Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Borrealis píše:
A jen tak co mi k tomu napadlo, jako volná asociacepřišla tam mladá dáma, něco jsme řešily, hned se mi hlásila jménem, že je Nicol, a přeje si, abychom jí hlavně oslovovaly NiCol, protože jí nikdo neoslovuje NiCol a ona je NiCol a porád musí vysvětlovat že je prostě NiCol
no, i ten zjev tomu tak nějak odpovídal, nehty všech barev, vypilované do rapíru…paní není úplně Einstein, ale držela jsem poker face, nicméně…občas si na to vzpomenu, bylo to…jemně bizarní celé…
samozřejmě příjmení typu „vomáčková“ to tak hezky dokreslilo, jistě
co dáma, ale rodiče, když už sa halt jmenují Nejezchlebovi, Vomastkovi nebo Řezníčkovi, strkat k tomu „honosné“ cizí jméno, asi si myslí že to nějak vylepšej
no, obvykle fakt nevylepšejíspíš zhoršejí
Jako vazne?
oni ji doma rekli, ze se jeji jmeno vyslovuje s C? To je mazec
@prejeta_zaba píše:
Sabrielu v Knappové fakt neočekávej.
Tak tam pry je ![]()
@DandátkoP píše:
@Borrealis hm to muzu, jak se smaze fotka? Kdyz dam editaci, tak uz tu fotku nevidim..![]()
Edit. Uz jsem nasla.
Na druhou stranu, profil se jmenem je verejnej pro vsechny.
To chci taky umet! Jak se to, prosim, dela?
@p.Zv. I kdyby znali, tak bychom do toho nejspíš nešli. Jednak máme celkem blbé příjmení. Musím ho pomalu pokaždé hláskovat a někoho opravovat, takže si živě umím představit, jakou pakárnu by Sabriela měla i s křestním jménem. A to máme příjmení české, jen velmi málo a lokálně rozšířené. Druhak už ani obyčejnější Sabrinu muž nechtěl. Jsme v tomto asi víc konzervativní, možná máme zkrátka jen rozum a taky se nám líbí, že mají holky alespoň ten základ jména úplně jiný. Takže jedině kdyby se chtěla naše Sabinka přejmenovat sama až bude dospělá.
Jméno Sabriela se mi líbí moc, naštěstí ho můžu používat alespoň jako ten domácí patvar. ![]()
@p.Zv. píše:
To chci taky umet! Jak se to, prosim, dela?
Jak se maze fotka? Kliknes na fotku v “normalnim rezimu” (tj. ne v rezimu editace) a vpravo dole kliknes na Smazat fotku. Nebo jsem to spatne pochopila a chces umet neco jineho? ![]()
@p.Zv. píše:
Jako vazne?oni ji doma rekli, ze se jeji jmeno vyslovuje s C? To je mazec
juj, no to netuším co jí doma řekli když byla dítě
ona sama na tom trvá a prej se tak představuje všude / mi řekla /
ale co rodiče, no to nevím…
podle mě, kdyby to věděli, jak to dopadne…
@Janča6 píše:
Jak se maze fotka? Kliknes na fotku v “normalnim rezimu” (tj. ne v rezimu editace) a vpravo dole kliknes na Smazat fotku. Nebo jsem to spatne pochopila a chces umet neco jineho?
Presne tohle, dekuju moc! ![]()
@Janča6 píše:
Podle nasejmena. cz existuje v CR 8leta holcicka jmenem Sabriela Rosarie.
Znám nebo spíše znala jsem její maminku (už jsem ji dlouho neviděla). Holčička se narodila na moje narozeniny
. Byla krásné miminko. To to uteklo, že už jí je 8. Takže skutečně Sabriela existuje. Je to krásné jméno.
@nikitice píše:
Přijde mi to dost rómské. Ty mají ty Ruminky, Sabrinky, Samanty atd.
Ne, nejsou to rómové. Jsou to velice slušní, inteligentní a pracovití lidé.
@p.Zv. píše:
Ano, to by odpovidalo. A je to opravdu Sabriela nebo Sabrielka? Treba jako Stepanka, Etelka…Příspěvek upraven 12.12.23 v 12:26
Ano, je to opravdu Sabriela Rosarie.
@Fiveone píše:
No je možné, že na matrice udělali chybu, nikdo si toho nevšiml a nechali to. Znám z různých vyprávění takové případy spíše s příjmením, kde ubrali jedno písmeno apod., ale nereálné to asi není.
Ne, chyba to není a nebyla, Sabriela je správně.
@p.Zv. působí to na mě jako dvě jméno v jednom. Gábina a Sabina.
Ale je to hezký.