Jméno Vlasta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21727
10.6.19 11:50

Prostě jsou slova, která nezní hezky, ani když se pěkně vysloví a některá z těch slov jsou i jména. Nejde o posmivani, ale o to, že to slovo není znělé a sympatické většině lidí a proto jeho nositel bude mít do budoucna zbytečný problém, než někdo, kdo má sice časté, ale uším příjemné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.6.19 12:30
@Hobitka píše:
Me jenom zarazi, kolik dospelych lidi pouziva :poblion: kvuli jmenum :think:. Pak se nemaji deti posmivat spoluzakum, z vlastni hlavy to vetsinou nemaji…
souhlasím s tebou :think: I kdyby se mi jméno sebevíc nelíbilo, nikdy bych si nedovolila dát za něj poblijona :roll: Je to velmi hloupé, nevíc ze sebe dělám arbitra všeobecně planého vkusu 8)
@lilithlilith píše:
@Hobitka ale mají. Děti jsou nekompromisní a kruté, okamžitě vyselektují z kolektivu odlišného jedince. A prostě to tak je.

děti jsou nekompromisní a kruté, když mají takto netolerantní rodiče, jako jsi ty :roll: Btw My máme Antoníny v rodě několik generací a žádní outsideři to nebyli ;) Je to hezké jméno a ted jde znovu do módy ;) Nemusí se ti líbit, ale nedává ti to právo někoho hanit a urážet 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16392
10.6.19 13:02
@Lenka_Hal píše:
Jejda, ja bych nemohla, hned mi v usich zni Visaci Zamek: Vlasto Vlasto, Vlasta je hnusná, Vlasta je kluk… :lol: no to by proste neslo…

Ja mam zase Zaskok: Ty nejsi Vlasta, ty jsi Vlasta? :lol: Me se z vyberu libi Hedvika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21727
10.6.19 14:08

Se synem chodil od první třídy do školy Antonio, maminka chtěla toho obyčejného Antonína asi vylepšit. Hned od začátku to byl ovšem Toncek, podle nějaké pohádky, co četli, tak vznešenost jména byla ta tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.6.19 14:14

Nestačím se divit. Asi žiju v jiném časoprostoru, ale nevzpomínám si, že bychom se jako děti někomu posmívali kvůli jménu. A Vlastu ženu znám ve dvojím provedení, obě pěkné štíhlé kočky a jednoho chlapa, kterému se říká Vlastíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148259
10.6.19 14:44
@divine woman píše:
Nestačím se divit. Asi žiju v jiném časoprostoru, ale nevzpomínám si, že bychom se jako děti někomu posmívali kvůli jménu. A Vlastu ženu znám ve dvojím provedení, obě pěkné štíhlé kočky a jednoho chlapa, kterému se říká Vlastíku.

Ty jo, ať vzpomínám, jak vzpomínám, neznám žádnou Vlastu. Chlapa Vlastimila jo. Snad jednoho, dva.
Vlaďky znám. Hedvika byla babička, tu bych klidně dala, ale chlapovi se nelibila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30716
10.6.19 14:59
@divine woman píše:

Ja zazila jen jednou, kluci ve tride spoluzacce kvuli prijmeni, mela fakt takove hloupe chytlave. Ale ona si to hodne brala, brecela kvuli tomu, vztekala se, a to byla voda na jejich mlyn. Myslim, ze kdyby je poslala do mist, kde slunce nesviti, pripadne by si jich nevsimala, dali by casem pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
10.6.19 15:56
@Hobitka píše:
Hele, to by se lidi s nekterymi prijmenimi nesmeli vubec mnozit. :nevim: Tohle je zejmena o praci rodicu s detmi. A priznejme si to, sice se ty deti trefuji do jmena, ale jmenem to vetsinou neni. Diteti, ktere je ve vsech smerech v pohode a jen ma jinaci jmeno, se nikdo posmivat nebude. Nebo to zkusi jednou a zjisti, ze nee. A je to i o praci rodicu s temi posmivanymi.

