Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@xstrasilka píše:
A mě se to líbí, zrovna jako Thea.
Známá má Terezku a říkají ji Thea. To ano, ale jinak ne.
Jé Theodor je tátův kamarád a nikdo mu neřekne jinak než Theo. Je to super chlap ![]()
Líbí a chtěla jsem ho dát, partner ale preferoval tu delší verzi a znělo to líp k příjmení, tak jsme se nakonec rozhodli pro tu delší (a bez „h“). Stejně ale syna všichni oslovujeme Teo.
Pojd jmenem Theo(dor) si představuju vietnamce, a nelibí se mi ![]()
@GeromaDaPraga taky se mi moc líbí
Jen škoda, že příteli ne a moc se nám nehodí k příjmení, ale byl to jeden z favoritů ![]()
@GeromaDaPraga píše:
To mě taky. Jméno Theodor považuju za nádherné, ale ta zkrácenina Theo se mi nelíbí, jako by tomu jménu něco ukradli, i význam jména se tím celý nějak pokoní.
Jo, teď jis mi tím významem připomněla, že syna někdy z legrace oslovujeme Božidar ![]()
@Anonymní píše:
Pojd jmenem Theo(dor) si představuju vietnamce, a nelibí se mi
Přesně tak, větnamce ve večerce ![]()
Líbí se mi delší verze Teodor/i ten Theodor. Theo pro kluka ani omylem (ani Teo) ale například Teu nebo Theu pro holku klidně. Umím si představit 30letou ženu jménem Thea/Tea, ale teda 30tiletého chlapa Thea/Tea ani omylem ![]()
V téhle souvislosti mě napadl Kryšpín, nebo jak se syn Agáty Prachařové jmenuje - chlap bude mít metr devadesát a devadesát kilo a představí se jako Kryšpín, nebo ředitel nějaké přední firmy se jménem Kryšpín, asi bych se smála a to obvykle takhle „zlá“ nejsem ![]()
Mne se vic libi Teodor, ale jednoho Thea znam a ma k tomu fakt echt cesky prijmeni
no, je to az ujety ![]()
Ale kdyz je nejaky cizi prijmeni nebo cize znejici, proc ne ![]()