Jméno pro chlapečka Rolf

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10631
4.3.16 13:56

A teď čtu to příjmení.. tak to už vůbec ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.3.16 13:58
@ella2015 píše:
K příjmení Púček :D

pro mne pomsta tomu dítku :think: originalita je krásná věc, ale né každou cenu.. volit já, vyberu o chlup delší jméno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
4.3.16 13:58
@ella2015 píše:
K příjmení Púček :D

K tomuto příjmení nedávala, přijde mi to z kategorie Jessika Vomáčková. Když by se ti líbil ten Rudolf, ten by se k příjmení celkem hodil- a říkat mu Rolfe, Rolfíku.

Mmch. jsem i přemýšlela, jak se takové dítě, co se jmenuje Rolf, může představovat.
„Jak se jmenuješ?
"Olf“
„Cože?“
„Olf… Olfík“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.3.16 13:59

Rolf se mi nelíbí.
Ale vždycky se mi líbil Raoul. Tak se jmenoval Raoul Schránil, můj oblíbený herec černob. filmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14

Děkuji za názory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526

Mě se to teda špatně vyslovuje Rolf Púček.
Psa jsem jednoho taky znala, ale na to bych tak nekoukala, protože někteří pejskaři dávají i lidská jména pejsanům…Bára, Terezka, Karlík, Pepík..atd
Nevim, ale přijde mi, že výběr českých jmen je poměrně velký, aniž by člověk musel sahat někam do velkého neznáma, na druhou stranu zakladatelko, Ty jsi rodič a jestli chceš dítě se jménem Rolf, tak ho prostě měj, i kdyby jsi byla jedinná, komu se bude líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29661
4.3.16 14:00

Rolf je domácká podoba jména Rudolf. Mně by se více líbilo Ralf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.3.16 14:04
@Anonymní píše:
Rolf je domácká podoba jména Rudolf. Mně by se více líbilo Ralf.

pokud někdo někdy na matrice uznal jméno Rolf do rodného listu tak to není domácká podoba ale normální jméno..mě taky nechtěli uznat Honzu a musela jsem dát Jana..

• Citovat
  • Upravit
27264
4.3.16 14:06

@ella2015 já bych měla před očima taky psa, ale proti gustu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 14:09
@smurfka píše:
pokud někdo někdy na matrice uznal jméno Rolf do rodného listu tak to není domácká podoba ale normální jméno..mě taky nechtěli uznat Honzu a musela jsem dát Jana..

Je to jméno, které vzniklo z Rudolfa. Uznané už je, slaví svátek myslím na Rudolfa.:)

• Citovat
  • Upravit
19746
4.3.16 14:13

Asi nejde o to, že je to jméno neobvyklé, ale oboje se vyslovuje hodně špatně. Zkuste si to říci nahlas - úplně se tam mezi jménem a příjmením zaseknete. Volila bych jiné a spíše dvojslabičné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
4.3.16 14:14

A jméno Rolf a Rudolf nemá určitě nic společného :think:. Je to standardní samostatné jméno, zřejmě germánského původu a s českým „Rudolfem“ se jenom podobá. Takže se nemusí ani nikde uznávat.

Příspěvek upraven 04.03.16 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.3.16 14:14

Nerada bych se svému dítku pomstila přes jméno… Zajímalo mě jaké máte asociace k tomuto jménu a vesměs nejsou moc pozitivní. Budeme hledat dál ;) za všechny názory děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
4.3.16 14:16

To mi připadá, jak když štěká pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29661
4.3.16 14:24
  • načítám...