Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj mám na Vás otázku, líbí se Vám jméno Sylva? Přemýšlíme s přítelem nad jménem, které je méně časté ale zároveň je v kalendáři, má svátek nejlépe někdy v létě, protože malá se má narodit na Vánoce.
Máme další typy jakou je Nela, Gabriela…, ale to jméno na tom jméně Sylva se mi prostě něco líbí nejvíce… jak je to u Vás? díky
Sylva znamená les, krásné jméno co má i obsah, jděte do toho!
Pokud si někdo povšiml, ano, opravdu se v práci nudím a tak už přispívám i do diskuse o jménech
jdu si dělat nějaké výpisky.
Sylva, nebo Silva? Měla bych problém kvůli tomu, že by dítě muselo celý život hlásit, s jakým i/y se píše. Případně i to, zda je jen Sylva, nebo Sylvie. Když se řekne Eva, Jana apod., každý ví, jak jméno napsat. Podobně i Gabriela. U Nely by se nově mohli ptát, jestli s jedním nebo dvěma L, protože se teď často dávají jména jako Emma, Stella, Nella… Prostě bych měla obavu, že jméno mého dítěte budou komolit a ona pak bude chodit a říkat (u doktora, na úřadě, ve škole,…), ať si to opraví, že není Silvie, ale Sylva.
Jinak Sylva má svátek na konci října.
@Pudloslava píše:
Pokud si někdo povšiml, ano, opravdu se v práci nudím a tak už přispívám i do diskuse o jménechjdu si dělat nějaké výpisky.
dej si čokoládu dneska máš evidentně náladu pod psa ![]()
@Melpel nene Sylva má svátek 14.8., ale Silvie na konci října 29.10.
@Šerri Me se zase to jmeno az tak nelibi, spise zalezi k jakemu prijmeni. Mi prijde takove tvrde, ale taky to muze byt tim, ze Sylvy co znam jsou hrozne vemena
, ale pokud se vam ibi, tak jdete do toho, zalezi jen na vas ![]()
@ka2ka píše:
dej si čokoládu dneska máš evidentně náladu pod psa
my tady mame takovy suplik, kam se davaji darky od pacientu a reknu ti, jeste jedno policko cokolady a pobleju se ![]()
Jsem Sylva a svoje jméno mám ráda…:), moc časté jméno to není, nebo jsem na jmenkovkyně neměla štěstí. A že by někdo moc řešil, jaké se tam píše y/i, to ani ne, to už mám větší problém s příjmením. A co se týče svátku, slavím ho 14/8, protože když jsem se narodila, slavil se v tento den, teď je tam Alan…