Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé maminky, hledáme jméno pro chlapečka a narazila jsem na u nás né moc běžné jméno Rolf. Co na něj říkáte? Už jsem slyšela i názor, že se spíš hodí na psa… ![]()
@ella2015 vyvolává ve mne stejné pocity jako Adolf - nikdy
fakt nelíbí..
@ella2015 mě se tedy nelíbí, a taky mě napadl hned pes
Promiň ![]()
@ella2015 píše:
Milé maminky, hledáme jméno pro chlapečka a narazila jsem na u nás né moc běžné jméno Rolf. Co na něj říkáte? Už jsem slyšela i názor, že se spíš hodí na psa…
moje teta měla vlčáka, který se jmenoval Rolf ![]()
Zní pěkně, je takové zvučné a mužné, já mám ale ráda česká jména, dala bych Rudolf a říkala mu třeba Rolf, ale záleží na příjmení. Jinak žádného psa Rolfa neznám ![]()
nelíbí se mi to… občas mám pocit, že někteří rodiče chtějí dávat dětem taková jména, aby se jim pak ve školce/škole ostatní smáli ![]()
Jinak jsem si hned vzpomněla na pohádku Raubíř Ralf
Já se omlouvám ale taky asi moc nepotěším. Mě evokuje hned Adolfa tak bych ho taky asi nedávala…
K tomuto příjmení bych dala delší jmeno..Klidně toho Rudolfa a říkat mu třeba Rolf..jméno se mi nelíbí, neznám ho a nedala bych ho
S tím psem je to bohužel pravda. Ale mě hned napadl film Jak utopit dr. Mráčka, tam Rolf byl.
Ale jinak k dotazu, co na něj říkám, tak za mě rozhodně NE, nelíbí se mi to ani trošičku a nepojmenovala bych tak ani toho psa. Promiň
Jméno Rolf dali rodiče u nás naposledy v roce 1990,průměrný věk mužů tohoto jména je 64.To jen tak naokraj ![]()