Souhlasím. Znam 17leteho Neklana, to jmeno je velmi neobvyklé, spojim si max s koněm z Dostihů a sázek, ale je v klidu, ostatní ho berou. Deti jsou naopak zvyklé vic nez driv na celou paletu jmen od staroceskych po moderni, ale šikanován bývá většinou outsider z jiných než jmennych důvodů. :(
Vek. průměr Vlast v ČR je 69 let. Originální, ale velmi, velmi pravdepodobne nespokojena mladá slečna. To jmeno proste asociuje stare, nehezke baby. To ta Vladimíra je o chloupek lepsi. Proste divne jmeno dela obrázek o způsobu života a rozumu rodičů, ale trpí dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
10.6.19 16:06

Vlasta pasta na zuby, vybírá si holuby :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.19 16:16
@mado píše:
Vlasta, Věra, Jiřina, Zdena… to jsou jména generace dnešních prababiček, takže se zase začnou vracet jako originální jména nové generace.

V kalendáři je pouze Zdeňka, já mám v RL tvar Zdenka. Tvar Zdena považuji za hrubý a hanlivý. A je mi teprve 35, moje nejlepší kamarádka z dětství se jmenuje taktéž Zdenka. Pak znám i jiné mladší nositelky tohoto jména. Ani Věra mi nepřijde jako absolutně zastaralé jméno. Možná Jiřina. Vlasta je otřesné jméno. To už bych raději snesla třeba Kunhutu.

• Citovat
  • Upravit
98
10.6.19 16:20

Tak já Vlasta jsem, je mi 18.. mamka chtěla Štěpánku, jenže táta a rodina chtěli, abych byla Vlasta po babičce… Z 5 škol jsem vždycky byla jediná a ani nevíte, jak šťastná jsem byla, když jsem na hřišti potkala holčičku Vlastu, ten den si pamatuju přesně, štěstí v očích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.6.19 16:34
@Hobitka píše:
Me jenom zarazi, kolik dospelych lidi pouziva :poblion: kvuli jmenum :think:. Pak se nemaji deti posmivat spoluzakum, z vlastni hlavy to vetsinou nemaji…

TESAT!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.6.19 16:36
@Vlastina18 píše:
Tak já Vlasta jsem, je mi 18.. mamka chtěla Štěpánku, jenže táta a rodina chtěli, abych byla Vlasta po babičce… Z 5 škol jsem vždycky byla jediná a ani nevíte, jak šťastná jsem byla, když jsem na hřišti potkala holčičku Vlastu, ten den si pamatuju přesně, štěstí v očích

mam neobvykle jmeno. Za cely zivot jsem potkala tusim 2 holky s mojim jmenem, obe v utelem detstvi, pak uz nikoho. Kdyz jsem slysela, ze se jmenuje stejne, taky jsem byla nadsena. Ale spis proto, ze to je tak neobvykle, takova exotika a neznamo. Vzdy jsem byla vsude jedina a mne se to teda libi. Ale taky se mi libilo, ze existuje jeste nekdo, kdo se tak jmenuje a citila jsem jako bychom byly sestry nebo neco v tom duchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148259
10.6.19 17:26
@Caboverde píše:
Vlasta pasta na zuby, vybírá si holuby :mrgreen:

Mě se teda jméno Vlasta taky hrubě nelíbí, ale proč mají lidi zapotřebí vymýšlet na každé jméno takovéhle debility, to teda nepobírám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
10.6.19 18:09
@Anna766 píše:
Mě se teda jméno Vlasta taky hrubě nelíbí, ale proč mají lidi zapotřebí vymýšlet na každé jméno takovéhle debility, to teda nepobírám. :roll:

Není to z mé hlavy, mám to zafixované ze střední školy, kde jsme měli jednu všemi neoblíbenou profesorku toho jména :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence