní celé… ![]()
samozřejmě příjmení typu „vomáčková“ to tak hezky dokreslilo, jistě ![]()
co dáma, ale rodiče, když už sa halt jmenují Nejezchlebovi, Vomastkovi nebo Řezníčkovi, strkat k tomu „honosné“ cizí jméno, asi si myslí že to nějak vylepšej
no, obvykle fakt nevylepšejí
spíš zhoršejí
No je možné, že na matrice udělali chybu, nikdo si toho nevšiml a nechali to. Znám z různých vyprávění takové případy spíše s příjmením, kde ubrali jedno písmeno apod., ale nereálné to asi není.
tak jestli je to eshop na duhové poníky, bydlenkovské roztomilosti a provánce styl, za mě cajk… ![]()
jestli na druhé straně na nějaké high tech 3 D tiskárny, inu, taky nic neříkám… ![]()
@Borrealis je to eshop na detsky nabytek.
Jinak ted teda jsem koukala ukoncili cinnost, fungovalo to 9 let. Nekdo psal, ze diteti je 8, takze by eshop fungoval dyl nez se narodilo dite, tedy asi ani o preklep nejde.
Zrejme se jim to jmeno proste libilo. ![]()
Sabriel mi prijde hezke, libozvucne. Sabrielka je doufam jen zdrobnelina ![]()
Ještě by to mohla být zkrácenína dvou jmen
Sabrina Daniela nebo Sabina Rilkova, něco na tam způsob.
![]()
@DandátkoP píše:
@Atisia uz jsem nahore psala, jak to je.
Ok nečetla
![]()
Ha! Mám dcery Gabrielu a Sabinu a někdy z hecu Sabince říkám i Sabrielko, aby měla se sestrou „stejné“ už úplně všechny zdrobněliny. 😀 Mně by se to teda líbilo moc.
. Ty jo, asi ji tak začnu říkat častěji, třeba se bude chtít přejmenovat. ![]()
Sabriela je v té knížce od Knappové. Je to odvozené od jména Sabrina.
@Charlotti píše:
Sabriela mi zni docela dobre, zajimave. Ale slysim poprve.
Mne se to asi zacina libit. Ono jde hodne o zvyk, nad Gabrielou se nepozastavi nikdo. A to S mi prijde, ze to jmeno zjemnuje, ze je to jemnejsi, nez Gabina.
@some píše:
Sabriela je v té knížce od Knappové. Je to odvozené od jména Sabrina.
Dekuju za odpoved! Ja si tu Knappovou snad budu muset koupit! ![]()
@Anonymní píše:
Ha! Mám dcery Gabrielu a Sabinu a někdy z hecu Sabince říkám i Sabrielko, aby měla se sestrou „stejné“ už úplně všechny zdrobněliny. 😀 Mně by se to teda líbilo moc.. Ty jo, asi ji tak začnu říkat častěji, třeba se bude chtít přejmenovat.
Jee, tak to je skoda, ze jste to neznali driv.