Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Annie9 mi přijde že teď je v největší oblibě Matyáš Tadeáš a Tobiáš.
Ziji v Nemecku a i na nemecke pomery je to neobvykle jmeno. Ale proti gustu… Btw jmenuje se tak muj kolega z Filipin.
No prave..matyasu, tobiasu atd beha hodne a taky to driv nebylo uplne obvykle jmeno a dneska ho ma kazdy druhy prcek..jsou to hezka jmena ale pomerne casta..
Nelíbí, nemám ráda tvrdá jména a která se navíc složitě píší ![]()
Ale tak my jsme s Tomáškem a Péťou trapně konzervativní ![]()
@Meredit
Možná máte trochu konzervativnější vkus než tazatelka, ale to jsem rozhodně nekritizovala. Mně se líbí i Matyášek a Honzík a dokonce moc. Jen jsem měla na mysli, že není nutné se podřizovat většině, zvláště v zahraničí, kde jsou lidi mnohem více otevření různým kulturám, hláskování a extotickým jménům vůbec. Stejně tak není nutné se snažit vybočit za každou cenu. Důležité je podle mě dát jméno, které se líbí rodičům.
@Annie9 já nic nerozporuju
Jsou i cizí jména která se mi moc líbí, nemít české příjmení a manžela určitě bych se taky odvázala, třeba jméno Bastien ![]()
Nicméně jen jsem napsala názor na jméno co chce dát zakladatelka, mě se prostě tato německá jména nelíbí ![]()
A ano, je důležité dát jméno co se líbí rodičům, ale ještě důležitější je že žít s ním musí to dítě
@Run píše:
Ne, nebyl to ten seriál. Jak byl pes a vlastně nebyl
Představa Wilfreda, jak v té kavárně ojíždí servírce nohu a následně nasere sousedovi do boty, mě od toho jména pro dítě značně odrazuje ![]()
Žádného slizkého psa jsem si nevybavila, ale asociuje mi to trochu Garndfielda, ani nevím proč. Takže spíš kočku než psa.
Jinak se mi jméno nelíbí, nemám ráda jména končící na - slav, mil, mír, fried atd. Pokud jste rozhodnuti, tak po názoru nepátrej. Nikomu se nelíbí všechno. Někdo má rád Jaroslavy a Sigfriedy, někdo Matěje a Honzy…
Nelíbí, ani trochu. a jak píšou uživatelky, je to ten pes nepes ze seriálu, a už jen proto bych to dítěti nedala.
No jak jsem psala..me se zadnej slizkej pes nevybavil
a to ze maji nahodou stejne jmeno neznamena ze je to jedinej na svete..me se treba vybavi fotbalista ![]()
Nelíbí. Já osobně, nevím, je to netradiční, ale může mu to později vadit i třeba ve škole ![]()