Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@romulkaa píše:
Pěkné neobvyklé jméno..lepší než Adam
Chápu „nelíbí“, ale nechápu, jak může někdo u nějakého jména zvracet. ![]()
@Clarkia protože ze všech stran jen slyším jméno Adam, Adam, Adam..to už je na palici. Lidi jsou fakt originální jak stehno. Pak budou třídy plné Adamů. Děs
@Kornel píše:
Ahojky ono ani nekjde o tom.zda se libi nebo nelibi nekomu ale ja se svoji zkusenosti bych tak syna nepojmenovala, sama mam nevsedni jmeno Kornelie a fakt jsem si uzila celou zakladku!!!na stredni jsem zase byla stredem pozornosti ale v dobrem slovasmyslu a sve jmeno jsem az tehdy zacala mit rada a nyni mi ho dokonce kamaradky zavidi. Pozor na skolni leta umi byt strasne zla!!!
Máš krásné jméno, ale chápu Tě. Jsem Ester, což zas není tak neobvyklé, ale také jsem si užila své. Na základce posměchu, na střední neustálých dotazů: „ty jsi židovka?“ (ano, jsem)…
Ale dneska je doba trochu jiná, neobvyklých jmen víc a tak snad už terčem posměchu nebudou. Nicméně Vincenc zas není tak zvláštní, i když vím, že v dětství jsme se Vinckovi docela posmívali. Dnes se mi líbí, jak jsem již psala. Horší to měl Vendelín a Květoslav.
@romulkaa píše:
@Clarkia protože ze všech stran jen slyším jméno Adam, Adam, Adam..to už je na palici. Lidi jsou fakt originální jak stehno. Pak budou třídy plné Adamů. Děs
A co Aram? Zní to podobně, ale líbí se mi to nesrovnatelně víc ![]()
@Ester13 znám jednoho dospělého chlapa Vincenta a říkají mu Vinco.
@Clarkia píše:
Chápu „nelíbí“, ale nechápu, jak může někdo u nějakého jména zvracet.
Asi tak. Každý máme jiný vkus. Ještě, že je těch jmen tolik.
Jo taky si myslim, že dneska už je jiná doba a těch „zvláštních“ jmen je mnohem víc takže už ztrácí na odlišnosti. Ono z každýho jména se dá udělat nějaká zkomolenina a všude se najde nějakej kretén…
@parketka píše:
Jo taky si myslim, že dneska už je jiná doba a těch „zvláštních“ jmen je mnohem víc takže už ztrácí na odlišnosti. Ono z každýho jména se dá udělat nějaká zkomolenina a všude se najde nějakej kretén…
To jméno je hezké tím, že není tak obvyklé
ale osobně, kdyby se mi narodil kluk, tak Adam nebo Tobias ![]()
Vincenc je hezké jméno, ale Vincent se mi líbí o trochu víc. I malého Vincka v kočárku si dovedu představit
Pro mě je spíš nepředstavitelné pro dospělého chlapa jména třeba jako Damián nebo Dominik. Takový 120 kilový ranař Damián zní fakt divně ![]()
@Peppa Pig píše:
Vincenc je hezké jméno, ale Vincent se mi líbí o trochu víc. I malého Vincka v kočárku si dovedu představitPro mě je spíš nepředstavitelné pro dospělého chlapa jména třeba jako Damián nebo Dominik. Takový 120 kilový ranař Damián zní fakt divně
Dominika klidně, největší rozmach mělo jméno v době Nagana díky Haškovi, a to je chlapisko ![]()
@Peppa Pig starý chlap Dominik, příšerná představa:-) nebo nabušený svalovec Květoslav
@Peppa Pig a Damián..to je jméno te postavy Lucifera z Vymítače ďábla:-) Navíc Dominik mi neleze z pusy, strašně divné jméno.
@Ester13 píše:
Dominika klidně, největší rozmach mělo jméno v době Nagana díky Haškovi, a to je chlapisko
Tak Hašek je třeba docela hubeňour, u toho mi to až tak divné nepřijde
Ale třeba takový Dominik Duka, to je teda kus chlapa a to jméno mi k němu prostě nějak nesedí ![]()