Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bála bych se oslovení „Sebino/Sebinko“ - což mi zní jako „subinko“
Za mě děs, u nás je moc vžitá ta mužská verze jména.
Sebastianu pro holku neznám osobně. Moc se mi nelíbí. Je takové tvrdé.
Ale znám Fabiánku. Oficiálně je Fabiana. A to se mi líbí.
Ja obecne nemam rada tahle u nas tradicne pouzivana jako klucici mena v holcici podobe, nejak mi z toho vzdy naskakuje, ze rodice asi chteli kluka a nevyslo to a ze to dite ma pripominku na cely zivot…ale asi bych se nad tim nijak extra mimo tady toho nepozastavila, mirne nezvykle, ale jsou horsi ![]()
Tak když je Filipa, Jakubka, Petra, Ondřejka nebo Jana, proč by nemohla být Sebastiana. Ono těch verzí ženského jména podle mužského jména je víc než by se dalo čekat. Skoro každé druhé.
Mám ráda exotická jména, ale tohle mi pro dítě přijde kapku za trest. Jak je to fixované na jedno pohlaví, je to takové nic moc. Ještě snad třeba Josefína, ale tam zase říkají Pepko a to je taky na budku ![]()
Základní tvar ještě celkem dobrý, ale jak ji budeš oslovovat? Sébo? sebčo?
Chtěla jsem ti napsat, že v čr by to stejně neprošlo
ale zírám, jsou tři..
https://krestnijmeno.prijmeni.cz/search.php?…
za mne je to dlouhé a špatné pro oslovování…
Popravdě, poprvé slyším ženskou verzi tohoto jména, a tedy vůbec se mi to nelíbí.
Myslím, že děvče s takovým jménem by to rozhodně nemělo v životě jednoduché ![]()
Dítě tak pojmenovat nechci, jen mi to přišlo zvláštní a zarazilo mě, že u nás nějaké jsou
A chtěla jsem vědět, co si myslí jiní lidé
Jedna velká hrůza jak v ženské, tak mužské podobě.
Máme tolik krásných tradičních a českých jmen, proč pořád vymýšlet nějakou exotiku?
@azaleila píše: Více
Však když někdo dal to dnes tradiční jméno poprvé, tak to byla taky exotika
velká většina dnes tradičních jmen není českých.
Ahoj holky,
děti zatím nemám a v blízké budoucnosti neplánuju, ale ráda si tak pročítám jména a co znamenají. Nedávno jsem narazila na Jméno Sebastiana. Italská, španělská a portugalská dívčí obdoba chlapeckého Sebastian. Docela mě to překvapilo, nikdy předtím jsem to neslyšela, opravdu zvláštní jméno. Podle různých stránek ale dívky s tímto jménem jsou i u nás
Co si o tomto jméně myslíte? Čistě jen pro diskuzi