Jmeno Willfried

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
12.1.15 13:22

V Česku jméno Willfried opravdu nepovažuji za dobrý nápad. Ale jestli bude chodit do nějaké jazykové školičky, či cizojazyčné třídy, proč ne.

Jak mu budeš říkat? Willík? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malinovkaa

Chudák :(

• Citovat
  • Upravit
951

To je vaše rozhodnutí :) Já bych osobně dala třeba Vilém, to zní malinko podobně a je to české jméno :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268

Pokud otec není cizinec, nebo nemáte v plánu žít v cizině, tak mi přijde hloupé dávat cizí jméno. Tuplem, pokud máte „české“ příjmení.
Navíc, nebyl Wilfred ten slizkej plyšovej pes ze seriálu? Si z něj půlka lidí bude dělat srandu a druhá se bude ptát, jak že se to vlastně píše a proč má takové jméno… :think: To je pro dítko za trest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
12.1.15 13:23

@Anchees
Pokud budete žít v Německu, proč ne.
Tady v Čechách mi to přijde pro dítě za trest. :think:

Nedávalo se to v Čechách do roku 1950 hlavně proto, že to byl ještě důsledek 2. svět. války, kdy tady žilo ještě dost Němců???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
12.1.15 13:24

No jak tu nekdo zminil - bude vzdy muset vysvetlovat, jak se to pise. My musime vysvetlovat prijmeni a je to opruz, takze jmena jsme vybirali tak, aby je holky uz vysvetlovat nemusely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
12.1.15 13:25
@Baby86 píše:
To je vaše rozhodnutí :) Já bych osobně dala třeba Vilém, to zní malinko podobně a je to české jméno :mavam:

Přesně tak, i já bych radší volila Viléma, oslovovat ho budete stejně (Vile, Vilíku), ale Wilfred se v mém okolí často používá pro domácí zvířátka.
Jinak je to samozřejmě věc vašeho vkusu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
12.1.15 13:26

Jinak jako alternativu bych volila Viliam - znam dva a nikdo se nad tim nepozastavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.1.15 13:27

K prijmeni i k prvnimu synovy se zvucne hodi coz i pro nas bylo dulezity..jak rikate, k novakovy by se to nehodilo..rikat mu budeme zdrobnele takze tim se ro trochu pocesti aby s tim kluk nemel problemy pri vyslovnosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
12.1.15 13:27

Nelibi, vubec. Mate aspon cize znejici prijmeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.1.15 13:31

Jinak v cechach zit neplanujeme..naopak, pritel uz ted ma praci v zahranici a az budou chlapci vetsi tak mame v planu stehovani :) no pokud to byl nejaky serial tak me minul a verim ze vic lidi..nerikam ze je to typicke ceske jmeno a ze se vzdy setka s porozumenim ale myslim si ze jsou horsi veci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
12.1.15 13:33

@Anchees
Toto mi zní, jako že jste už rozhodnutí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641

@Anchees a jak se jmenuje první syn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
@Anchees píše:
Jinak v cechach zit neplanujeme..naopak, pritel uz ted ma praci v zahranici a az budou chlapci vetsi tak mame v planu stehovani :) no pokud to byl nejaky serial tak me minul a verim ze vic lidi..nerikam ze je to typicke ceske jmeno a ze se vzdy setka s porozumenim ale myslim si ze jsou horsi veci :)

Tak Sandokan je urcite horsi, i treba Kevin :). Hlavne, ze se libi vam a doufejte, ze i malymu Willfredovi se jeho jmeno bude libit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
12.1.15 13:34

Já vlastně ani nevím, jak se to správně vyslovuje. „Vilfrýd“ „Wilfrajd?“ Jistě vám jednou poděkuje :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze