Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@GeromaDaPraga píše:
To mě taky. Jméno Theodor považuju za nádherné, ale ta zkrácenina Theo se mi nelíbí, jako by tomu jménu něco ukradli, i význam jména se tím celý nějak pokoní.
Jo, teď jis mi tím významem připomněla, že syna někdy z legrace oslovujeme Božidar ![]()
@Anonymní píše:
Pojd jmenem Theo(dor) si představuju vietnamce, a nelibí se mi
Přesně tak, větnamce ve večerce ![]()
Líbí se mi delší verze Teodor/i ten Theodor. Theo pro kluka ani omylem (ani Teo) ale například Teu nebo Theu pro holku klidně. Umím si představit 30letou ženu jménem Thea/Tea, ale teda 30tiletého chlapa Thea/Tea ani omylem ![]()
V téhle souvislosti mě napadl Kryšpín, nebo jak se syn Agáty Prachařové jmenuje - chlap bude mít metr devadesát a devadesát kilo a představí se jako Kryšpín, nebo ředitel nějaké přední firmy se jménem Kryšpín, asi bych se smála a to obvykle takhle „zlá“ nejsem ![]()
Mne se vic libi Teodor, ale jednoho Thea znam a ma k tomu fakt echt cesky prijmeni
no, je to az ujety ![]()
Ale kdyz je nejaky cizi prijmeni nebo cize znejici, proc ne ![]()
@GeromaDaPraga píše:
Vietnamce?Tak tady mi tedy asociace absolutně uniká.
Mě taky…Vždyť oni mají obvykle krátká tři jména, zní to jako Kvak Kvak Kvak
. Tun Li Kvan nebo tak podobně…Vietnamce Teodora jsem ještě neviděla ![]()
@Zorbas píše:
Mne se vic libi Teodor, ale jednoho Thea znam a ma k tomu fakt echt cesky prijmenino, je to az ujety
Ale kdyz je nejaky cizi prijmeni nebo cize znejici, proc ne
Proč ti vadí s českým příjmením? Co třeba Theodor Pištěk? To mi naskočí okamžitě a zní to bezvadně. ![]()
Zkrácená ne dlouhá ano. Já mám Theodoru. Říkáme jí Teo a nebo Tedy. Ale jestli se vám to líbí. Zkoušela jsis to napsat?
@GeromaDaPraga píše:
Vietnamce?Tak tady mi tedy asociace absolutně uniká.
Mně také… Míň vietnamské jméno si vážně neumím představit… ![]()
Příspěvek upraven 09.03.16 v 13:00
@Levandule121 píše:
Proč ti vadí s českým příjmením? Co třeba Theodor Pištěk? To mi naskočí okamžitě a zní to bezvadně.
Hih, ale Theodor dobry, Theo Pistek uz moc nejde a kdybys znala to prijmeni, tak ti to taky bude znit… No, jak trn v oku… ![]()
Ale at si kazdy dava jmena jaky chce, ze jo
![]()
@Gituš píše:
Líbí se mi delší verze Teodor/i ten Theodor. Theo pro kluka ani omylem (ani Teo) ale například Teu nebo Theu pro holku klidně. Umím si představit 30letou ženu jménem Thea/Tea, ale teda 30tiletého chlapa Thea/Tea ani omylemV téhle souvislosti mě napadl Kryšpín, nebo jak se syn Agáty Prachařové jmenuje - chlap bude mít metr devadesát a devadesát kilo a představí se jako Kryšpín, nebo ředitel nějaké přední firmy se jménem Kryšpín, asi bych se smála a to obvykle takhle „zlá“ nejsem
zajímavé. Mně třeba T(h)eo zní skoro stejně jako Ivo a znám jednoho Iva, cca 55 let, poměrně vysoký a statný chlap, manažer a jméno mi vůbeců směšné nepřijde, naopak se k němu velmi hodí a ladí mu i s příjmením. A celkem si dovedu představit, že by se místo Ivo jmenoval Teo. Zato teda kdyby se jmenoval Kryšpín, to bych šla asi smíchy pod stůl pokaždé, když bych ho potkala. ![]()
Nelíbí, známá má psa se stejným jménem a ani na tom psovi se mi to nelíbí ![]()
Zakladatelka - všem moc děkuju za reakce. Zkusím s manželem probrat tu delší variantu Teodora
- když mu to přijde takové tvrdé ![]()
Každopádně s vietnamcem jste mě pobavily, neumím si představit vietnamce ve večerce co se jmenuje Theo ![]()
Všem díky moc za reakce, jste hodné
![]()
@Jančakecalka píše:
Nelíbí, známá má psa se stejným jménem a ani na tom psovi se mi to nelíbí
Já jsem původně četla - a ani tomu psovi se to nelíbí ![]()
@Hoa Mai Se jménem Ivo nemám sebemenší problém, je to dost podobné a fakt si dovedu představit i toho 40,50,60letýho chlapa. Ale ten Teo, to je i tím, že to není české jméno a je to realitivně nové a moderní, tudíž na to nejsem zvyklá, za 20,30 let (spíš tedy za dýl) to nikomu divné připadat nebude
. I když, jméno Leo mi přijde třeba pro „starého chlapa“ v pohodě. Ale Teo prostě ani za nic
Ale Teodor je v pohodě ![]()